Droger: bara lite!

Det är farligare att dricka sprit än att röka marijuana och kanske hasch, hävdar knark-liberalerna. Det säger dock mer om spritens farlighet än om ”lätt-knarkets” ofarlighet. I den mån vi alls behöver veta mer om spritens negativa sidor – om detta finns det ju både bred och detaljerad kunskap i det svenska folkdjupet.

I Sverige är av hävd tre droger socialt accepterade: sprit, tobak och kaffe. Det räcker mer än väl, att döma av folkhälsostatistiken. Problemet är inte, som knark-liberalerna tycker, ”orättfärdigheten” i att inte tillåta vissa berusningsmedel av samma dignitet i det svenska samhället – det väsentliga problemet är att hålla nere det svenska folkets konsumtion av berusningsmedel. Att hasch eventuellt ger samma rus som alkohol fast utan baksmälla är inte ett argument för hasch framför sprit, tvärtom!

Utan tvekan är den stigande alkoholkonsumtionen i Sverige – i synnerhet bland ungdomar – ett mycket allvarligt problem som är värt ganska stora uppoffringar för att få bukt med. Det sker delvis genom moralpredikan förenat med hårdare tag mot minderåriga alkoholkonsumenter och det sker INTE genom att ha en lägre skattesats på den billigaste vodkan än på det dyraste vinet.

Att vara full/berusad är självförnedrande. Målet med politiken på berusningsmedelområdet måste vara att detta blir en allmän uppfattning.

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

1 Response to “Droger: bara lite!”Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 990,529 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser