1:a maj – en dag att sörja

Socialdemokratin har dominerat svensk politik under hela Sveriges demokratiska historia och befunnit sig i regeringsställning den allra största delen av tiden. 1 maj går arbetarrörelsen ut på gator och torg för att demonstrera. Detta är dagen framför andra då Rörelsen demonstrerar mot förhållandena i Sverige – som de själva ansvarar för och burit huvudansvaret för i snart 70 års tid. Hyckleriet inom svensk statsbärande politik är inte bara ett faktum, det är sedan länge också en institutionaliserad del av propagandaapparaten.

Men tragiken sträcker sig längre än så – detta är en demokratifråga av betydligt högre dignitet än (det i och för sig både förargliga och destruktiva med) politiskt hyckleri. Det finns framför allt en avgörande anledning till att ingen borgerligt sinnad eller eljest vettig människa skulle överväga att gå med i demonstrationståg, än mindre att högtidlighålla en dag som 1:a maj. Denna dag är socialismens dag, och ingen annan ideologi eller lära har stått för så mycket förtryck, våld och omänsklighet i världen som socialismen.

1:a maj är en dag att sörja över människosläktets olycka och oförmåga att förstå och respektera varandra. Låt oss, som har förnuftet i behåll och friheten att kunna säga ifrån, en dag som denna tända ett ljus över de drygt 93 miljoner människor som har mördats under de socialistiska regimerna. Om demokratin har ett ansikte så är det inte speciellt rött, och det marscherar inte heller i raka led jämte trumslagare.

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

0 Responses to “1:a maj – en dag att sörja”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 983,136 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser