Vi har en ny, konservativ kulturminister!

Att Timbro-ministern fick avgå lättade naturligtvis det konservativa hjärtat. Men man vågade ju inte taga ut någon seger i förskott – det ska man aldrig göra.

Idag tillträdde Lena Adelsohn Liljeroth den ur konservativ synpunkt centrala posten som kulturminister. Grattis Sverige!!

Beskedet är MYCKET glädjande, inte bara för att hon händelsevis är gift med den gamle moderatledaren Ulf Adelsohn och följaktligen utan vidare kan förväntas vara mera klassiskt moderat än vad som blivit normalt i ”de nya moderaterna”. Hon betecknar dessutom sig själv som ”socialkonservativ”, ”värdekonservativ” och ”kulturkonservativ”!

En tvättäkta konservativ kulturminister! Det är ju helt enkelt strålande! Formidabelt! 😀

Man ska förstås inte draga för stora växlar på ett personbyte, inte ens bland statsråden. Men att en profilerat konservativ efterträder en nyliberal på just kulturministerposten är onekligen ett betydelsefullt steg mot en mer framträdande och ianspråkstagande konservativ politik. För att inte säga ett direkt avgörande steg!

Wow!!! Det är gryningssol! 😀

Jakob E:son Söderbaum
(själv utpräglat socialkonservativ, värdekonservativ och kulturkonservativ)

Annonser

0 Responses to “Vi har en ny, konservativ kulturminister!”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 988,918 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser