Konservativ världsbild i svensk utrikespolitik!

EU har frusit förhandlingarna om Turkiets eventuella framtida medlemskap i unionen. Förvisso intressant i sig, men jag vill istället rikta uppmärksamheten på följande.

Utrikesminister Carl Bildt kritiserar beslutet. Kanske inte så oväntat. Desto mer oväntat var det guldägg som plötsligt hoppade ut ur munnen på honom, i hans korta men koncisa kommentar till TV4.

I sin kommentar talade han om ”behovet av en dialog mellan världens kulturer och civilisationer”.

”Kulturer och civilisationer” – en uppdelning och pluralisering som har enastående implikationer! Uppfattningen är alltså att mänskligheten är uppdelad i civilisationer, och att kultur och civilisation är olika storheter. Denna världsåskådning är specifikt konservativ.

Bildt må vara liberal, men han har idag meddelat att den klassiskt konservativa världsbilden råder i Alliansregeringens utrikespolitik. Fenomenalt! 😀

”Han gick ner i matsalongen och handlade sig en cigarr, den han ock påtände, kom ånyo upp, satte sig med hög och fri uppsyn på sin koffert, drog långa rökmoln ur cigarren och såg superb ut.”

—Ur ”Det går an”  av Carl Jonas Love Almqvist

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

0 Responses to “Konservativ världsbild i svensk utrikespolitik!”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 990,529 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser