Betyg i ordning & uppförande införs

Nu införs betyg i grundskolan för ordning och uppförande i Stockholm. Den röda oppositionen menar att det är helt fel eftersom det inte är en åtgärd som ”går till roten med problemet”. Istället borde man undersöka ”de bakomliggande faktorerna” och sätta in åtgärder för att komma tillrätta med dessa.

Vad vänstern tycks ha missat är att det är ELEVERNA som är problemet, när det kommer till ordning och uppförande. Det är inuti den enskilde eleven som disciplinen och respekten finns – eller inte finns. Från trotsåldern, via puberteten och den tidiga tjugoårsåldern passerar alla människor tre perioder i livet då de tror att de är på väg att göra sig oberoende av omgivningen, och då tänjer man på de gränser man känner till. Alltså är det viktigt att det finns många gränser – dem som vet inga eller bara några få gränser kommer aldrig att kunna bli hänsynsfulla, ansvarstagande medborgare.

Genom att inom ramen för grundskolan gradera alla elever i termer av disciplin och respekt (=ordning och uppförande) blir:

* Eleverna varse vad disciplin och respekt ÄR genom exempel bland sina kamrater;
* Eleverna varse vad disciplin och respekt INTE är genom exempel bland sina kamrater;
* Föräldrarna varse hur pass ordningssamma deras barn är och får därmed lättare att PÅVERKA sina barn;
* Eleverna betraktade som de FÖRTJÄNAR för att de visar hänsyn, inte för att de kräver respekt när de inte förtjänar det;
* Eleverna mer MÅNA om att bete sig ”som folk”.

Med mer disciplinerade och respektfulla elever kan också lärarna göra sitt jobb bättre. Den svenska skolan är på väg att bli riktigt bra, tror jag. Nu är det viktigt också att skolböckerna byts ut, så att den socialdemokratiska indoktrineringen bryts. Socialdemokraterna har givetvis skördat många valframgångar de senaste 50 åren genom att sätta arbetarrörelsens glasögon på medborgarna i och med den sedan 1950-talet mer och mer vänstervinklade grundskoleundervisningen.

Heja skolminister Jan Björklund!

Jakob E:son Söderbaum

0 Responses to “Betyg i ordning & uppförande införs”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 980,044 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser