Islam skyddas i FN & kristna förföljs i Sverige

I FN:s råd har en rad muslimska länder drivit igenom en resolution för mänskliga rättigheter med syfte att stoppa kränkningar av religioner. Ingen annan religion än islam nämns i texten. Detta rapporterar Sveriges Radio Ekot. Det är intressant att notera att de muslimska länderna är så starka i FN att de kan driva igenom en sådan här sak på egen hand. Det betyder att det blir mycket svårt att bli av med detta stärkta skydd för islam.

Kan man hoppas att det också genomdrivs resolutioner om att andra religioner inte får kränkas? Om det inte går att motverka att muslimerna flyttar fram sina positioner i FN på det här viset så är väl just det den enda lösningen. Det vore, ur konservativ synpunkt, alldeles utomordentligt om FN verkade för att stärka religionsfriheten i världen, i riktningen ”rätt TILL religion”.

Idag skriver Bitte Assarmo en artikel i Svenska Dagbladet om att kristna förföljs i Sverige. Detta är ett faktum som det talas mycket tyst om, och Assarmos artikel är verkligen mycket bra. Assarmo skriver att kristendomen är den enda religion som inte tycks omfattas av det rådande paradigmet att religioner inte får kritiseras och man ska respektera folk för deras tro. Ett exempel hon lyfter fram är att fastän i princip alla världens religioner är emot homoäktenskap så lastas kristendomen ensidigt i svenska media för att vara en ”bakåtsträvande” religion. Ingen annan religion existerar i homodebatten fastän det finns många samfund utöver de kristna i Sverige idag – t.ex. islam, som givetvis aldrig skulle tolerera homoäktenskap. I Sverige är det helt i sin ordning att kritisera, pressa och håna kristna för deras tro – det rentutav uppmuntras. Vidare rapporteras det i Sverige flitigt om övergrepp på islam runtom i världen – men det rapporteras ingenting om hur kristna förföljs världen över, och Assarmo lyfter fram flera exempel. Hon avslutar:

”Allt detta förtigs och nonchaleras kategoriskt i Sverige, där kristendomen alltså utsetts till den religion som inte omfattas av den respekt som den lagstiftade religionsfriheten utlovar. Detta är stor skam i ett land som säger sig värna om religionsfrihet och människovärde.”

Bravo Bitte Assarmo, som får en sådan här välskriven och informativ artikel publicerad i en av landets största tidningar! Tummen upp, som vanligt, för Svenska Dagbladet.

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

4 Responses to “Islam skyddas i FN & kristna förföljs i Sverige”


 1. 1 christoffern april 6, 2007 kl. 10:47

  Kristna förföljs i Sverige, Jag tror det är grund av medeltiden förtryck präster och kyrka mot folk. Medeltiden var radikal konservativ, därför vi är lite fördomsfull mot kristna kvar fortfarande.
  Det tar mycket tid blir mindre fördomsfull mot kristna. Jag tycker ok dom som är privat aktiv för konservativ men INTE ska blanda in politik.
  Buddish gör inte blanda i politik men Thailand är buddish men vissa av kristna blandar in politik i Thalnad t.ex förbud mot frihet spelmarknad och casino även incestäktenskap och mång äktenskap.

  Idag är islam är värre än kristna som har lyckats att lämna från stor del av politik.

  jag känner mig hatar homosexuella vara ofrihet som bestäms av kristna t.ex kristna är protest mot homosexuella får adoption barn. Få av båda heterosexuella, homosexuella och kristna är pedofil.

  jag är ointresserad pedofil och vill ha barn.

  Krisna bör vänligare för homosexuella och inte gör kopia av vad Bush gör negativ mot homosexuella t.ex förbud homosexuella som jobbar militär.

 2. 2 Söderbaum april 6, 2007 kl. 11:55

  Christoffern: ”jag är ointresserad pedofil och vill ha barn.”

  Jag hoppas att du, med hänsyn till dina övriga språkfel, menar ungefär att du ”är homosexuell, men inte pedofil och vill ha barn”. D.v.s. inte, vilket det du skriver kan tolkas som, att du ”är pedofil och vil ha barn”.

  Det känns i vilket fall som att du och jag har väldigt olika grundinställning i dessa frågor, så jag lämnar det vi det.

 3. 3 christoffern april 6, 2007 kl. 13:33

  Jag vill förklara er att ni måste förstå dig. Många av religiösa (inte alla) kallar homosexuella vara pedofiler. t.ex tidningar skriver händ oftare hetero pedofiler än homo pedofiler. Min syster är hetero som har tre barn och hon uppmuntar mig jag skaffar barn. Många kristna skyller på homosexuella är pedofiler för att bäst argument för diskrimering mot homosexuella annars klarar inte sig argument i annat än kallar homosexuella är pedofiler.

 4. 4 per november 7, 2007 kl. 15:43

  Mycket välskrivet.

  Jag är själv kristen och bekänner mig till den apostoliska kristendomen vars enda fundament och rättesnöre är religionstifarnas skrifter i Nya Testamentet (en gång i tiden var detta en luthersk tanke men med tanke på hur ”lutheraner” i sverige medvetet förkastar kristendomens grundares egna ord så vet jag inte om det passar väl in i sammanhanget). Vad nu skrifterna säger i vissa ”frågor” går givetvis att diskutera, men jag skulle i ärlighetens namn efter åratal av bibelstudier vilja påstå att det inte finns något som helst bibliskt skäl till splittring i frågor som tex homosexualitet eller stat och kyrka. Orsaken till splittringar genom bibeltolkningar beror i 9 fall av 10 på att den ena parten medvetet är selektiv och har förkastat ett auktoritärt bibelord.

  SvD´s artikel var mycket bra och i högsta grad sanningsenlig. Det finns en kristofobi och enorm bildningslucka om vad kristendomen – INTE kristenheten – egentligen är. Ungefär som med islam fast med en hel del skillnader vilka artikeln visar på ett bra sätt.
  Folk ser idag kristendomen som något som liknar ett kvällspressporträtt av knutbyförsamlingen och Carola, men ytterst få vet vad Jesu lära egentligen är och står för – eller för den delen vad de första apostlarna har att säga om vad kristendomen egentligen är. Och om de ens har ett hum om vad det egentligen är så vill man verka för att det likt ett partiprogram ska reformeras för att passa dagens paradigm (som om den första förföljda krisendomen passade i romarrikets paradigm. 11 av 12 apostlar blev martyrer. hallå.)

  Kristendomen ska inte blandas in i politiken, enligt skriften. Det är en privatsak och verkar för ett andligt Gudsrike, inte något jordiskt gudsfruktigt samhälle, ”civitas Dei” som Augustinus började skriva om på 300- talet och som fortfarande är en allmän uppfattning i länder som USA. Där är det en vesäntlig skillnad på islam, som inte bara är en privatsak. Islam handlar om ett samhällsbyggande med lagar och regler för samhället efter religiösa antaganden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 983,254 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser