Kommunismen granskas till slut i Sverige!

Forum för levande historia, en statlig myndighet som tidigare har ägnat sig åt att utreda och upplysa om nazismens brott mot mänskligheten, börjar nu också att ägna sig åt kommunismens brott mot mänskligheten. Det rapporterar SvD idag.

I fokus för den nya inriktningen står de kommunistiska regimerna i Sovjetunionen, Kina och Kambodja. Eftersom en avgränsning i bredden har varit nödvändig, får jag säga att det är ett bra fokus.

Nazismen var en totalitär ideologi som vid makten systematiskt mördade ca 10 (tio) miljoner människor i sina arbets- och förintelseläger. Kommunismen är, i den svenska allmänhetens ögon, en demokratisk ideologi som vid makten har åstadkommit jämlikhet och att alla människor lever lyckligt där den härskar oinskränkt. Faktum är i och för sig att kommunismen är en totalitär ideologi som vid makten systematiskt har mördat ca 100 (hundra) miljoner människor i sina arbets- och förintelseläger. Men i dagens Sverige är det t.o.m. kontroversiellt att kalla kommunismens folkmord för ”det näst värsta i mänsklighetens historia”!

Det finns mycket, mycket att göra härvidlag. Det är fullständigt otroligt att det än idag sitter kommunister i Sveriges riksdag. För att inte tala om journalistkåren, där de fortfarande är både välrepresenterade och välorganiserade. Ut med packet! Glöm aldrig kommunismens folkmord, och glöm aldrig heller att det behövde till en borgerlig regering i Sverige för att denna granskning överhuvudtaget skulle initieras – så sent som på 2000-talet.

Sverige håller på att vakna, det är bara så.

Avslutningsvis vill jag tipsa om hemsidan www.omkommunismen.se, som drivs av Föreningen för Upplysning Om Kommunismen (UOK).

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

5 Responses to “Kommunismen granskas till slut i Sverige!”


 1. 1 robsten september 3, 2007 kl. 22:03

  Det sitter inga kommunister i Sveriges riksdag, de vet inte ens vad kommunism är, bara feminism och mångkulturalism.
  Dessutom tycker jag inte staten skall syssla med sådant utan det skall enskilda forskare göra, så konservativ är jag.

 2. 2 Söderbaum september 4, 2007 kl. 1:46

  Robsten: Lars Ohly sitter såvitt jag vet fortfarande i Sveriges riksdag? Han lär dessutom fortfarande vara partiledare för Vänsterpartiet, som sitter i Sveriges riksdag. Ohly har kallat sig för kommunist hela livet, och var som ny partiledare väldigt framåt med detta ända fram till något vecka (!) innan valet då han plötsligt ändrade sig. Är det bortglömt nu eller? Tror du att hans lappkast handlar om ideologisk omvändelse? Hur tror du att de som valde honom till partiledare ser på hans tidigare ideologiska bekännelse, respektive hans nya?

  Sedan sysslar inte forskare med forskning utan statliga bidrag. I realiteten. Antingen stödjer Staten forskning kring kommunismens brott mot mänskligheten – eller inte. Jag tycker det är fantastiskt att det nu för första gången i Sveriges historia öppnas en möjlighet till forskningspengar mot vänsterextremismen.

 3. 3 Calle september 4, 2007 kl. 19:15

  Hej allihopa. First things first; jag håller naturligtvis med Robsten på en punkt, hans skepsis mot att staten ska hålla i undervisning, av det enkla skäl att det då kan bli topstryrt och indoktrinering (vilket det i stort sett alltid är). Sedan är det inte en konservativ åsikt, tvärtom, den är nyliberal/libertariansk.
  Sedan en liten sak till dig Jakob som jag tycker du ska skriva om:
  DN för ett tag sen om Rojalistiska kvinnor, både som det största hotet men också den snabbast växande stöttepelaren för monarkin = http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=686417

  ”Norsk monarkiexpert: Om kronprinsessorna Victoria och Mette-Marit gick upp 30 kilo i vikt så skulle det skada monarkin mer än fem Brunei-skandaler efter varandra. Vi befinner oss i en ny fas av monarkins utveckling. Ideal som förnuft, stoiskhet och ett kungligt balanserat uppträdande har fått stryka på foten för kungligheternas strävan efter status som superidoler. Den fasen inleddes med prinsessan Diana”

 4. 4 Calle september 4, 2007 kl. 19:16

  Måste bara tillägga dock att det kan finnas en poäng att staten skjuter till bidrag till demokratiutvecklingsarbeten och försvarandet av frihetens värden. Och det är en bra grej att börja i skolan.
  Frågan är därför ganska så komplex …

 5. 5 BERNT september 8, 2007 kl. 23:44

  Är det kommunismens brott man vill komma åt, eller det ens politiska motståndares misstag man vill skärskåda i en politisk skådeprocess, det första bra, men att blanda ihop juridik och politik i farlig soppa är fel.
  Juridik skall mötas med juridik, poltik skall mötas med poltik. Allt annat blir dåliga lösningar anser jag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 990,529 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser