Björklund regerar!

Nye folkpartiledaren och utbildningsministern major Jan Björklund säger nu till SvD (läs här) att han inte ser något hinder i att skolor förbjuder byxhäng och urringningar, en fråga som aktualiserats nu i dagarna. Någon lagstiftning anser han inte behövs, och inte heller är lämpligt i sammanhanget.

När han därefter vänder sig till DN säger han att historia åter ska bli obligatoriskt och läsas av alla som går på gymnasiet (läs här). Hösten 2010 är det tänkt att denna nya reform ska träda i kraft. D.v.s. såvida vi inte får en socialdemokratisk regering, för då är det morsning och good bye för alla tankar i den riktningen.

Men fram till dess har vi i alla fall ”kravliberalen” Björklund som fortsätter i snabb takt att leverera sköna stilpoäng och goda framtidsutsikter, medan Latte-Alfons & C:o (d.v.s. Nya moderaterna) satsar på SM-guld i socialdemokratisk politik i ett spel där tydligen vad som helst är tillåtet.

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

4 Responses to “Björklund regerar!”


 1. 1 Stirner oktober 31, 2007 kl. 20:47

  Tja, detta är pill på ytan. Att verkligen ifrågasätta hela skolväsendet vore mer i min smak. Ta ett fenomen som hemskolning (väldigt populärt i USA), skulle det kunna fungera i Sverige under andra omständigheter? Är den offentliga skolan ens av godo? Jag lär skriva mer om detta på bloggen, tills dess kan ni googla John Taylor Gatto 🙂

 2. 2 Marthin oktober 31, 2007 kl. 21:49

  Vadå historia? Alla vet väl att Sverige grundades av Socialdemokraterna i början av 1900-talet.

  Tss! 😉

  (Stilpoäng för användande av beteckningen _Nya_ Moderaterna. Det är mycket viktigt att framhäva den i både tal och skrift.)

 3. 3 populisten oktober 31, 2007 kl. 22:13

  ”SM-guld i socialdemokratisk politik”

  Eller för att citera finansminstern: ”Fall inte för den enkla nyliberala retoriken, lyssna på mitt gamla sossesnack istället”.

  OK då, jag la till delen efter kommat…

 4. 4 Fredrik Lindholm november 11, 2007 kl. 15:45

  Förbjuda urringningar? Vad skall lärarna då ha att se fram mot när läraryrket har tappat status?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 983,254 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser