KDU nu näst största ungdomsförbundet!

Enligt de senaste siffrorna från Ungdomsstyrelsen är det alltmer konservativt orienterade Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) nu det näst största politiska ungdomsförbundet i Sverige, med 3,800 medlemmar. Endast Moderata Ungdomsförbundet (MUF) – även känt som Sveriges bästa festfixarorganisation för ungdomar – är större, med sina 6,600 medlemmar. KDU har mer än tre gånger (!) fler medlemmar än Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU), som ligger på 1,200 st.

Go right! 🙂

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

11 Responses to “KDU nu näst största ungdomsförbundet!”


 1. 1 Giulia Guidi januari 19, 2008 kl. 8:57

  De borgerliga ungdomsförbunden är störst: Vilken glädjande utveckling, som verkligen bådar gott inför framtiden! 🙂

  PS: Detta är någonting som verkligen kommer att ”oroa” och irritera den ”adliga” vänster- och mediaeliten! 😉

 2. 2 blacken januari 21, 2008 kl. 3:42

  Tja, det ger ju mycket statsbidrag och registerna är säkert en underhållande läsning i sig, men i realiteten finns det inte 100 aktiva KDUare i sverige.
  MUF har ju iaf spritfester, KDU har öht ingen aktivitet alls.

 3. 3 Söderbaum januari 21, 2008 kl. 11:34

  Blacken: KDU:s medlemmar är fördelade över 26 distrikt plus 34 lokalavdelningar, vardera med varsin styrelse – sammanlagt 60 styrelser under förbundsstyrelsen. På riksstämmorna är det ca 170 ombud som kommer. KDU har ännu inte 100 bloggare, men det räcker att sondera bloggosfären för att hitta massvis av KDU-aktiviteter, både interna och utåtriktade.

 4. 4 populisten januari 22, 2008 kl. 0:04

  Månne tillhör framtiden konservatismen i alla fall. Stort grattis till er som är närstående!

  Annars är väl siffrorna i stort ett tecken på att det står rätt illa till med den svenska representativa demokratin, i alla fall mätt i partimedlemmar.

 5. 5 Anton januari 23, 2008 kl. 0:51

  Verkligen hur roligt som helst att de borgerliga ungdomsförbunden har fått sig ett uppsving, men att säga att MUF skulle vara en festfixarorganisation är väl måhända en rejäl överdrift. Snarare är det den viktigaste kanalen in i borgerlig politik för ungdomar idag. Inget borgerligt ungdomsförbund, eller knappast något politiskt ungdomsförbund alls egentligen, har så stort inflytande och syns så mycket bland ungdomar som MUF. Intensivt kampanjande och en bred front som binner för en liberal politik är vad jag snarare förknippar organisationen med.

 6. 6 Söderbaum januari 23, 2008 kl. 1:03

  Anton: Vet du någon organisation som är bättre än MUF på att fixa fester för ungdomar? Därmed inte sagt att det INTE skulle vara den främsta kanalen för ungdomar in i svensk politik idag.

  Sedan kan man ju tycka det sorgligt i sig att ungdomsförbundet för ”Sveriges konservativa parti”, som också betecknar sig sålunda internationellt, är känt för att brinna för liberalismen.

 7. 7 Socialist januari 31, 2008 kl. 4:00

  Alla högerorienterade ungdomsförbunden är muf, kdu, luf, cuf och bluff.
  SSU har 5700 betalande medlemmar och MUF har inte ens hälften om de räknar bara de betalande. KDU har som mest ett par 100. Vem syns mest? hahahaha MUF syns mest på diskon men SSU bildar samhället med sina välbehövda aktiviteter för ungdomar. Sluta med högerbluffen!

 8. 8 Söderbaum januari 31, 2008 kl. 12:31

  Socialist: Det är, alltså, betalande medlemmar i relevant åldersgrupp som Ungdomsstyrelsen redovisar i sin statistik för de politiska ungdomsförbunden.

  Såvitt jag vet syns SSU i stort sett bara när det är skandaler kring era ordföranden, och medlemsfusk.

 9. 9 Socialist februari 1, 2008 kl. 14:08

  Söderbaum: det är den konservativa median som försöker visa oss så. Ungdomsstyrelsen har för det första redovisat 2006s siffror och för det andra har de ingen riktig koll på ungdomsförbunden, muf är ju mycket mindre än SSU. Vi arrangerar studiecirklar, konserter, ungdomsträffar, politiska konferenser, filmkvällar för de utsatta barnen.

  Vad ni bakåtsträvande krafter gör är att anordna fester och sprit för 13 och 14-åringar. Annars kommer ingen med i konservatismen. Ni trycker på de allra fattigaste för att de allra tjockaste ska utöka sin girighet.

  Var finns KDU? SSU finns överallt i världen. En SSU:are är nu visepresident i iusy(international union of socialist youth) och en annan SSU.are är vicepresident i ecosy.

  vad heter er international, om det finns. Era idéer är bara diskriminerande mot minoriteter som HBTs, kvinnor fast de inte är minoritet, och de fattiga… Det räcker med diskriminering.

 10. 10 Jacob Wibelius februari 1, 2008 kl. 18:56

  Grattis KDU! Det visar att utvecklingen bort från den kvasi-socialism som man kunde skönja i förbundet på åttiotalet ger resultat.

 11. 11 Söderbaum februari 1, 2008 kl. 19:37

  Socialist: Svensk media är MINST konservativt i västvärlden. Det finns endast en svensk dagstidning som profilerar sig som ”konservativ”, och det är lilla Nya Wermlandstidningen. T.o.m. Svenska Dagbladet, det forna flaggskeppet för konservatismen i svensk media, har gått och blivit liberalkonservativt med betoning på det liberala.

  Ungdomsstyrelsen baserar sina siffror på vad ungdomsförbunden själva har redovisat till dem.

  Vi i KDU anordnar inga fester med sprit överhuvudtaget. Ändå är konservativa KDU nu näst största politiska ungdomsförbundet, större än SSU. Men, alltså, inte lika stora som festfixarförbundet MUF.

  En konservativ KDU:are är vice president i YEPP (Youth of the European People’s Party), motsvarande ert IUSY.

  Vad gäller diskriminering tycker jag att du ska läsa min artikel ”Diskrimineringens idé är aldrig oproblematisk”:
  http://jesoderbaum.wordpress.com/2007/03/28/kulturradikalism-kulturkonservatism-diskriminering/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 983,254 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser