Söderbaum inleder ny konservativ programserie

Kalmars stora dagstidning Barometern har precis dragit igång en serie webbradio-program om – jajamensan! – konservatism i Sverige idag. Undertecknad fick den stora äran att inleda, och jag valde då att tala om: familjen.

Familjen är och måste vara samhällslivets minsta grundsten, men i Sverige har den under 1900-talet formligen krossats.

Många anser att mitt parti Kristdemokraterna pratar alldeles för mycket om familjen – jag för min del är besviken på hur LITE vi talar om familjevärden och hur illa ställt det faktiskt är med familjen idag. De svenska familjernas fruktansvärt dåliga ställning i samhällslivet torde vara det enskilt största sociala problemet vi har att taga oss an i politiken.

Ingenting är viktigare än att värna familjerna och familjelivet!

Om detta talar jag i 7 1/2 min, i detta utmärkta initiativ till programserie. Lyssna här!

Annonser

4 Responses to “Söderbaum inleder ny konservativ programserie”


  1. 2 Aloysius mars 13, 2008 kl. 17:46

    Familjen är mycket riktigt samhällets byggsten och ryggrad. Jag hoppas att du snart kommer till begreppet folk och fosterland, med dess blandning av geografiska, etniska, historisk-kulturella, religiösa faktorer. Många konservativa har på denna punkt antagit de liberala dogmerna, och därmed frångått konservatismen, vilken till skillnad från ideologierna alltid är rotad i verkligheten i dess rika sammansatthet.

  2. 3 Tor Bohlin april 16, 2008 kl. 19:40

    Jo, i nästa del av serien ska Söderbaum visa hur man skrämmer bort dom hemska rasisterna Sverigedemokraterna, alla är lika mycket värda nämligen och man ska bekämpa alla fördomar enligt lilla Jakob. Jakob blir jätte ledsen när man är intolerant emot muslimer, enligt honom är de lika mycket svenskar som vem som helst. Ibland går Jakob till den katolska kyrkan, Jakob är nämligen katolik eftersom han är konservativ och står för det minnsan!


  1. 1 Irrationellt att skaffa barn? « Konservativa perspektiv Trackback vid april 9, 2008 kl. 21:32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 988,918 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser