PRESSMEDDELANDE

PRESSMEDDELANDE:
Konservatismens nya röst på Internet

24 september 2008

Nu lanserar vi Tradition & Fason, en helt ny konservativ debatthemsida där redaktionen tillsammans med en uppsättning fria skribenter ger dagsaktuella bidrag till svensk samhällsdebatt och idédebatt.

Ämnesområden som behandlas är utrikespolitik, civilsamhälle, det offentliga, familj, kultur, försvarsmakt, polisväsende och samlevnad. Särskilda kategorier finns även för svensk högerhistoria och konservatism. Vid sidan om detta lyfter skribenterna fram sina mer utredande texter under rubriken ”På djupet”, liksom vi ger särskild plats åt senaste bokrecensionen.

I utgivningskonceptet förenar vi bloggens dynamik med tidskriftens kvalitet. Var och en står för sina egna artiklar och åsikter, men vi delar en konservativ värdegrund och webbplatsen. Tradition & Fason kommer att uppdateras i det närmaste dagligen, och debatt kommer att föras öppet i anslutning till artiklarna, som kommer att vara både kommenterande och analytiska. Redaktörerna bidrar också med ett gediget arkiv äldre relevanta artiklar inom samtliga ämnesområden, komplett med sökfunktion.

Tradition & Fason ser fram emot att kunna bidra till ett alternativt perspektiv i den svenska samhällsdebatten, nämligen genom konservatismen som är den tredje klassiska huvudideologin jämte liberalismen och socialismen. Konservatismen finns i dagens Sverige representerad främst inom Moderaterna och Kristdemokraterna, men i viss utsträckning också bland den gamla Centern och de nya Folkpartisterna. Det finns även många konservativa som idag känner att de saknar partipolitisk hemvist. Vår målsättning är att vara en kvalificerad röst och ett stöd för alla som vill verka för de konservativa idealens utbredning.

Redaktion:

Dag Elfström – student, aktiv i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet
Tel: 073-63 25 170
elfstrom@traditionochfason.se

Jakob E:son Söderbaum – jurist, grundare av Konservativt Forum
Tel: 0708-41 55 71
soderbaum@traditionochfason.se

Annonser

7 Responses to “PRESSMEDDELANDE”


 1. 1 Christian B september 24, 2008 kl. 16:44

  Starkt jobbat grabbar.. lycka till!

 2. 2 Marcus Widgren september 25, 2008 kl. 10:23

  Härligt jobbat, hoppas både Jacob och Dag fortsätter med sin säregna stil från deras gamla bloggar.

 3. 3 Jay-D september 25, 2008 kl. 12:28

  Jättebra att det här startar. Då kan socialisterna och kommunisterna få se konservatismens rätta ansikte och sluta anklaga oss liberaler för era påhitt.

 4. 4 Johanna september 25, 2008 kl. 13:36

  Ska bli trevligt att följa denna blogg 🙂

 5. 5 Stefan Cronberg, Åkersberga september 25, 2008 kl. 14:00

  Grattis till detta nya Forum. Hoppas att ni kan bidraga till att få svenska politiker tillbaka till sina ideal – oavsett vilka dess må vara. Låt mig få återge ett citat från den republikanske presidentkandidaten John McCain, som fälldes för 8 år sedan då partiapparaten ville kväsa avvikare. Detta á propos vår svenska FRA-debatt:

  ”Republikanerna måste lära sig att respektera hedervärda meningsskillnader mellan oss, lära sig att kunna ha olika meningar utan att förfalla till personliga hot, och erkänna att vi är ett tillräckligt stort parti för att kunna tåla att det inte råder fullständig enighet i alla frågor för dagen. Tolerans för avvikande meningar är vad som utmärker ett moget parti, och det är hög tid för det republikanska partiet att bli vuxet.”

  (John McCain – En politisk biografi. Hans Bergström, Historiska Media 2008. Cit. Sid 112.)

  Republikanerna kan med fördel bytas ut mot nymoderater och folkpartister!

  Stefan Cronberg (moderat kommunstyrelseordförande i österåker 1977-88)

 6. 6 Adam september 25, 2008 kl. 19:32

  Trevligt att se att det finns fler konservativa i sverige. Som utlandssvensk får man ofta förklara hur det verkligen fungerar i det socialistiska sverige.
  Skall bli mycket kul att se hur detta forum utvecklas.

 7. 7 Daniel Bergström september 25, 2008 kl. 21:06

  Bravo! ”Tradition & fason” anländer till bloggosfären hett efterlängtad. Det ska bli mycket spännande och givande att följa debatten i detta forum. Jag vill dessutom gratulera bloggens upphovsmän för det proffsiga anslaget och ”tyngden”. Klockrent. Hurra för våra mörkblå ideal! 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 952,865 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar