Den hänsynslösa kollektivtrafiken

REPORTAGE | Det är bara några dagar sedan en buss och en spårvagn kolliderade på Avenyn i centrala Göteborg. Imorse blev en 12-årig pojke på väg till skolan fastklämd i dörren när han skulle med bussen i Göteborg, och släpades med på utsidan av bussen 100-200 m. Föraren märkte ingenting. Pojken kom undan med skrubbsår och blotta förskräckelsen. Nu ska det utredas hur någonting sådant kunde hända. Igen. Det är bara en vecka sedan en hund råkade ut för en liknande sak i samma stad, och dog.

För mig är det alldeles uppenbart hur det kunde hända. Nuförtiden kör busschaufförer buss. De kör inte passagerare. Och de kör med ett sjujäkla temperament, mycket tutande och hyttande med näven mot bilar, cyklister och diverse fotgängare som inte släpper fram bussen. Filosofin tycks vara att alla kan väl se att en stor buss kommer, då måste de väl förstå att det bara är att maka på sig?? D.v.s. busschaufförerna kör inte lugnt och trafiksäkert för att passagerarna ska få en behaglig och trygg åktur när de varit lydiga nog mot Farbror Staten att åka kollektivt, de ska vara glada och lyckliga bara de kommer med.

”En busschaufför, en busschaufför
det är en man med glatt humör”

Nej så är det ej
de stänger sin dörr
Mitt framför dej
det var bättre förr

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

2 Responses to “Den hänsynslösa kollektivtrafiken”


  1. 1 A. Mikael Eriksson oktober 22, 2008 kl. 15:34

    Det stämmer bra det… Jag körde själv taxi några år och bevittnade många gånger hur buss- och lastbilschaufförer ignorerade väjningsplikt och högerregel. Ibland även rött ljus. Devisen i trafiken är nu för tiden: ”Störst går först”.

  2. 2 Populisten oktober 22, 2008 kl. 20:39

    Att de kör buss och inte passagerare är mycket tydligt här i huvudstaden där man ju inte ens kan köpa en biljett av förarna längre. Detta är naturligtvis en kollektiv bestraffning mot medborgarna för alla bussrån, eftersom det ju vore ren fascism att straffa just de som faktiskt rånar bussförarna.

    För övrigt anser jag att FRA-lagen bör rivas upp.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 990,529 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser