REDAKTIONENS MÅNADSBREV – oktober 08

En månad med Tradition & Fason!

son SöderbaumDet har nu förflutit en månad sedan pressmeddelandet gick ut och vi slog upp portarna för Tradition & Fason. 14,000 besökare har än så länge tittat in och det får vi ändå känna oss nöjda med. Vi har sedan starten producerat en jämn ström av artiklar i skilda ämnen, dock med viss betoning på ekonomiska frågor i samband med att finanskrisen kommit att överskugga så mycket annat i medias nyhetsrapportering.

Den gångna månadens ekonomiska debatt har visat att konservatismen har ett viktigt budskap även i de ekonomiska spörsmålen. Mest av allt har kanske debatten visat på konservatismens bredd, vilket ju också är ett av våra syften med Tradition & Fason. Rolf K Nilsson uppvisade i sitt inlägg om kapitalism hur man som socialkonservativ kan se på kapitalismen och den fria marknaden, David Högberg skrev i sin tur ett inlägg om hur en mer marknadsorienterad konservatism kan ta sig uttryck.

Utöver det ekonomiska har fokus legat på sociala, partipolitiska och ideologiska frågor. Vi har även publicerat flera bokrecensioner. Sett såhär i backspegeln har inläggen den första månaden både kommit att bli längre och mer otidsbundna än vad vi avsett. Det ska vi utvärdera, samtidigt är det viktigt att Tradition & Fason håller genomgående hög kvalitet. En viktig del av kvalitetsmässigheten är också läsvärdheten, varför vi lämnar öppet för läsarna att både komma med allmänna synpunkter och önskemål – möjligheten till ömsesidigt utbyte är ju den stora fördelen med en social mediepublikation.

Lite uppmärksamhet har Tradition & Fason också renderat i media den gångna månaden. Svenska Dagbladet har gjort en intervju (25/9), Uppsala Nya Tidning (25/9) och Nya Wermlands Tidningen har publicerat blänkare om oss (3/10), Västerviks Tidningen har skrivit en artikel om oss (3/10) och Världen idag har gjort en två sidors intervju (6/10, dessvärre finns den ej digitalt).

Likaså har en del bloggar uppmärksammat Tradition & Fason och/eller inlägg vi publicerat. Exempelvis nyliberale filosofen Johan Norberg, författaren Jan Kallberg, Fria Moderata Studentförbundet och Mina Moderata Karameller. Andra notiser: här, här, här, här, här, här, här, här och här. Vi tackar även våra socialistiska ”sociala mediepublikations-kollegor” på ArvidFalk.se för deras välkomnande av Tradition & Fason till den virtuella världen.

Sist men inte minst vill vi uppmärksamma det senaste tillskottet bland våra skribenter. Den senaste veckan har vi nämligen fått försträckning av ett tungt namn inom svensk konservatism, närmare bestämt Carl Johan Ljungberg, PhD i statskunskap och Sveriges ledande Edmund Burke-kännare. En garant, således, för fortsatt kvalitet och vidgade konservativa perspektiv på Tradition & Fason.

Redaktionen

Edit 27/10: Nu har även barometerns interaktiva ledarsida skrivit om Tradition & Fason, läs här, komplett med publicerad telefonintervju.

Annonser

1 Response to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – oktober 08”


  1. 1 tegis oktober 26, 2008 kl. 0:34

    Jag måste faktiskt också applådera er. Detta är en skattkista för den som vill få veta mer om denna bortglömda ism och vad den står för i dagens Sverige.
    Saknar väl kanske lite fler internationella aspekter. Den är lite Sverigecentrerad vilket man ju kan förstå, men det är ändå ett litet minus.
    Annars en mycket informativ och aktiv sida. Jag har er på min sida som länk.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 952,930 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar