REDAKTIONENS MÅNADSBREV – november 08

son Söderbaum
Den gångna månaden har skriverierna på Tradition & Fason spännt över en ganska stor bredd. Fokus har framförallt riktats in på presidentvalet i USA (här, här, här och här), och även kulturpolitik har fått stor exponering (här, här, här, här, här, här och här) .

Vi har även börjat publicera redaktionella inlägg på ett annat sätt under månaden som gått, för att få en ökad tidsskriftskänsla på hemsidan. Intervjun med Claes G. Ryn, Roger Scruton och Mark Henrie ser vi själva som ett väldigt betydelsefullt avstamp mot högre kvalitetshöjder, och vi räknar med att fortsätta med intervjutemat framöver.

Mediauppmärksamheten den gångna månaden har, av förklariga skäl, inte uppnått samma nivåer som den första månadens rampljus. Barometerns Per Dahl har emellertid intervjuat Jakob E:son Söderbaum om Tradition & Fasons och dess betydelse, lyssna här. Månadsmagasinet Axess och Tidsskriften Fokus har även uppmärksammat oss respektive våra inlägg på sina respektive redaktionsbloggar (här, här och här). Några bloggar som omtalat oss under den gångna månaden: här, här och här.

Besöksstatistiken får vi fortsatt vara stolta men inte nöjda över. 26,500 unika besökare har bevistat bloggen sedan starten för två månader sedan. Vi har den gågna månaden genomfört en ökning av antalet inlägg per vecka med 50%, från 8 st till 12 st. Detta har uppenbarligen fallit i god jord bland läsarna, eftersom även den genomsnittliga besöksstatistiken per dag har ökat markant. Vi har därför för avsikt att bibehålla denna utgivningstakt ett tag framöver.

Till sist vill vi hälsa våra tre nya skribenter välkomna ombord: Andreas Braw, Karoline Goldberg och Peter Hermansson. Mer om dem kan ni läsa bland de övriga skribentpresentationerna.

 • Läs även månadsbrevet från oktober.
 • Redaktionen

  Annonser

  0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – november 08”  1. Kommentera

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

  Google+ photo

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

  Ansluter till %s

  Organisationer & information


  Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.  Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


  Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.  Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

  Antal besökare

  • 952,930 träffar
  Bloggtoppen.se

  Politik bloggar