Grekland och demokratien

Att situationen i Grekland är kaotisk för tillfället lär väl inte ha undgått någon. Tusentals vänster- och syndikalistungdomar stryker runt i de stora Grekiska städerna och förstör allt de kommer åt. Enbart i Atnen beräknas skadorna hittills uppgå till två miljarder kronor. Tänk er Göteborgskravallerna gånger hundra. Den grekiska vänstern och fackföreningsrörelsen uppviglar våldet bäst de förmår och kräver att den sittande mitten-höger regeringen avgår (vilket passligt nog också är “demonstranternas” krav).

I svensk media har det stundtals hetat att “demonstrationerna startade efter att polis sköt ihjäl en 15 årig pojke”. Underförstått: Polisen och regeringen är dumma och för skylla sig själva. Att händelsen föregicks av att polisen blev anfallna av gatsten och brandbomber verkar vara ett faktum som inte är lika viktigt att belysa. Adera till detta att det nu visat sig att det var en rikoschett och inte ett resultat av verkanseld som ledde till pojkens död. Hur som helst betyder det att det gick ganska villt till även innan dödsskjutningen och det därmed blir felaktigt att hävda att den skulle vara grunden för vad som nu utspelar sig i Grekland. Dödsskjutningen har endast blivit ett svepskäl för den uppenbara vandalismiver som gror inom vänsterns led.

Detta är ett praktexempel på vänsterns syn på våld och påverkan. Vi såg det i Göteborg och vi ser det nu igen. Vänsterns demokratisyn går allt som oftast ut på att så länge missnöjet, enligt dem, är legitimt, så är våld, stenkastning och upplopp “demokratiska företeelser”. Senast igår ojade sig aftonbladets uttalat kulturradikala kulturchef Åsa Linderborg om hur polisen är dumma mot den stackars gatstensvänstern. Jag länkar av princip inte till Aftonbladet men det går bra att läsa mer om Linderborgs tokigheter på uppsalamoderaten Stefan Olssons hemsida.

Om den grekiska regeringen avgår betyder det i praktiken att en statskupp ägt rum, även om det sker via nyval. Då har våldet, anarkin och revolutionsromantikerna triumferat. Stöd den grekiska regeringen i kampen mot marxismen!

Dag Elfström

Annonser

3 Responses to “Grekland och demokratien”


 1. 1 Smithers december 13, 2008 kl. 15:36

  Var är John Adams av idag?

 2. 2 Daniel Bergström december 14, 2008 kl. 22:51

  Åsa Linderborg förfasar sig med hög röst över att nazister och annat brunsvart pack inte förvägras den i vårt land grundlagsskyddade demonstrationsfriheten. Talande nog är hon däremot mer än positiv till att anarkister, kommunister och annat rödsvart pack av förvillande likt snitt sätter det borgerliga samhället i brand och lågor. Hon uppvisar därigenom en flagrant okunskap om grunderna i vårt samhällskick, och själva innebörden av de politiska opinionsfriheterna.

  När polisen använder alla till buds stående medel för att göra fri väg för och försöka freda en nationalsocialistisk demonstration, förvisso avskyvärd i sitt budskap men lugn och fredlig, genom ett hav av maskerade och stenkastande röda våldsverkare ser Åsa Linderborg det som en skandal. Hon ser att den svenska polisen är på nazisternas sida. Det är fel. Den svenska polisen upprätthåller lagen, ordningen och demokratin. Nazister marscherar sällan eller aldrig utan demonstrationstillstånd, och de är sällan eller aldrig våldsmma (under demonstrationer, skall för ordningens skull tilläggas). Den utomparlamentariska vänsterns ”motdemonstranter” saknar däremot regelmässigt demonstrationstillstånd och använder lika regelmässigt alla medel, inklusive grovt apliknande våld, för att stoppa en laglig demonstration. Detta gör de i stolt upprätthållande av sin politiska tradition; den samhällsomstörtande vänstern har alltid sett våld inte som en yttersta lösning utan som ett rationellt och nödvändigt politisk medel. Från anarkistiska bombkokare i 1800-talets Europa, via oktoberrevolutionen (som inte ägde rum i oktober och som inte var en revolution), Stalinterrorn och RAF i Västtyskland på 70-talet leder spåren till dagens palestinasjalhöljda samhällsfiender.

  Polisen gör helt rätt i att skydda demonstrationer med demonstrationstillstånd, vare de nationalsocialistiska eller helt enkelt socialistiska. Det är innebörden av demonstrationsfriheten; att var och en ska ha rätt att i laga ordning och under samhällets hägn demonstrera. De politiska opinionsfriheterna är oundgängliga för den fria opinionsbildningen, på vilken det svenska demokratiska samhällsskicket i sin tur vilar, något som kan utläsas ur vår regeringsform. Frihetens fiender är inte de fåtaliga och marginaliserade nazister som marscherar på våra gator, till allmänt åtlöje, nej, frihetens verkliga fiender är den s.k. utomparlamentariska vänstern och dess anhang, Åsa Linderborg inkluderad.

  För precis 90 år sedan pågick den tyska revolutionen för fullt, en händelse som ser ut som en tanke. Det är en revolution som, ehuru blodigare, inte har samma rykte som sin ryska kusin då den i slutändan slogs ned av lagens och ordningens män. Den skulle oaktat detta få allvarliga konsekvenser. Den kom att orsaka kejsardömets fall, det gamla Tysklands död och förebåda mer än ett årtioende av konstant kaos och politiska strider, både i riksdagen och på gatorna. Ytterst ledde den till det stora mörkret och 1900-talets stora katastrof.

  Politisk våld orsakar mer skada än den omedelbara. Det är ett av samhällets farligaste gift, och måste bekämpas med bestämdhet av envar som värdesätter lag och ordning, frihet och demokrati, civilisation och kultur. Det politiska våldet leder enbart mot mörkret. Men att Åsa Linderborg skulle vara intresserad av att värna den liberala demokratin är antagligen för mycket begärt. Som Carl Cederschiöld sa en gång på 90-talet: ”En bolsjevik är trots allt en bolsjevik.”

 3. 3 dagelf december 15, 2008 kl. 14:03

  Daniel: Håller med om allt du skriver. Mycket välformulerat.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 952,865 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar