Stoppa yrkeshuliganerna!

Upplopp i Rosengård

Upplopp i Rosengård

Återigen skakas Rosengård av upplopp kan vi läsa i bl.a. DN. Detta är naturligtvis förfärligt främst för de stackars boende i området, men också ett bekymmer för demokratin och rättstaten Sverige. Upploppen är måhända (än så länge) mindre förödande än de vi sett i t.ex. Aten och Paris, men på något sätt måste utvecklingen brytas.

Det som framförallt fångat min uppmärksamhet denna gång är hur grupper som inget hellre vill än att störta vår demokratiska samhällsordning och sprida anarki och terror på våra gator utnyttjar spända situationer som den i Rosengård för sina syften. Tillresta proffsrevolutionärer som AFA gör allt vad de kan för att trissa upp stämningen och utlösa kravaller.

När de väl lyckas med sitt uppsåt bidrar de med sitt fanatiska hat mot ordningsmakten och sin färdighet i att tillverka bomber och andra farligheter till att skapa så hotfull och farlig situation som möjligt, i förhoppning att polisen skall behöva ingripa våldsamt för att skydda sig själva eller medborgarna. Har man riktigt tur kanske man lyckas få en upprorsmakare skjuten, såsom i Aten, vilket självfallet kan användas för att göra upploppen än mer explosiva.

Mot den bakgrunden är polisens taktik att försöka hålla en låg profil begriplig. På sikt är detta dock inte tillräckligt. Redan nu innebär taktiken att oskyldiga under viss tid lämnas i klorna på anarkisternas godtycke. Risken är också uppenbar att anstiftarna till dessa upplopp fortsätter att trappa upp sin våldsanvändning till dess att polisen helt enkelt inte längre kan undvika att ingripa.

Proffshuliganerna AFA bakom upploppen

Proffshuliganerna AFA bakom upploppen

Vad som framförallt måste till är att ta krafttag mot proffsbråkmakarna. AFA och andra extrema organisationer på vänsterkanten måste förhindras att utnyttja uppkomna bråk och att anstifta nya. Polis och Säkerhetspolis måste få de resurser och befogenheter som krävs för att krossa deras våta drömmar om revolution och skräckvälde.

Den lilla klick av aktivister som ägnar sig åt denna verksamhet måste punktbevakas. De ska inte få en chans att ansluta sig till diverse upplopp. Samarbete med grannländerna krävs för att redan vid gränsen hindra våra bråkmakare att åka utomlands för att ”hjälpa till” när problem uppstår där, liksom andra länder hindrar sina bråkmakare att komma hit.

De som grips och fälls i domstol för att uppvigla till eller underblåsa den typ av upplopp vi sett i Rosengård bör få mycket kännbara straff, vilket rimligen brottsbalkens 18 kapitel redan nu ger utrymme för:


  1 § Den som, med uppsåt att statsskicket skall med vapenmakt eller eljest med våldsamma medel omstörtas eller att åtgärd eller beslut av statschefen, regeringen, riksdagen eller högsta domarmakten skall sålunda framtvingas eller hindras, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes, om det ej är högförräderi, för uppror till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år. Lag (1974:565).

  3 § Den som, med uppsåt att brott skall förövas mot allmän säkerhet eller medborgares frihet, samlar eller anför väpnat manskap eller håller det samlat eller förser manskap med vapen, ammunition eller annan dylik utrustning eller övar det i vapens bruk, dömes för väpnat hot mot laglig ordning till fängelse, lägst sex och högst tio år.


Detta är precis vad det handlar om, kanske inte för majoriteten av de frustrerade och vilsna ungdomar i t.ex. Rosengård som cyniskt utnyttjas som brickor i ett politiskt spel, men väl för de fanatiker som vigt sitt liv åt att slå sönder vårt samhälle. Det handlar inte om att stötta några stackare som inte har någon lokal, utan om högmålsbrott.

Patrik Magnusson

Samma skrot och korn. (c) Kalle Strokirk

Annonser

5 Responses to “Stoppa yrkeshuliganerna!”


 1. 1 Anarkokonservativ december 21, 2008 kl. 12:23

  ”Morgondagens fascister kommer att kalla sig anti-fascister.” Winston Churcill

  Detta stämmer väl in på AFA och liknande grupperingar. De kallar sig för anti-fascister men är i själva verket fascister som med våld och hot vill påtvinga andra sin vilja. Vänsterfascister bör de kallas.

  Dessutom är de bara en samling osnutna borgarungar som är radikalkåta (att kalla sig anti-fascistiska visar ju på vilken löjlig världsbild de lever i. Vi lever inte i 1920-talets Italien eller 1930-talets Tyskland).

 2. 2 anti december 21, 2008 kl. 13:51

  Anarkokonservativ är ett jävla skämt!
  Om han/hon skulle hängna sig åt lite seriösa historie studer eller för den delen lite modern samhällskunskap så kanske du kan komma med någon form av argument istället för fördomar som du inte har någon fakta kring!,
  ”Dessutom är de bara en samling osnutna borgarungar som är radikalkåta (att kalla sig anti-fascistiska visar ju på vilken löjlig världsbild de lever i. Vi lever inte i 1920-talets Italien eller 1930-talets Tyskland” med liknande argumet gör du bara dig själv till åtlöje!
  och sedan kan du läsa vart de konservativa partierna i tyskland och italien stod under 1920-30 talet???

 3. 3 Daniel Bergström december 21, 2008 kl. 14:50

  Gud, skydda detta kära land
  Från sjö till sjö, från strand till strand.
  Sänk över det din milda vård
  Som sommardagg på Rosengård.

  Ur ”Bevara Gud vårt fosterland” av Johan Ludvig Runeberg
  Psalm nr 492 i 1937 års psalmbok
  Psalm nr 593 i 1986 års psalmbok

 4. 4 Anarkokonservativ december 21, 2008 kl. 14:56

  Bäste Anti!

  Det var många som tyvärr spelade med den tyska och italienska regimen. Inte bara ideologier utan även stater.

  Dock var det ur konservativa kretsar som attentaten mot Hitler föddes och utfördes genom. Även socialdemokrater, anarkister och andra gjorde betydande insatser mot fascismen på den tiden.

  Min huvudpoäng är dock att idag är det AFA och liknande grupperingar som är fascister då de vill betvinga andra med våld och de vill även skaka om demokratins grundvalar genom att fabricera en situation där det (i deras önsketänkande) framstår som att polisen och den demokratiska statens agerande är ”fascistiskt” och då skall folket resa sig.

  Det var precis denna taktik nazisterna använde. De fabricerade med våld fram en instabil situation så att det såg ut som bara Hitler kunde rädda Tyskland från fullständigt kaos. NSDAP fick bara ca en tredjedel av rösterna vid valet 1933 – resten av maktbefogenheterna fick de efter användandet våld genom att skaka om staten i sina grundvalar för att förmå Hindenburg att utse Hitler till rikskansler med fullständiga makt befogenheter.

  AFA är fascister på vänsterkanten.

 5. 5 Patrik M december 22, 2008 kl. 19:43

  Tack Daniel, för ditt poetiska bidrag till diskussionen. Runeberg och Psalmboken är alltid välkomna här. 🙂

  Anarkokonservativ,

  Jag vet för lite om AFA:s sammansättning för att uttala mig om den, men i övrigt tycks vi göra samma analys av AFA. Deras förakt för demokratin och den självklarhet med vilken de anser sig ha rätt att bruka våld mot alla de ser som fiender är som hämtat ur en skolboksdefinition av fascism.

  Anti,

  Det är möjligt att din umgängeskrets imponeras av intellektuella milstolpar som uttalandet ”n n är ett jävla skämt”. Jag har dock en känsla av att T&F:s läsare ställer lite högre krav på saklighet i debatten.

  Om du anser att artikelförfattaren eller någon kommenterande läsare fått AFA om bakfoten är du välkommen att ge din bild av vad AFA är och gör. Du kanske själv är aktiv i AFA, och kan ge oss en ”inside story”?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 983,254 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser