Årets julklappar 2008

Tradition & Fason har spånat och tänkt ut ett antal symboliska julklappar som vi skulle vilja ge till välkända politiska profiler. Med detta önskas bloggens läsare en riktigt God Jul! Kom gärna med egna kompletterande förslag, och titta in under mellandagarna så fortsätter vi precis som vanligt.

– – –

Jan Björklund
Till utbildningsministern vill vi ge ett ordensväsende som kan pryda hans majorsuniform.

Anders Borg
Finansministern med hästsvansen får ett presentkort på snaggad klippning hos valfri frisör.

Göran Hägglund
Kristdemokraternas ledare får en låda med bandage. Det kan han behöva efter allt stryk han fått av regeringen.

Lars Ohly
Kommunistledaren får den största klappen – Nordkorea, ett av de få länder i världen som faktiskt skulle uppleva Ohlys regim som en lättnad, för att inte tala om den lättnad svenska folket kan känna om han emigrerar till sitt fosterland-in-spe.

Göran Persson
Vad kan man tänka sig till vår förre arbetarledare och statsminister? Svinhög lön, herrgård, oljerock, terrängbil… Nä, den killen har redan allt.

Fredrik Reinfeldt
Statsministern får en kompass, med vars hjälp han kanske kan orientera sig i det politiska landskapet. Idag tycks han ju ha lite svårt att skilja på höger och vänster.

Mona Sahlin
Socialdemokraternas partiordförande får en rånarluva, så hon kan visa sig i TV utan att tappa 100,000 väljare varje gång.

Gudrun Schyman
Ledaren för lede FI får en byggsats i LEGO, så att hon slipper experimentera med riktiga människor.

Sten Tolgfors
Försvarsministern får en semesterresa till Georgien. Där kan han på ort och ställe studera hur trygg man som granne till Ryssland egentligen bör känna sig.

Mahmoud Ahmedinejad
Irans president får en persisk översättning av ”Mein Kampf”. Det måste vara tröttsamt att komma på alla antisemitiska utfall själv, så här har en outsinlig källa författad av en meningsfrände.

George W. Bush
USA:s president vill vi ge ett baseballträ att parera eventuella kastade skor med.

Fidel Castro
Den cubanske diktatorveteranen får svensk TV-licens, med tillgång till både Sveriges Radio och Sveriges Television, så att han kan avnjuta osminkade hyllningar av sig själv, även om hans regim skulle kollapsa före honom.

Dick Cheney
Den avgående vicepresidenten får ett kikarsikte för att kunna sikta bättre. Om detta lugnar eller oroar hans jaktkamrater återstår väl att se.

Kim Jong Il
Frågan är om ”den käre ledaren” är i sådant tillstånd att han kan uppskatta en julklapp, men vi ger hans närmaste en kurs i Photoshop, så att de bättre kan använda bildredigeringsprogrammet, och sådana bekymmer som stroke och eget dödsfall inte ska behöva hindra honom att i pressen delta i militärparader och annat kul.

Usama bin Ladin
Terroristledaren som sägs gömma sig i bergen tycker vi borde få kritor till väggmålningar i grottan.

Robert Mugabe
Zimbabwes diktator får en pensionsplan så han äntligen kan lämna från sig styret av sitt sargade land. Pensionsplanen tecknas såklart i Zimbabwedollar, så han fullt ut kan njuta frukterna av sin ekonomiska politik.

Barack Obama
Den tillträdande presidenten får ett försynt ”lycka till”. Det kan han behöva, med tanke på rådande förväntningar att han skall bli världens frälsare.

Patrik Magnusson & Redaktionen
 

Annonser

1 Response to “Årets julklappar 2008”


  1. 1 jonatanh december 24, 2008 kl. 12:27

    Årets finaste julhälsning 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,126 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar