Israel slåss för sitt liv

Med den massiva vänstermobiliseringen i media och på gator och torg mot Mellanösterns enda demokrati är det lätt att förbise det grundläggande faktum att Israel slåss för sitt liv. Dess fiender har tydligt gjort klart att man inte accepterar en israelisk stat, och förekomsten av judar i mellanöstern.

När staten Israel bildades 1948 så var israelerna beredda att acceptera även en arabisk stat i Palestina. Araberna accepterade inte på motsvarande sätt staten Israel, och försökte omgående utplåna den med våld. Detta misslyckades. Israel har sedan dess i förhandlingar ett flertal gånger erbjudit eftergifter syftande till bildandet av en palestinsk stat, och som lett till det palestinska självstyre som palestienierna inte förmått att hantera.

En överenskommelse har dock ständigt stupat på palestinsk ovilja att acceptera den, eller att uppfylla dess villkor. Osloavtalet innebar förvisso att PLO erkände Israel, men terrordåden riktade mot civila israeler har aldrig upphört, och när palestinierna 2006 fick en chans att välja sina ledare så gav de sitt förtroende till Hamas, vilka fortfarande inte erkänner Iraels rätt att existera, och som nu vägrat att förlänga vapenvilan med Israel.

Vad gör DU för att stödja Israel?

Vad gör DU för att stödja Israel?

Tyvärr börjar det stå klart att Palestinierna aldrig kommer att sluta med sina angrepp på Israel så länge inte Israel uppfyller de verkliga kraven från palestinsk sida, nämligen att judarna upplöser sin stat och dränker sig i Medelhavet. Några andra förhandlingsmål har egentligen inte varit aktuella, vilket också är anledningen till att palestinierna ”aldrig försuttit en chans att försitta en chans” när vägen till en egen stat öppnats av israelerna. En egen stat räcker inte. Israel måste utplånas också.

Det är detta som striden handlar om. Det är därför som jag inte kan annat än uttrycka min förståelse för och mitt stöd till de operationer som Israel nu företar sig i Gaza. När myndigheterna där inte kan eller vill hindra terrorister från att mörda civilia inne i Israel, måste rimligen Israel ha rätt att gå in och göra jobbet. Att så måste ske är självfallet en tragedi, för även om Israel till skillnad från sina motståndare inte har civila som sin främsta måltavla, utan försöker undvika civila offer, så är det oundvikligt att civila också drabbas av striderna.

Patrik Magnusson if-341

0 Responses to “Israel slåss för sitt liv”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 980,044 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser