REDAKTIONENS MÅNADSBREV –februari 09

Jakob E:son Söderbaum och Dag Elfström

Så börjar ännu en månad med Tradition & Fason lida mot sitt slut. Trots att det den gångna månaden publicerats något färre inlägg än månaden dessförinnan har det på många sätt varit en innehållsrik månad. Den ideologiska diskussionen har under februari tagit större utrymme än tidigare månader (här, här, här och här) men vi kan också konstatera att vår kamp mot kulturradikalismen som vanligt fått behövligt utrymme (här, här och här). De socialpolitiska och familjepolitiska frågorna har också fått ta plats (här, här, här, här och här), liksom försvarspolitiken (här, här och här). Månadens intervju var med fil. dr. Tobias Harding om kulturutredningen (här).

Mest påtagligt har dock varit monarki- och successionsordningsdebatten (här, här, här, här, här) och inte minst det inlägget på Newsmill som T&Fs redaktör Dag Elfström gjorde tidigare i veckan (länk). En länk till artikeln med en inte allt för liten rubrik fanns också uppe i något dygn högst upp på Dagens Nyheters hemsida. Newsmill-artikeln resulterade bland annat i att nämnde redaktör fick radiopriset ”Medievärldens hetaste snackis” i programmet Äntligen Morgon som sänds i Mix Megapol (länk – klicka på kl. 08:00-09:00 och sedan är det 34 minuter in i programmet).

Beträffande besöksstatistiken kan sägas att den varit väldigt ojämn den gångna månaden. De senaste dagarnas uppståndelse kring monarkidebatten har varit närmast överväldigande. I onsdags var exempelvis T&F den tredje mest populära bloggen på wordpress – en plats före utrikesminister Carl Bildt. Förhoppningsvis blir i vart fall några av de som hittat hit via monarkidebatten trogna läsare. Varmt välkomna önskar redaktionen! 🙂

Vi har dessutom hållit oss stadigt bland de 50 bäst besökta bloggarna på Bloggtoppen, även innan monarki-debatten, med vänsterkollegorna på Arvidfalk.se en bra bit bakom oss. Vi kan också konstatera att vi under månaden inte bara paserat den magiska 50,000 gränsen, i antal unika besökare, utan faktiskt också 65,000 – strecket. Detta glädjer oss naturligtvis.

Och visst har skörden av bloggare som skrivit om T&F under månaden varit avsevärd – den hade redan innan monarki-debatten slagit alla rekord (här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här och här). Stort tack för denna uppmärksamhet!

Vi vill även i detta månadsbrev uppmana våra läsare, gamla som nya, att ansluta sig till vår Facebook-grupp. På så vis hjälper ni till att sprida kännedom om att T&F finns, och ni får tillgång till viss specialinformation!

Vi vill avsluta med att tacka av Henrik L Barvå, ledarskribent på konservativa Nya Wermlandstidningen, som skribent. Barvå har varit med oss från starten men känner att han inte längre har tid. Tack för din tid med oss, Henrik! Även Kalle Bäck och Peter Hermansson tackas varmt för att ni tog er tid att blogga utmärkta inlägg på T&F.

Läs också:

Redaktionen

Annonser

1 Response to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV –februari 09”


  1. 1 Carl februari 28, 2009 kl. 4:16

    Det är ett rent nöje att läsa er blogg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,021 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar