Gatstenspöbeln och den gula gummibollen

Vänstern som vi är vana att se den. "Skrattretande deras hot, ty de marschera av trötthet, avund och hunger - och i de tecknen har ännu ingen segrat."

Den förestående tennismatchen i Malmö lär inte ha undgått någon. Med start i morgon, fredag, och med avslut på söndag spelar Sverige en Davis Cup-match i tennis mot Israel. En sådan match kan såklart inte få spelas utan att avgrundsvänstern väller in och vänder upp och ned på Malmö.

Under parollen ”stoppa matchen” arrangerar “Nätverket mot israels krig och ockupation” en ”folkfest” i protest mot att matchen tillåts spelas. Trots att arrangörerna, enligt Sydsvenskan, kallar farhågor om att spektaklet spårar ut i fönsterkrossning för ”löjligt” så är polisen tydligen inte lika övertygad och laddar upp för stort tumult. Sydsvenskan rapporterar också om att någon obskyr nynazistisk grupp i Blekinge som också tänkt att visa sin avsky mot den judiska staten och deras tennisspelare. Arrangörerna säger att nazisterna inte är välkomna, något motsvarande budskap till den vänsterextrema gruppen AFA, som också tydligt deklarerat sin avsikt att närvara, har arrangörerna dock inte förmedlat.

Per Garthon hävdar att om arrangemanget nu trots allt skulle spåra ur så är det israeliska ”provokatörer” och ”säkerhetstjänster” som ligger bakom. Jag trodde inte att den mannen kunde framstå i sämre dager än han redan gör, men uppenbarligen var det möjligt. Helt ärligt är väl sannolikheten för att det INTE kommer krossas fönster och vandaliseras under helgen att anse som försvinnande liten.

Än mer tragisk är situationen när man betänker den renodlade antisemitiska stämningarna som frodas i Malmö. Läs SvDs intervju med Barbo Posner.

Matchen spelas som de flesta vet för tomma läktare. För det har vänstermajoriteten i Malmö kommun i all sin vishet bestämt. Beskeden om varför den spelas med tomma läktare varierar dock. Det välkända socialdemokratiska kommunalrådet Ilmar Reepalu hävdar att det är en säkerhetsfråga. Vänsterpartiets representant Carlos González Ramos hävdar att beslutet sker på grund av ”folkmordet i Gaza”. Ilmar Reepulas motiv framstår i rätt konstig dager med tanke på att polisen deklarerat att säkerhetssituationen inte påverkas av huruvida matchen spelas med eller utan publik.

Att spela tennis mot Israel är tydligen något som Malmöpolitikerna vill markera emot. Däremot gick det alldeles utmärkt att för några månader sedan arrangera den vänsterextrema konferensen ”European Social Forum” i Malmö. Det skedde inte bara med Malmö kommuns passiva gillande, utan även genom att kommunen upplät skolor och samlingslokaler åt konferensdeltagarna. Kommunen stod också med som sponsor av konferensen. Den gången spårade det som bekant ur i, just det, fönsterkross, misshandel och gatstenregn. Men säg vad är väl det mot en tennismatch?

Dag Elfström

Annonser

11 Responses to “Gatstenspöbeln och den gula gummibollen”


 1. 1 Harry mars 5, 2009 kl. 22:09

  Ilmar Repaluu har sagt att han privat helst såg att matchen inte spelades, även om han ibland försöker att mörka detta. I andra utrikespolitiska sammanhang har hans moral sällan varit loka skyhög. I Kina sa han intet om Tibet eller demokrati, någon annan idrottsmatch har han mig veterligen inte personligen velat ställa in.
  Och när han för några år sedan fick frågan om vem han hatade mest svarade han Ariel Sharon! Inte Irans president som sänt 1000-tals oskyldiga i döden, förnekat förintelsen och understött terrorgrupper, inte Putin som ”dödat” 10000-tals personer i Tjetjenien och idag hade han väl inte heller nämnt Sudans folkmordspresident.
  Så mycket för moral och etik…om det inte rör sig om röstfiske måste man fråga sig vad han har för andra motiv…denne moaliserande socialdemokrat!

 2. 2 Markus Jonsson mars 6, 2009 kl. 8:39

  Den gode mulla Repaluu som själv kom till Sverige som flykting undan Stalin som barn verkar verkligen inte ha mycket övers för demokrati.

  Sen jag inte annat än undra om det på ett ideologiskt plan vore bra för debatten om det fullständigt urartade i helgen. Etablissemanget skulle tvingas lyfta frågan om vänsterns våld och hat till en stor fråga och jag tror inte att vanliga hederliga svenskar skulle låta hycklarmedia, (DN, Aftonbladet, SVT) som i vanliga fall alltid tar vänsterns sida, skulle få komma undan. I kölvattnet av en sådan konflikt tror jag fler svenskar skulle inse vad de redan nu är: borgerliga!

  Givetvis vore detta också en katastrof för alla näringsidkare i Malmö som skulle få sina livsverk förstörda. För att inte nämna de judiska innevånarna som i helgen bokstavligt talat svävar i livsfara.

 3. 3 essenonvideri mars 6, 2009 kl. 8:56

  Ah, du hann före, Dag. 🙂

  Mycket väl skrivet, dessutom. Har byggt om mitt eget inlägg på samma tema till en mera generell invändning mot idrottsbojkotter, men jag instämmer till fullo med vad du här sagt om vänsten och Israelmatchen.

 4. 4 Anarkokonservativ mars 6, 2009 kl. 14:57

  Återigen är det fascisterna i AFA som med våld försöker provocera fram en ”revolutionär situation” så att de kan tillfredsställa sin våta drömmar om våld.

 5. 5 St Valiant mars 7, 2009 kl. 0:22

  Var är alla goda demokrater på vänsterkanten när Ryssland spelar i Sverige med tanke på övergreppen i Tjetjenien? Var vad alla vänsterpartister och anarkister när Kina är i Sverige med tanke på Tibet?

 6. 6 EVA mars 7, 2009 kl. 14:20

  Ja var är de?!!!

  Så skönt det måste vara att skrika och peka på de andra som var de än gör, gör fel.

  Vi vet ju iallafall var alla moderatdjävlar/konservativa ”vita män” både tycker och agerar i dessa frågor. Det är i skillnaden som mening skapas. Ni står för det ruttna, besuttna. Ni står för det som måste bort, vädras ut. Ni står för hat och ord och era aktioner för avstånd och fett!

 7. 7 Patrik M mars 7, 2009 kl. 15:56

  EVA: ”Ni står för hat…”

  Nja, det är väl en tolkningsfråga. Så som jag definierar ordet hat ligger det närmare till hands att misstänka att de som kallar motståndare för ”Moderatdjävlar”, och som tar varje tillfälle i akt att få gå ut på gator och kasta sten på egendom och medmännniskor bär på en del hat.

  Om det räcker för dig att få utlopp för detta hat verbalt genom oförskämda utbrott på denna sida, och vi genom detta kan spara ett och annat skyltfönster, så är du hjärtligt välkommen. 😉

 8. 8 cavalcare mars 7, 2009 kl. 16:30

  Eva:

  Tråkigt att du inte fick vara med 1789, men det är tyvärr inget jag kan hjälpa dig med. I och med en eskalerande islamisering av Europa kanske chansen till samma sorts ”utrensningar” återuppstår dock. ”Den vite mannen” och hans kultur skall ju uppenbarligen rensas ut, ”vädras ut”, tycker du.

  Lycka till då i Eurabia Eva! Feminism och klasslöst samförstånd får du nog byta ut mot slöja och patriarkat förstås, men det spelar kanske mindre roll.

  Bara ni blir av med det förtryckande vita patriarkatet så ordnar sig nog allt sen skall du se. Mellanöstern och Afrika är ju fina feministiska ställen 😉

 9. 9 Boddhisattva mars 10, 2009 kl. 20:21

  Cavalcare: klockrent!

  Eva: Stackars den muslim som måste tämja dig efter att vi unkna vitingar försvunnit och tappat makten. Bra också att det inte finns några besuttna vita män inom vänstern hmmm, typ som Jan Guillou, Sven Wollter, Göran Persson och Lars Ohly mm samt en massa rika vita ungar som kastar sten på polisen för att göra uppror mot pappa som sedan betalar för dom!


 1. 1 Rekommenderad läsning om tennismatchen « Cavalcare la Tigre Trackback vid mars 6, 2009 kl. 21:01
 2. 2 Vänstern vägrar taga sitt ansvar « Kunskap * Bildning * Tradition Trackback vid juli 7, 2009 kl. 22:30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 952,865 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar