KD:s barnbonus ett riktigt dåligt förslag

Klassisk barnvagn i tyg från Emmaljunga: 7,680 kr. Man måste ju inte ha i läder.

KD vill nu ge 10,000 kr för varje nyfött barn till föräldrarna, som ett incitament för att öka barnafödandet i Sverige. Arbetsgruppen menar att detta är en ”god start”. Det är mycket bra att KD vill öka barnafödandet i Sverige, jag har själv länge drivit den frågan. Men vad ska föräldrarna med 10,000 kr till? Det räcker ju bara till resan hem från BB och en barnvagn. Det är knappast ett ekonomiskt incitament att skaffa barn. Jag vågar påstå att inget par känner att ”hurra nu skaffar vi barn tillsammans” bara för att de då får en barnvagn av staten.

KD är utan konkurrens Sveriges mest familjevänliga parti. Det är så man blir mörkrädd. När ska partiledningen inse att en politik för att stötta upp västvärldens mest undertryckta familjer inte handlar om några tusenlappar i bidrag och några månaders umgängesrätt med spädbarnen?

Låt istället alla familjer sambeskatta, och göra avdrag på skatten med kanske 10% så länge barnen ingår i samma hushåll. Det vore en ”god start”! Sedan återstår oändligt mycket om KD ska kunna bli ett familjevänligt parti på allvar. Läs denna artikel för att få en bild av allt som ett sant familjevänligt parti i Sverige skulle behöva rikta in sig på. Huvudinriktningen är mindre stat, inte mer stat.

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

5 Responses to “KD:s barnbonus ett riktigt dåligt förslag”


 1. 1 Dag Elfström mars 9, 2009 kl. 17:45

  Håller med.

  Visst kan man ekonomiskt stötta barnafödande, men varför göra det via bidrag och inte via avdrag?

 2. 2 Populisten mars 9, 2009 kl. 19:10

  All denna ekonomiska fördelning från de barnlösa till barnfamiljerna stör mig nåt oerhört trots att jag flyttat över till mottagarsidan. Förslaget är ju så dumt så att klockorna stannar! Snarast är väl de som skaffar barn för att tjäna 10.000 kronor fullständigt olämpliga som föräldrar.

  Sambeskattning. Tja, hellre platt skatt. Barnavdrag. Ja gärna istället för barnbidrag.

 3. 3 essenonvideri mars 9, 2009 kl. 19:47

  Det är ett tragiskt bevis på hur cementerad den socialistiska staten är, när partier som kallar sig borgerliga inte har bättre fantasi än att föreslå nya bidrag (eller nya regleringar) som lösning på olika problem.

  Tillbaka till ritbordet. Hitta lösingar som radikalt rullar tillbaka bidragssamhället, och som innebär verkliga lättnader och verklig valfrihet för barnfamiljer.

  Klockan tickar, Kd. Skall det bli en ny mandatperiod gäller det att visa att ni är ett unikt politiskt alternativ, med rejäla förslag, och inte några halvmesyrer som sedan dessutom kompromissas bort.

 4. 4 Daniel mars 9, 2009 kl. 21:23

  Det första jag undrar när jag hör förslaget är om KD har blivit lovade en summa i nästa budget som plåster på såren för att de blivit hunsade i så många andra frågor och det här är tyvärr det bästa de kan komma på att göra för pengarna.

  Efter den… låt oss säga förvåning… som det var att upptäcka att min röst på KD var en röst för aborter till utländska kvinnor krävs det kanske lite mer innan jag röstar på dem igen.

  /Daniel

 5. 5 Lejonhjärta mars 9, 2009 kl. 23:50

  Jag förstår ej eran kritik mot detta Dag och Jakob. Ni är ju båda två varma förespråkare av mångkultur och icke-europeisk invandring, här finns det ju en chans för icke-svenskar att föröka sig och samtidigt bli belönade, detta är ju ett sätt att minska rasismen och fördomarna i samhället.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 986,273 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser