Och, Goebbelspriset går till….

Joseph Goebbels, folkmördare utan eget kulturpris - ännu

Joseph Goebbels, folkmördare utan eget kulturpris - ännu

Tänk er följande tidningsnotis i en svensk landsortstidning:

”Den första upplagan av Einar Åbergs stora pris – Goebbelspriset – har delats ut. Prissumman på 100 000 kronor går till ”den ytterst olydige” N N. Tanken är att priset ska tilldelas ”olydiga samhällsdebattörer” som verkar i Einar Åbergs samhällskritiska och upproriska tradition. Einar Åberg gjorde sig 1945 känd, även internationellt, som den förste förintelseförnekaren.
Enligt ett pressmeddelande anknyter prisets namn till den forne tyske propagandaministern Joseph Goebbels. Förebilden för priset: Ehrenzeichen des Deutschen Nationalpreises für Kunst und Wissenschaft skapades 1937 i Tyskland ”som en motpol till Nobelpriset”. Bland pristagarna finns rasideologen Alfred Rosenberg och Rustningsministern Fritz Todt. Syftet med det nya priset sägs vara att återställa en bred nationalistisk och socialistisk kultursyn i samhället, något som i ”dagens svenska offentlighet är i det närmaste utraderad”.

Enligt juryn får religionshistorikern N N priset för att han ”på ett ovanligt och modigt sätt tagit brett intellektuellt ansvar långt utanför de akademiska sammanhang där han har sin utkomst”. Han har skrivit böcker som ”Pinochet i våra hjärtan” och ”Ariernas återkomst”, men även engagerat sig i solidaritetsmanifestationer som Ships to Rhodesia.”

Tack och lov krävs viss fantasi för att tänka sig att en svensk tidning utan att reflektera skulle berätta om ett nytt pris till de nazistiska massmördarnas ära. Det skulle aldrig ske. Byt ut Goebbelspriset mot Leninpriset, och Einar Åberg mot Jan Myrdal, dock. Plötsligt är det fullt möjligt.

Häromdagen kunde man nämligen läsa om religionshistorikern Mattias Gardell som får Leninpriset: Gardell som beskrivs som en ”ytterst olydig samhällsdebattör”, är bl.a. författare till boken ”Bin Laden i våra hjärtan”. Jan Myrdal och hans polare må göra vad de vill med sina pengar, men det finns ingen anledning för alla vi som inte lockas av röda massmord att hålla god min.

Att tillskapa ett pris till ära för en av historiens mest blodbesudlade massmördare är höjden av osmaklighet. Allt för länge har vänsterns kulturelit fått komma undan med sitt vurmande för allsköns förtryckare och mördare. Det är dags för alla anständiga människor, till höger och vänster, att säga: ”Nu får det vara nog!”. Skriv till Jan Myrdalsällskapet, info@janmyrdalsallskapet.se, och protestera mot att de med sitt pris hånar alla de miljoner som fallit offer för kommunismens brott.

Vinnarna av det äkta Leninpriset i olydnad

Vinnarna av det äkta Leninpriset i olydnad

I det samhälle som Lenin skapade, och som Myrdal & Co suktar efter, var det nämligen inte alls uppskattat att vara ”olydiga mot överheten”. Där blev belöningen inte en summa pengar, utan ett antal år i Gulag, eller på mentalsjukhus, eller t.o.m. ett nackskott. Sedan måste ju erkännas att i sann socialistisk anda så krävdes inga speciella prestationer för att få del av ”belöningen”. Det kunde räcka med att vara född med fel ras eller klass, att sköta sitt jobb, att missköta sitt jobb, eller något av hundratals andra skäl, för att råka illa ut.

Läs mera här om kommunismens vidriga brott mot mänskligheten.

Patrik Magnusson

2 Svar to “Och, Goebbelspriset går till….”


  1. 1 Mikael Andersson mars 25, 2009 kl. 21:36

    Jag har själv skrivit ett examensarbete om synen på kommunismen i Sverige (utifrån läroböcker) och blev väldigt shockerad av resultatet. Inte överraskad, för jag vet att synen på kommunism är positiv… Men shockad att det var så pass vinklat även då Sverige hade läroboksgranskning.. Men till poängen. Är detta inte ett tecken på hela samhället egentligen ?

    Polisen har special avdelning för att stävja extremhögern, samtidigt som extremvänstern kastar sten och förstör kristdemokraternas kontor i Stockholm, skickar ammunition till finansminister och antagligen mycket mer som vi inte vet om. Vänsterextremismen är accepterad. Hotet mot politiker VERKAR ha ökat också från vänsterhåll. Men jag frågade faktiskt BRÅ (Brottsförebyggande rådet) om de hade någon statistik om detta, men de hade de tyvärr inte. Så det är bara en magkänsla jag har.. Men i Sverige är det ok att hylla pol pot, Lenin o.s.v, och det är ett tecken på ett sjukt synsätt på dessa personer i mina ögon.

  2. 2 Giulia G.M. april 13, 2009 kl. 6:26

    I min lilla hemstad i Italien har vi bl.a. en Vladimir Lenins Gata, en Karl Marx Gata, en Josef Satlins Gata och en Lev Trotskijs Gata. Det finns dock säkert flera som jag tyvärr inte kommer ihåg. Bara Adolf Hitlers Gata saknas.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Informationsportalen Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 1 055 236 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar