Weimers, RFSL och relevanta perspektiv

Nu har vi nämnt KDU-ordföranden Charlie Weimers tre gånger på två veckor, med anledning av bra utspel av honom i den offentliga debatten. Smygreklam? Det handlar snarare om att det aldrig kommer några bra utspel ur konservativ synpunkt från andra politiska ungdomsförbunds ordföranden – och att KDU:s Weimers nu har framträtt flera gånger på kort tid just med utmärkta utspel om familjen och vilken politisk väg Sverige borde ta.

Så för tredje gången gilt på två veckor: Charlie Weimers enters the morgonsoffa på TV4, och lyckas hålla näsan över vattnet trots nedsabling och verbal avrättning av RFSL:s ordförande som dundrar och tjatar och dundrar ännu mer om att Weimers ljuger och är totalt okunnig. Nu är det väl i och för sig så att RFSL inte har gjort sig kända som något direkt objektivt forskningsinstitut, utan tvärtom för att bedriva just en aggressiv politisk propaganda. Men det är svårt att detaljhänvisa till många års följd av forskningsrapporter i direktsändning när man inte ens får tala till punkt. Weimers gör det istället efteråt, som han brukar göra, på sin blogg.

Weimers talar om värdet att värna familjen för barnens skull, och det är ganska symptomatiskt att RFSL-ordföranden går igång på detta. Riksförbundet för Sexuellt Likaberättigande, det handlar ju inte ett dugg om barnens väl utan om alla vuxnas ”rätt” till ohämmat, ansvarslöst sex och till barn trots biologiska begränsningar. Den borgerliga moralen och heteronormen ska krossas i god marxistisk anda, och precis som Marx föreskrev är alla ändamål som helgar medel tillåtna – även att ljuga, om det leder opinionen bort från borgerliga ideal. På det viset är inte RFSL-ordförandens lögner och oförskämdheter förvånande, men desto mer att programledarna inte avvärjer ett sådant personangrepp, utan låter det fortgå trots att RFSL-ordförandens ståndpunkt, oavsett hur någon annan ställer sig till den, uppenbarligen hade kunnat framföras i bättre ordning. Världen Idag ryter också ifrån mot både programledare och vänsterdebattörerna i programmet (läs här).

Låt mig gå ett steg längre än vad Weimers gör, och en gång för alla slå fast att heteronormen faktiskt har ett egenvärde. Det handlar om samhällets reproduktion, och perspektiv på sexualiteten – den är inte enbart ett opium för folket (för att återigen tala med Marx), utan har intim koppling till livets djupaste sidor. Homosexualiteten har de facto ett starkare fokus på sexualiteten som njutningsmedel än på sexualiteten som reproduktionsmedel. Det kan inte vara ett kontroversiellt påstående, eftersom det både har sin naturliga grund och är en uppenbar del av RFSL:s riksbekanta ideologi. Redan i detta är värnandet av heteronormen fullständigt berättigad – eller hur?

Jag tror att RFSL, Pride och dess gelikar bland propagandaorganisationer begår ett stort misstag, när de är mer benägna att främja den öppna sexualiteten i samhället än att värna homosexuellas laga rättigheter. Alla homosexuella är inte vare sig regnbågsclowner, promiskuösa eller benägna att ta okända människor av samma kön på intima kroppsdelar. Det finns tvärtom en fara i att odla denna bild. Att värna respekten för sexualiteten handlar inte om att göra den offentlig, utan att slå vakt om privatlivets helgd. I detta framträder återigen tydligt RFSL:s marxistiska tankegrund: det privata är alltid ett hot mot det offentligas makt, och så länge det offentliga inte har total makt kommer ”ojämlikhet” att råda.

Likhet inför lagen är demokrati. Social jämlikhet är socialism. Ojämlikhet är naturligt. Onaturlig ojämlikhet (fascism) är lika mycket inpiskande intolerans som onaturlig jämlikhet (socialism): viljans triumf över generationernas samlade erfarenhet.

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

6 Responses to “Weimers, RFSL och relevanta perspektiv”


 1. 1 Michaël Lehman mars 30, 2009 kl. 15:03

  Blott en liten sakupplysning: RFSL heter numera icke Riksförbundet för sexuellt likaberättigande utan RFSL – Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter.

 2. 2 Söderbaum mars 30, 2009 kl. 15:58

  Lehman: Så intressant. Betyder det att förbundet nu officiellt tar avstånd från att öppet ha verkat för avkriminaliseringen av pedofili under 70-talet? Det är i alla fall tydligt att man lämnat visionen om likaberättigande bakom sig, och nu istället riktar in sig på privilegiering.

 3. 3 Michaël Lehman mars 30, 2009 kl. 16:48

  Jag äger inga mer djupgående kunskaper om RFSL, men organisationens nya namn utestänger ju onekligen många parafilier, som kunde omfattas av organisationens förra namn. RFSL:s program kan man dock läsa på organisationens hemsida. Jag har dock faktiskt inte orkat läsa igenom dravlet.

 4. 4 Anarkokonservativ mars 30, 2009 kl. 18:41

  RFSL är homolobbyns frontorganisation och verkar för en homonormativitet och stöds av det liberala etablissemanget.

  Alla skall få leva efter sin fason och inte hindras – men att låtsas som att samkönade familjer skulle vara lika normalt som en vanlig heterofamilj är bara gråtliberalt nonsens.

  Låt homosexualitet vara något för en utvald elit och heteroisera inte den homosexuella livsstilen till att bli bleka kopior av heterofamiljen á la familjen Gardell-Levengood.

  Paradoxalt nog lever RFSL och homolobbyn efter en heteronormativ agenda som den inverterat kopierar.

 5. 5 Michaël Lehman mars 30, 2009 kl. 21:21

  Låt mig först undanrödja ett vitt utbrett missförstånd. Vi har redan samkönade äktenskap i Sverige. Det har vi »alltid» haft. Och samkönade familjer är det normala. Morfemet ‘sam-‘ i ‘samkönad’ har nämligen icke med ‘samma’ att göra. Det är samma stam som i tillsammans. Samma morfem ‘sam-‘ har vi i begrepp som ‘samtal’, ‘samfund’, ‘samlag’, ‘samhälle’, ‘samkväm’, etc. ‘Samkönad’ betyder sålunda en institution icke mellan samma kön, utan där könen är tillsammans. Exempelvis har vi i Sverige övergått från enkönade till samkönade skolor.

  Så över till den egentliga kommentaren. Jag har uppfattat RFSL:s mål som normlöshet snarare än homonormativitet. Emellertid förefaller själva begreppet ‘normlöshet’ bliva ett slags contradictio in adiecto, då en medveten strävan efter normlöshet upphöjer normlösheten till norm.

  Däremot förvånas också jag över, att de kretsar, som för icke alls länge sedan så aggressivt fördömde äktenskapet som en borgerlig kvarleva och fördömde kristendomen som en förtryckande struktur nu med sådan intensitet vill ingå äktenskap i kyrkan.

 6. 6 Patrik M mars 31, 2009 kl. 20:52

  Lehman:

  ”Däremot förvånas också jag över, att de kretsar, som för icke alls länge sedan så aggressivt fördömde äktenskapet som en borgerlig kvarleva och fördömde kristendomen som en förtryckande struktur nu med sådan intensitet vill ingå äktenskap i kyrkan.”

  Det kan tyckas motsägelsefullt, men behöver inte vara det. Jag tror att vi inte skall betrakta dessa kretsar som homogena. Det finns säkerligen de som ärligt och allvarligt strävar efter äktenskap i kyrkan.

  En betydligt större grupp tror jag egentligen ger blanka fasen i kyrkan, men driver frågan av princip. Sedan finns nog en och annan som drivs av en önskan om att jävlas med de som sätter Kristendom och Äktenskap högt, att genom att urholka begreppen slå ett slag mot dessa institutioner.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 986,272 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser