Vad handlar glasbitarna i kycklingen om?

Kuckeliku, klockan är sju, dags för Säpo att vakna nu?

ANALYS | Den senaste tiden har uppståndelsen varit stor över att det dyker upp glasbitar i kyckling. Framför allt i märket Kronfågels produkter. Glasbitfynden är dock inte kopplade vare sig till Kronfågel eller till ett visst geografiskt område, utan har dykt upp både i restaurangmat och på olika håll runtom i Sverige.

Rapporteringen har än så länge fokuserat producenterna, från farmarna till mattillverkarna. Detta är för mig mycket märkligt. Man kan inte sticka in glasbitar i en levande kyckling utan att maten blir otjänlig, och Kronfågel har sagt i ett tidigt reportage att man inte har glas i något led i produktionen. Jag tror därför inte att man behöver fortsätta spekulera i huruvida det är bland ”pålitliga anställda” inom produktionen som problemet finns. Skulle f.ö. de restauranger som blivit utsatta ha köpt sin mat på Ica?

Glöm det. Som jag förstår det kan man med rätt verktyg öppna en plastförpackning och svetsa ihop den igen hemma, sedan gå in med den i ryggsäck och plantera i frysdisken. Jag förmodar att det är därför det har kunnat dyka upp glas i kyckling på flera olika ställen runtom i Sverige – hade det hängt ihop med produktionen borde ju bara något enskilt område ha drabbats. Dags att sätta övervakningskameror på frysdiskarna, kanske?

Dessutom verkar det alltså genomgående handla om GLASBITAR, inte om glaskross. D.v.s. det värsta som kan hända om Du är ouppmärksam när Du tuggar Din kyckling är att Du biter sönder en tand, inte att du skär upp tunga, mun eller mage. Slutsatsen av detta är att det hela inte är ett angrepp på enskilda människor – utan på kycklingindustrin och överhuvudtaget köttproduktionsindustrin nu när man också hittat glasbitar i falukorv. Det är ganska troligt att de som ligger bakom är djurrättsaktivister, som vill passa på nu i finanskrisen att försätta några ”massmördarproducenter” i konkurs (jfr gårdagens klimatseminarium i Stockholm där Bill Clinton och Tony Blair presenterade en plan för hur man kan passa på att lägga om hela världens ekonomi i mer miljöanpassad riktning nu under finanskrisen). Ett ytterligare motiv kan vara just att någon vill att man sätter upp övervakningskameror överallt.

Ytterst handlar det i alla fall om ett angrepp på civilsamhället, oavsett exakt vad eller vilka som ligger bakom. Man kan kalla det för sabotage, men i realiteten är det TERRORISM eftersom det inte bara handlar om förstörelse utan skapar social osäkerhet. Jag är inte förvånad över att Säpo är påkopplade. Desto mer förvånad är jag att varken de eller polisen fortfarande inte har någon teori om vare sig upphov eller mönster.

Dagens lästips: Det öppna samhället och dess fiender av Karl Popper (eller för den som vill göra det lite enklare för sig: Att läsa Karl Popper av Håkan Holmberg)

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

5 Responses to “Vad handlar glasbitarna i kycklingen om?”


 1. 1 norah4you april 2, 2009 kl. 19:09

  Jag tror att Säpo kan och redan har dragit mer slutsatser än som sagts öppet.

 2. 2 Helena Palena april 3, 2009 kl. 8:59

  Ja, inte fan är det väl folk som arbetar inom kycklingeriet som stoppar in glas. Så ont om jobb som det är!

 3. 3 Snabba Slutsatser april 3, 2009 kl. 12:46

  Med tanke på att kyckling är det kött som stora invandrargrupper äter, pga religiösa och ekonomiska skäl så håller jag det troligt att Sverigedemokrater ligger bakom glasttacken.

 4. 4 Helena Palena april 3, 2009 kl. 13:04

  Det var väl taskigt att kasta skit på SD så där på en gång. Det kan väl vara vilken liten sketen veganrörelse som helst!

 5. 5 Michaël Lehman april 10, 2009 kl. 16:08

  Nu börjar detta bliva väldigt tröttsamt! Vad är det för sjuka och diaboliska människor, som går lösa i Sverige?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 990,529 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser