Handgranat – inte så farlig?

Handgranat - Tillhygge för misshandel?

Handgranat - Tillhygge för misshandel?

Hovrätten sänker straffet för den gängledare som låtit spränga två bilar tillhörande personer han var ilsken på med handgranater. Anledningen till den mildrade domen är att hovrätten, till skillnad från tingsrätten, inte ansåg att attentaten syftade till att döda offren.

Nähä, att spränga någon med en handgranat är inte ett mordförsök? Hur naiv får man bli? Förvisso överlevde offren, men det kan ju knappast betraktas som ett resultat av återhållsamhet från attentatsmännens sida. Det är precis den här typen av mjäkighet från rättsväsendets sida som gör att vi aldrig får bukt med den grova gängkriminaliteten.

Läser man vidare i artikeln ser man också att ett av offren var en person som tidigare vittnat i rättegång mot gängledaren. För mig innebär det att det inte bara handlar om mordförsök på en enskild person, det är ett angrepp på hela rättsystemet.

Det här handlar inte om några vilseförda unga män som med lite vård kommer att bättra sig och bli laglydiga samhällsmedborgare. Det här handlar om grovt yrkeskriminella och instabila personer, som högaktningsfullt skiter i samhället och dess lagar, och som utan minsta hänsyn för allmänhetens säkerhet begår sina våldsdåd. Det är precis denna typ av kriminella som skall spärras in på livstid.

Patrik Magnusson

Annonser

5 Responses to “Handgranat – inte så farlig?”


 1. 1 ajbraw april 3, 2009 kl. 16:41

  Den som vet något alls om granater, vet att spränghandgranater inte är till för något annat än att döda och lemlästa. Det är inget man använder för att punktera däck, inte.

 2. 2 Rune april 3, 2009 kl. 19:05

  Man undrar? Var hovrättens ledamöter hotade och därför sänkte straffet till minsta möjliga?

 3. 3 Marthin april 4, 2009 kl. 0:05

  Ingenting förvånar längre. Ingenting.

 4. 4 Populisten april 4, 2009 kl. 10:26

  Jag känner en enorm skräckblandad intellektuell nyfikenhet på hur ens föreställningsvärd ser ut när man kan resonera som dessa domare. Hur tänker man egentligen? Det är helt fascinerande och ett mysteruim betydligt intressantare än Bermudatriangeln.

 5. 5 Giulia G.M. april 11, 2009 kl. 17:21

  Intressant, tragikomiskt inlägg:

  ”attentaten syftade [inte] till att döda offren.”

  Och vad syftade den till, då? Att kittla honom?

  Du har faktiskt helt rätt när du skriver att dessa domare är ”naiva”. Eller kanske för optimistiska. Kanske vistas de bara med hederliga medborgare och har därför svårt att förstå hur dessa yrkeskriminella tänker.

  Jag brukade också vara lika naiv (eller ”alltför optimistisk”) tills jag såg en dokumentärserie om amerikanska ”gangs” på History Channel.

  De intervjuade påstod förakta samhällets regler och lagar och förklarade alldeles fräckt att de aldrig i livet tänker följa dessa ”töntiga” normer. Det fanns några sällsynta undantag som ändrade sig, men merparten delade denna mentalitet och detta syn på lag och rätt.

  Det finns mycket som man kan göra för att förhindra detta tänkesätt genom att inte överge samhällets svaga, fattiga o.s.v., men när någon redan har börjat tänka på det viset och blivit övertygad om att reglerna och lagarna inte gäller för honom, då finns det ytterst lite som man (Staten, samhället) kan göra för att rehabilitera honom. Det är omöjligt att hjälpa en brottsling att bli en hederlig medborgare om han inte vill det, eller om han till och med föraktar själva ärligheten och ”de stackars laglydiga idioterna”…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 983,254 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser