Nu kan den dömde strunta i sitt straff

Att de svenska fängelserna är överbefolkade vet vi, och de som har dömts till fängelse får följaktligen stå på kö inte sällan i över ett år innan de kan börja avtjäna sitt fängelsestraff.

Statistiskt sett är det 60 domar per år i Sverige som leder till att den dömde aldrig avtjänar sitt straff. Detta rapporterar TV4 nyheterna ikväll kl. 22:00 med det aktuella exemplet med småbarnspappan som för fyra år sedan dömdes till fem års fängelse för att ha skakat ihjäl sin spädbarnsdotter. Vederbörande har ännu inte avtjänat en enda dag av straffet. Han avstod helt enkelt från att inställa sig när datumet som han skulle påbörja avtjänandet av straffet kom. Polisen har letat lite grann efter honom, men utan resultat.

Från bekantskapskretsen vet jag vidare dels en pappa som vägrade att betala giftorätt och underhåll efter skilsmässan, och kom undan med det. Dels ett brottsoffer som blev tilldömd skadestånd för ett våldsbrott, men där gärningsmannen kom undan med att inte kunna betala skadeståndet. Så ser det alltså ut – den maximalt omoraliske, skrupelfrie och ohederlige medborgaren är kung i dagens Sverige.

Förutom att de flesta brott aldrig anmäls, att det är i det närmaste omöjligt att få någon dömd idag mot vederbörandes nekande, att man får straffrabatt om man döms samtidigt för flera brott, att man aldrig behöver avtjäna hela fängelsestraffet, och att man får gå fri tills vidare p.g.a. kö till fängelserna – så kan man nu alltså t.o.m. undgå sitt fängelsestraff om man inte vill.

Lägg till det att antalet åklagare, domare och offentliga advokater beräknas minska så drastiskt i antal med anledning av alla 40-talister som går i kris att det finns risk för att platserna inte kommer att fyllas. I så fall med resultat i princip att även om det står i lagen att Du har vissa rättigheter så finns det ingen som kan garantera dem åt Dig. Samtidigt fortsätter man att lägga ner domstolar, liksom fängelser har lagts ner.

Vård, skola och omsorg – haha. Vad hände med försvar, företagande och rättsväsende? Jo, allt maldes ner i det sociala utjämningssystemet! Tillsammans med pensionerna.

Jakob E:son Söderbaum

3 Responses to “Nu kan den dömde strunta i sitt straff”


 1. 1 FredrikN april 8, 2009 kl. 6:03

  Kombinera detta med det tilltagande maffiaväldet i Sverige. Kommer medborgarna att vända sig till Gudfadern för rättvisa?

 2. 2 Giulia G.M. april 8, 2009 kl. 13:46

  Intressant inlägg.

 3. 3 M april 8, 2009 kl. 21:10

  Är du inte lite väl elak mot HMK nu?

  Skämt åsido är dagens politiska prioriteringar bedrövliga.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Informationsportalen Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 1 044 386 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar