Ny informationsportal: Konservatism.se

Nu lanserar Empron Konservatism.se! En informationsportal om konservatismen för den som snabbt vill bilda sig en uppfattning om konservatismen, och även för den som är intresserad av att lära sig mer.

Tidigare har Empron givit ut boken Betongväldet (2007) av Carl Johan Ljungberg, Christian Swedberg och Jakob E:son Söderbaum. Konservativt Forum och dess seminarieverksamhet ingår också som en del av förlaget.

Kontakt: info@empron.se

Redaktionen

Annonser

17 Responses to “Ny informationsportal: Konservatism.se”


 1. 1 Giulia G.M. april 9, 2009 kl. 0:32

  Jag har tittat lite på den nya webbsidan och tycker att ni har gjort ett suveränt jobb! Grattis och mina komplimanger! Jag är verkligen imponerad. Eftersom jag inte är insatt i diverse etiska, politiska och rättsfilosofiska frågor (jag är nyfiken och intresserad, men hinner tyvärr inte fördjupa mina kunskaper direkt och på egen hand), är jag antagligen särskilt representativ för den målgrupp som ni försöker att nå genom er portal. Först och främst uppskattar jag det didaktiska, pedagogiska och allmäninformativa snittet och stilen: i denna specialiserade tid har det blivit oerhört viktigt att snabbt och effektivt kunna sprida och förmedla idéer och information till en bredare publik, som mer och mer består av upptagna specialister i andra områden. Jag tycker att ni har nått detta viktiga (kritiska, faktist) mål på ett berömvärt sätt: Den information, de historiska fakta, de idéer och den idéhistoriska utvecklingen som presenteras och skildras i er portal är både koncisa och omfattande, kortfattade och nyanserade, etablerade men samtidigt levande, tydliga utan att vara alltför förenklade, vänliga och lättillgängliga utan att vara journalistiska, noggranna och kvalificerade utan att låta pedantiska eller avskräckande. Och, framför allt, är webbsidans innehål tilltalande: Den skapar nyfikenhet hos besökaren och väcker läsarens intresse (och förhoppningsvis entusiasm), den får man att vilja utforska och läsa vidare på egen hand, att vilja lära sig mer om konservatism. Dessutom förser ni besökaren med en skräddarsydd, ålderanpassad inledning till den konservativa tanken och med de grundkunskaper och ”verktyg” som behövs för att vidare kunna fördjupa sina kunskaper självständigt och på egen hand. Jag tycker också om ert val av format: Nuförtiden verkar alla använda sig av bloggen, men i detta fall är en klassisk webbsida mycket effektivare. På denna nivå skulle dessutom för mycket interaktivitet vara skadlig, eftersom den ”ofrälste” och (fortfarande) okunnige lätt skulle känna osäkerhet och avsmak farmför alltför kompetitiva eller sakkunniga, advancerade kommentarer och diskussioner. Den enda ”kritiken” är den (hittills) onödiga frame-spalten till höger, som enligt mitt tycke är en aning krånglig, störande och distraherande. Det handlar dock bara om en alldeles oviktig (och subjektiv) teknisk brist. Bra gjort, verkligen. Chapeau! Hatten av! 🙂 Ni blir bara bättre och duktigare på er verksamhet! 🙂 Imponerande.

 2. 2 JanneK april 9, 2009 kl. 11:43

  Bra initiativ!Vi har nu på den konservativa scenen en bra blogg i Tradition & Fason,ett forum i Konservativt forum,samt en sammanfattande sida i Konservatism.se.

  Nu fattas snart bara en god,konservativ tidskrift att försjunka i samt ett parti att rösta på…Fortsätt jobba på!

 3. 3 Carl april 9, 2009 kl. 14:48

  Konservativt forum är ju inte riktigt öppet för alla.
  Skulle gärna se ett forum man får skriva i.

 4. 4 Söderbaum april 9, 2009 kl. 15:41

  Nej, Konservativt Forum är tvärtom ganska nogräknade med vilka som antas. Men varför finns det ingen konservatism-mapp på Flashback?? Jag har sett att några har försökt att starta en, och med tanke på att Flashback utger sig för att vara yttrandefrihetens garant på det svenska Internet är det obegripligt att det inte har lyckats. Eller är det stollevarning på Flashback?

 5. 5 Carl april 9, 2009 kl. 15:57

  Måste man vara aktiv i ett konservativt parti för att antas?

  Mailade dig för ett tag sen om konservativt forum, och tyvärr kan jag inte träffa Dag på ett bra tag.

 6. 6 Söderbaum april 9, 2009 kl. 18:40

  KF:s administratörer gör alltid en noggrann individuell bedömning av varje ansökan som saknar rekommendation. När det gäller gränsfall hör vi av oss med ytterligare frågor. Om det under processen framgår att personen ifråga hyser sympatier för ett parti utanför riksdagen så går vi inte vidare med en sådan ansökan.

 7. 7 Marthin april 9, 2009 kl. 19:32

  Söderbaum:
  Skall man, eller för all del kan man, tolka ditt svar till signaturen Carl som att KF är ett forum för liberalkonservatism..?

 8. 8 Patrik M april 9, 2009 kl. 20:01

  Marthin:

  Saxade följande från Konservativt Forums hemsida:

  ”Konservativt Forum är ett parti- politiskt obundet forum där ”klassiskt” konservativa (socialkonservativa, liberalkonservativa, värdekonservativa, kulturkonservativa samt kristdemokrater) kan mötas under tryggade omständigheter.”

  Om detta är svar på din fråga?

 9. 9 Patrik M april 9, 2009 kl. 20:04

  Carl:

  ”Måste man vara aktiv i ett konservativt parti för att antas?”

  Då skulle nog inte forumet existera. Dessvärre finns inget konservativt parti i Sverige idag 😦

 10. 10 Michaël Lehman april 9, 2009 kl. 20:11

  Om det under processen framgår att personen ifråga hyser sympatier för ett parti utanför riksdagen så går vi inte vidare med en sådan ansökan.

  Det är ju ett synnerligen variabelt kriterium. Varföre vare riksdagsmandater avgörande? Jag antager, att du avser exempelvis Sverigedemokraterna. Mycket tyder på, att Sverigedemokraterna kommer att erhålla mandater i riksdagen efter nästa val medan Kristdemokraterna enligt många undersökningar riskerar att förlora sina mandater. Det är ett icke otänkbart scenario, att så kommer att ske. Med ovan anförda kriterium betyder detta, att efter nästa val KF måste utesluta konservatistiska kristdemokrater och antaga konservatistiska sverigedemokrater. Det ligger väl knappast i linie med KF:s målsättning? Noggrant operationaliserade konstanta kriteria vore att föredraga.

 11. 11 Marthin april 9, 2009 kl. 20:21

  Lehman:
  Exakt. Det var ett sådant resonemang jag strävade efter att nå via frågor; främst för att se hur långt det kunde dras innan allt tumlande över ända.

  Är skräcken vid beröring så illa att man ej klarar skriva det rakt fram?

 12. 12 Söderbaum april 10, 2009 kl. 13:43

  Istället för att klaga på andra, tycker jag alltid att man ska ta tag i sig själv först. Förklara gärna för mig varför det vore fel att satsa lite kraft på att starta en konservatism-mapp på Flashback. Så blir det ju tydligt för alla på en sådan öppen community vilka som diskuterar konservatism och konservativa värderingar, och vilka som inte gör det. Också för seriösa konservativa med koppling till KF.

 13. 13 Joakim Larsson april 10, 2009 kl. 14:49

  Ur rent strategisk synpunkt så får jag ju säga att det är en utmärkt idé med hemsidan konservatism.se. Den har alla förutsättningar att bli den givna referenspunkten för alla som söker information om konservatism och för all del nya kontakter. Hela konceptet med Tradition & Fason, KF och konservatism.se är väl genomtänkt och är en bra grund att bygga vidare på i den situation som svensk konservatism befinner sig i. Jag är riktigt avundsjuk.

  Jag förstår att man är sträng med antagningen till KF. Som SD:are ska man inte räkna med att bli insläppt. Jag minns ju hur det gick med det halvöppna nätverket Engelbrekt (där bl.a. jag själv var med).

 14. 14 Carl april 10, 2009 kl. 16:18

  Förstår inte varför man inte ska kunna bli insläppt om man t.ex. sympatiserar med sd.

  Sd är ett konservativt parti på många sätt, och alla medlemmar är inte rasister eller sossar. Finns många socialkonservativa, som ser andra frågor än invandringen som viktiga.

 15. 15 FredrikN april 10, 2009 kl. 16:24

  Partfrågan har berörts här förut. Rekomendationen från bloggarna har varit att leta upp konservativa kandidater från existerande partier.
  Emellertid måste man fråga sig om det är en verksam metod. Å andra sidan; vilka är beredda på den ökenvandring som skulle möta partigrundarna?

 16. 16 Patrik M april 10, 2009 kl. 21:56

  Mina herrar,

  Det är ju gott och väl att Konservatism.se verkar ha nått viss välförtjänt uppskattning, och att intresse finnes för KF. Jag vill dock be er ta i beaktande, att även om det delvis är samma personer som står bakom dessa båda projekt och denna blogg, så rör det sig om olika skapelser, med lite olika syften och att detta således inte är rätt forum att diskutera principer för antagning till KF. Det går ju bra att kontakta KF:s kontaktpersoner direkt om man har frågor eller synpunkter.

 17. 17 Kenneth Nyman april 15, 2009 kl. 18:59

  Jag skrev ett inlägg där jag kortfattat presenterar olika tolkningar av begreppet ”konservatism”. http://kennethnyman.blogspot.com/2009/04/vad-ar-konservatism.html
  Jag håller på och arbetar på en längre text på samma tema, som förhoppningsvis kommer att presenteras på min hemsida någon gång(http://www.kennethnyman.com)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 988,918 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser