T&F – 100,000 besök på sex månader!

Det är nu 100 000 besök och drygt sex månader sedan vi startade Tradition & Fason. Jätteroligt med all feedback vi fått under dessa månader! Läsarna får gärna fortsätta komma med både egna åsikter och förslag på ämnen, inte för att det råder någon idétorka utan för att vi gärna vill se hur vi kan öka läsvärdet ytterligare.

Man kan aldrig förutspå utvecklingen av ett sådant här projekt. Men idén och konceptet till vad som sedermera blev Tradition & Fason bearbetades åtminstone ett år ganska aktivt innan lanseringen. Vi visste vad vi ville ha, vi sammanjämkade och vi satsade. Under utvecklingen har vi haft en öppen dialog mellan skribenterna både om vad som är/varit bra och mindre bra, och vad som kunde tänkas göras både på kort och lång sikt. Vi redaktörer är oerhört nöjda med utvecklingen som den har blivit, och stolta över att driva ett sådant här projekt med så duktiga och kunniga skribenter varav många också är aktiva och lika vassa i kommentarsfältet som i huvudinläggen.

Det finns säkert en och annan läsare som betraktar Tradition & Fason som högernostalgi, på gott och ont. Från vår horisont handlar det dock om att ge stadga åt den allt viktigare konservativa rösten i det svenska samhället, med historiemedvetenhet också ifråga om den svenska högerns historia.

Vi vill tipsa om vårt arkiv, med över 500 artiklar i allt från konservativ ideologi till recensioner, samhällskommentarer och historiska betraktelser. Utnyttja gärna det genom den utmärkta sökfunktionen! Det är också helt OK att skriva kommentarer på äldre inlägg.

Så här med blicken i backspegeln kan det vara intressant att se vilka som varit de mest lästa inläggen hittills:

1. Miss USA goes political av Dag Elfström

– Artikeln publicerades precis efter det började bli nyhetsstoff och utan att någon annan svensk politisk blogg kommenterat det vilket ledde till att artikeln fick stort genomslag. En livlig debatt i kommentatorsfältet har också bidragit till att inlägget nu är vårt mest lästa.

2. Abdikerar Victoria nu? av Jakob E:son Söderbaum

– Inlägget publicerades på förmiddagen när ryktena började florera om att Victoria hade förlovat sig. På eftermiddagen publicerade Dag Elfström en Newsmill-artikel om förlovningen vilket gjorde att intresset för monarkin och T&F ökade. Detta sammantaget gjorde att denna artikel nådde ut till väldigt många.

3. Konservativ och antikapitalist av Rolf K. Nilsson

– Rolf K Nilsson provocerade många när han proklamerade att han var antikapitalist. Det satte även igång en intern debatt på T&F vilket gör att vi nu kan har många artiklar som behandlar konservatismens relation till kapitalism och marknadsekonomi. Rolf K Nilssons artikel var så provocerande att många liberaler, däribland gurun Johan Norberg, länkade till den som ett bevis på konservativ dårskap. Det är bara att tacka och ta emot!

4. Nu stormar det skandalöst i MUF av Jakob E:son Söderbaum

– När ryktena började gå om att MUF:s förbundsstyrelse planerade att utesluta MUF Göteborgs distriktsstyrelse var denna artikel ensam om att externt, utanför MUFs interna nätverk, rapportera om hur man borde se på händelseutvecklingen från ett förbundsstyrelsekritiskt perspektiv. Följden blev att artikeln blev mycket välläst.

5. Sanningen om den amerikanska aborträtten av Dag Elfström

– Under den amerikanska valrörelsen rapporterade många svenska medier om hur radikal den republikanska senatorn John McCain var i abortfrågan. Denna artikel slog effektivt hål på mångas fördomar om aborträtten i USA. Artikeln publicerades också mycket tidigt i T&Fs historia vilket gjorde den till en av våra tidigt framgångsrika artiklar.

Redaktionen har förstås också sina egna favoriter. Vi tycker att följande inlägg av respektive skribent hör till ”best of” Tradition & Fason (sorterat på skribentens namn):

* Piñata-staten Sverige och folkviljan av Andreas Braw

* Wilhelm Röpke – en stark röst när dagens globalisering kommit av sig av Carl Johan Ljungberg

* Hus och hem påverkar av Rolf K. Nilsson

* Gaser och förstoppning när Ryssland får bestämma av Jakob E:son Söderbaum

* Libertarianska slutsatser utifrån konservativ logik av Dag Elfström

* Om bara inte verkligheten fanns av David Högberg

* Om att kunna se våra broderfolk i ögonen av Daniel Bergström

* Luxemburg – Ett alternativ för svenska familjer av Patrik Magnusson

* Blåkragade konservativa av Henrik L Barvå (fd skribent)

Det är med stor tillförsikt vi ser fram emot framtiden, för Tradition & Fason – och för konservatismen i Sverige!

Redaktionen

Annonser

2 Responses to “T&F – 100,000 besök på sex månader!”


  1. 1 Marcus Widgren maj 6, 2009 kl. 9:53

    Gärna en artikel om Gösta Bagge.

    Dag Elfström har ju alltid talat väl om honom. Vore intressant att läsa mer om hans gärning.

  2. 2 Dag Elfström maj 6, 2009 kl. 12:47

    Vågar inte lova något men visst skulle en sådan artikel kunna bli aktuell 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,100 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar