Jaha, så var det dags igen

Valstuga - Legitimt mål för vandalism?

Valstuga - Legitimt mål för vandalism?

Precis som våren medför att motorcycklar och Cabrioletbilar tinar fram, så tvingas vi tyvärr åter konstatera att valrörelser och andra demokratiska aktiviteter medför att vänsterns våldverkare visar sitt fula tryne. Denna gång är det Folkpartiet och Moderaterna i Skärholmen som blivit måltavla för aktivister som anser att misshandel och vandalism är sådant man får tåla om man har ”fel” åsikter.

Vi har på sistone uppmärksammat vänsterns syn på de demokratiska spelreglerna ett flertal gånger på T&F, så jag ser ingen anledning att utveckla detta ytterligare, inte minst som jag bara blir så hjärtligt trött på det hela. Samtidigt är det en del av faran, att vi börjar vänja oss så vid våldet och föraktet mot demokratin att vi inte längre orkar bekämpa det. Den andra uppenbara faran är ju att hetsporrar på andra kanten förr eller senare finner det befogat att slå tillbaka med samma mynt.

Läs även:

Patrik Magnusson

Annonser

17 Responses to “Jaha, så var det dags igen”


 1. 1 Andreas L maj 24, 2009 kl. 12:46

  Vad kan man vänta sig? dem tar ju in ”knep från Frankrike” och äggar sina motståndare.

 2. 2 Erik maj 24, 2009 kl. 13:34

  I vänsterns ögon är de som tycker annorlunda onda. Ja, ONDA. Våld och andra odemokratiska metoder är legitima mot dessa onda människor, i demokratins försvar naturligtvis.

 3. 3 Hans maj 24, 2009 kl. 13:45

  Denna typ av händelser knuffar mig längre och längre ut till höger. SD framstår som rumsrena humana demokrater jfm vänstern.
  Märk att etablerade partier till vänster om FP har inte yttrat sig.

  Har svårt att förstå hur t.ex. ”Judiska Ungdomsförbundet i Sverige” eller RIFFI som står bakom ”Nätverket mot rasism” tycker att detta gagnar deras sak.

  Demokrati och antivåld är inget som nämns i ”Nätverket mot rasism”s program så rasistiskt våld är fel men politiskt våld är tydligen helt OK.

 4. 4 AnteBragd maj 24, 2009 kl. 14:05

  Det finns en stor risk att vänstervåldet knuffar folket i famnen på partier som SD lite som Hans säger. Man får inte glömma att vänstervåldet hjälpte både Hitler och Mussolini till makten. Många vanliga medborgare kände sig tvungna att ställa sig under nazisternas och fascisternas beskydd. Om dessa krafter växer sig starkare och etableras istället för vara fortsatt marginaliserade kommer vänsterextremisterna nog upptäcka att våld plötsligt inte är lika roligt.

 5. 5 Gabriel maj 24, 2009 kl. 17:42

  ”Många vanliga medborgare kände sig tvungna att ställa sig under nazisternas och fascisternas beskydd.” – Jag antar att det inte är judiska medborgare vi talar om i fallet nazister, tyvärr verkar pöbelbeteendet inom politiken under 20- 30-talet varit rätt ömsesidiga mellan nationalister och bolsjeviker. Olustigt nog tycker jag att dagens samhälle mer och mer artar sig till en ny Weimarrepublik, både politiskt och moraliskt. Politiskt våld måste upphöra. Jag fattar inte hur ett demokratiskt riksdagsparti som Vänsterpartiet fortfarande kan
  ge stöd till dom här, det är precis som med fotbollshuliganismen, klubbarna bör ta ansvaret.

 6. 6 cee maj 24, 2009 kl. 17:42

  antebragd
  fast inget tyder på att SD gynnas av detta: de har fått stryk sedan 80-talet och ligger fortfarande långt utanför makten om man jämför med europeiska systerpartier

 7. 7 Staffan Andersson maj 24, 2009 kl. 18:04

  Hans: ”I vänsterns ögon är de som tycker annorlunda onda. ”
  Även om klassantagonismen är legitimetrad i det socialistiska tänkandet bör man akta sig för att dra allt vänsterfolk över en kam. Det vore ohederligt. Att allt vänsterfolk anser motståndarna var onda tycks mig något väl starkt. Däremot tycks det de allra flesta åtminstone misstro meningsmotståndarnas uppriktigt goda vilja.
  Sedan finns också dessa riktiga tokar som agerade i Skärholmen.

 8. 8 FredrikN maj 24, 2009 kl. 18:26

  Det handlar till syvende og sidst om gott/dåligt polisarbete och kännbara straff. En sak är att Janne Josefsson och andra apologeter hyllar stenkastande drägg. En annan sak att polisarbetet inte fungerar tillfredställande i Rosengård och annorstädes. Den borgerliga regeringen har regerat i två år och borde ha hunnit med en uppryckning av polis och försvar. Men de har ägnat sig åt feminism och annan smörja. Således får de lite skylla sig själva. Tyvärr.

 9. 9 Patrik M maj 24, 2009 kl. 18:45

  Staffan Andersson:

  Jag håller helt med om att det vore fel att dra alla vänstersympatisörer över en kam. Var och en får ta åt sig så som är befogat. De som utövar detta våld är naturligtvis första rangens diktaturens kreatur. Även de som på ett eller annat sätt försvarar detta beteende borde skämmas rejält.

  Tack och lov är dessa säkerligen en ganska liten minoritet bland vänsterns sympatisörer, men det är oroväckande att de ändå är så pass många, och att det är så få som tycks inse hur allvarligt det hela är och går ut och fördömmer det förbehållslöst.

  FredrikN:

  Jag håller med om att alliansregeringen å det grövsta försummat både ordningsmakt och försvarsmakt, men jag tror inte att detta i sig påverkat var sig vänsterextremisternas vilja att bruka våld mot demokratin, eller i någon större utsträckning polisens förmåga att hindra detta.

 10. 10 TB maj 24, 2009 kl. 19:08

  Vänsterns demokratiföraktande huliganer har åter visat sitt avskyvärda ansikte.

  Vad som är speciellt anmärkningsvärt är att det bland de organisationer som står bakom ”Nätverket mot Rasmsim” finns, enligt samma organisations hemsida http://hem.passagen.se/hasans/Netv/index.htm, Vänsterpartiet studentorganisation ”Vänsterns Studentförbund”. Kommunistledare Ohly och hans parti har alltå ett finger med i spelet vilket är fullständigt exempellöst.

  Hur kan Mona Sahlin och hennes kollegor i Miljöpartiet överhuvudtaget vilja ha med Vänsterpartiet att göra som genom sin studentorganisation öppet stöder demokratiförakt.

  Att Sahlin och kollegorna i miljöpartiet så till den grad misslyckas med det grundläggande demokratiska renhållningsarbetet är djupt beklagligt. Om man på något sätt är rädda om det anseende man möjligen har kvar måste kommunistledare Ohly och hans parti, som är lierade med mörka demokratifientliga krafter, omgående sparkas ut från den rödgröna alliansen. Förvaret för demokratin kräver detta.

 11. 11 Rune maj 24, 2009 kl. 19:45

  Så länge detta politiska våld endast riktade sig mot Sverigedemokrater så valde det journalistiska och politiska etablissemanget att liksom weimarrepublikens poliser att titta åt ett annat håll när det pågick.
  Nu har problemet växt och drabbar också etablissemangspolitiker. Är det inte dags nu att gripa och lagföra dessa som utövar politiskt våld och utdöma stränga straff för dem?

 12. 12 FredrikN maj 24, 2009 kl. 19:47

  På två år hinner man både ge nya instruktioner, ge nya medel och sparka inkompetenta chefer.

 13. 13 Patrik M maj 24, 2009 kl. 21:14

  Rune: ”Är det inte dags nu att gripa och lagföra dessa som utövar politiskt våld och utdöma stränga straff för dem?”

  Jo.

 14. 14 TB maj 24, 2009 kl. 21:19

  Självklart skall dessa simpla brottslingar gripas, lagföras och straffas.

  Detta är brott mot vår demokrati vilket motiverar att högsta tänkbara straffskala används. Dessa ynkliga våldsverkare får inte komma undan.

 15. 15 Jacques Pot maj 25, 2009 kl. 13:23

  Som sagt, man blir ju bara trött. Men det är livsfarligt att bli trött och blasé, vi måste alltid reagera högljutt och med avsky när sådant här händer.

  Ställer man inte upp på demokratiska spelregler, då diskvalificerar man sig själv för att få vara med i den demokratiska diskursen, punkt.

  Sedan är det lätt att skylla på polisen, de stackarna tvingas dock att vara passiva och kroniskt underbemannade. De bestämmer ju inte själva vad som ska prioriteras och får finna sig i att jaga fylla och trimmade moppar istället för att skydda valarbetare.


 1. 1 Vandalism, hot och smutskastning – vänsterns enda chans? « Per pladdrar på Trackback vid maj 28, 2009 kl. 10:05
 2. 2 Vänstern vägrar taga sitt ansvar « Kunskap * Bildning * Tradition Trackback vid juli 7, 2009 kl. 22:30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 988,918 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser