Piratpartiets andranamn stödjer vänsterextremism

Det har förvånat mig hur många av mina bekanta med tydligt borgerliga värderingar som seriöst överväger att lägga sin röst på piratpartiet. För även om man nu skulle sympatisera med piraterna i upphovsrättsfrågorna så känns det lite väl magstarkt att det skulle få väga så tungt att det innebar en röst på dem. Det finns dock synnerligen tunga argument från att avhålla sig från denna drastiska åtgärd.

Amelia Andersdotter, 21 åringen som är andranamn på Piratpartiets lista, har börjat visa lite färg. I tidningen Lundagård tar hon bladet ifrån munnen och visar upp sin ideologiska tillhörighet bland vänsterextrema grupper. Hon säger säg t ex vilja stödja Attac och Ordfront med ekonomiska bidrag ur sin EU-lön. Något som bland annat SvD uppmärksammat.

Det som de har glömt bort i sammanhanget är att en europaparlamentarikers ekonomiska resurser till opinionsbildning är långt större än någon tiotusenlapp varje månad ur lönen. Någonstans kring 2 miljoner kr varje år får en europaparlamentariker i stöd till kansli och informationsinsatser. Pengar de i praktiken kan nyttja fritt. Därutöver finns de besökspengar som tillkommer EU-ledamöterna och som kan användas för att anordna konferenser för politiska aktivister (något Andersdotter själv lyfter fram).

Slår man samman de olika resurser som står en europaparlamentariker till förfogande talar vi om flera hundratusen kronor årligen som kan användas direkt för yttre opinionsbildning och påverkansarbete (alltså utöver det egna arbetet med det egna kansliet på 2-3 heltidsanställda medarbetare). Pengar som Andersdotter visat intresse för att ställa till extremvänsterns förfogande.

Ett gott skäl om något att inte rösta på piratpartiet, även om man nu skulle dela partiets upphovsrättsliga åsikter.

Dag Elfström

Annonser

32 Responses to “Piratpartiets andranamn stödjer vänsterextremism”


 1. 2 ML juni 3, 2009 kl. 17:26

  Nu var det ju frågan om att donera av sin EGEN lön…

  Amelia säger så här…”Eva-Britt Svensson som har jämkat sin lön med vad hon hade som sekreterare i Tranås. Hon tjänade 25 000 kronor där, så allt över det ger hon bort i donationer. Jag har ganska många saker jag skulle vilja donera till utöver Piratpartiet och Ung Pirat.
  Som vadå?
  – Attac tycker jag gör mycket bra. Ordfront och Amnesty, Unifem.”
  Sin privata lön gör hon såklart vad hon vill med !

  Att använda övriga pengar som tillkommer en EU-palamentariker i detta syfte står det inte ett smack om det är bara dina egna spekulationer.
  Att Amelia sympatiserar med vänstern är väl ingen hemlighet, lika lite som att Falkvinge är fd moderat samt Christians Engström som gammal Folkpartist.

 2. 3 Grå juni 3, 2009 kl. 17:34

  Förklara gärna exakt hur Attac och Ordfront skulle vara ”vänsterextrema”. De har anklagats för att vara det förr, men all seriös oberoende undersökning och granskning jag hittat visar inte på något sådant.
  Nåja, det är alltid intressant att se vad olika politiska meningsmotståndare väljer att lyfta fram om Piratpartiet. I allmänhet är det borgerliga som påstår att det skulle vara frågan om kommunister, medan vänstersympatisörer säger att det de är högerextremister. Båda ståndpunkterna är naturligtvis helt fel.

 3. 4 S. juni 3, 2009 kl. 18:05

  So what om det är hennes privata lön? Pengarna kommer ju fortfarande att rulla in i Ordfront och Attac. Attac vill bland annat vill avskaffa PPM-system och återinföra ofinansierbara pensionssystem (om man inte vill ha skattenivåer uppåt 60-70% 2020), är emot frihandel och upprätta en globalt skatteverk. Ordfront driver en radikal vänsterlinje långt bortom vänsterpartiets poltiik.

  Visst är det övriga spekulationer men inte vilda utan tämligen kvalificerade. Hon säger att hon vill använda delar av de resurser hon får som MEP (sin lön och sina bjudresor) till att stötta vänsterextrema organisationer. Det är inte direkt någon långsökt tolkning att tro att hon därmed även är beredd att stötta radikalvänstern med andra medel som skulle få i Europaparlamentet.

  Att Amelia Andersdotter planerar att använda sig av de resurser som hon får som MEP till att stötta extremvänstern är fakta och kan inte dribblas bort med Spin av typen ”det är hennes privata pengar” eller ”det finns andra som är höger”. Det förändrar inte det faktum att hon kommer stötta vänsterextremisterna med pengar och in-kind donationer.

 4. 5 Erik Magnusson juni 3, 2009 kl. 18:07

  Dags att gräva fram den gamla valsloganen: En röst på PP är en röst för Moskva!

 5. 6 Lars juni 3, 2009 kl. 18:21

  ”även om man nu skulle dela partiets upphovsrättsliga åsikter”

  Vilken övertygat borgerlig person gör egentligen det? Det handlar ju i det närmaste om anarko-socialism, då partiet vill legalisera illegal fildelning. För att inte tala om rättshaverismen, då partiledaren yrar om de dömda i Pirate Bay-målet som ”politiska fångar”. Hur någon, särskilt borgerliga, kan ta den där skapelsen på allvar är ett mysterium. Om de nu skulle få mandat i Europaparlamentet kommer de förmodligen att röna samma öde som Junilistan, vilket efter en överraskande framgång snabbt kollapsat och övergivits av väljarna.

 6. 7 Johan juni 3, 2009 kl. 21:19

  Och förstanamnet är gammal Folkpartist? Rösta bara lite på Piratpartiet så röstar ni ju in en allierad i så fall.

  Eller så får man försöka förstå att Piratpartiets frågor enar folk från hela spektrumet. Och lita på att de som fått förtroendet att förvalta Piratpartiets mandat i EP gör så med partiets bästa i fokus och inte sina gamla synder.

  För ni kan väl ändå inte på allvar rösta på ett parti som vill göra era mobiltelefoner till effektiva fotbojor?

 7. 8 S. juni 3, 2009 kl. 21:31

  ”Och lita på att de som fått förtroendet att förvalta Piratpartiets mandat i EP gör så med partiets bästa i fokus och inte sina gamla synder.”

  Vadå gamla synder! Det här är ju saker hon säger att hon ska göra i framtiden! Det hade varit en sak om hon någon gång i historien donerat pengar till vänsterextremister. Men nu handlar det ju om framtida pengar som hon kan få genom ett piratpartimandat i Europaparlamentet!

  ps. Hatliberalerna i folkpartiet är inte allierade med mig

 8. 9 Johan juni 3, 2009 kl. 21:42

  Så då väljer du att rösta FÖR Ipred, FRA och Datalagringsdirektiv, bara för att Attack eventuellt inte ska få några kronor? DET låter ju smart.

 9. 10 mattias juni 3, 2009 kl. 22:11

  Johan säger:
  ”Så då väljer du att rösta FÖR Ipred, FRA och Datalagringsdirektiv, bara för att Attack eventuellt inte ska få några kronor? DET låter ju smart”

  Nu vet jag inte hur personen som frågan riktades till resonerar. Jag kan bara tala för mig själv. Till skillnad från vad som verkar vara fallet bland nischade piratpartister, så menar jag att det finns fler frågor av vikt än Ipred, FRA etc. Jag skulle sträcka mig till att säga att jag tom anser att nämnda frågor är perifera, om än viktiga, jämfört med många andra. En handelpolitik fri från en snårskog av regleringar är ett sådant område. Givet detta är det väl föga konstigt att jag, och många med mig, ratar piratpartiet bland annat med motiveringen att en av era toppkandidater har band till frihandelsmotståndare såsom Attack, även om man har åsikten att IPRED är en dålig lagstiftning?

 10. 11 Söderbaum juni 3, 2009 kl. 22:57

  Grå:

  ”Förklara gärna exakt hur Attac och Ordfront skulle vara “vänsterextrema”. De har anklagats för att vara det förr, men all seriös oberoende undersökning och granskning jag hittat visar inte på något sådant.”

  Ja, det är väl en definitionsfråga. Attac och Ordfront är socialistiska snarare än socialdemokratiska. Men Bader-Meinhof-ligan stod ju ännu längre vänsterut. Attac var den nya stenkastarorganisation med Tobin-skatten som politisk idé som krossade skyltfönstren när jag var i Nice i samband med EU-toppmötet där år 2000. Att man går till fysiska handgripligheter mot personer och egendom i sin politiska övertygelse är för mig kännetecknande för extremism. Håller du inte med? Ordfront för sin del står ju som sagt till vänster om Vänsterpartiet som har en övertygad kommunist till partiledare. Man kanske skulle sätta en högerns motsvarighet till Expo på att forska i hur extrema Attac, Ordfront m.fl. vänsterorganisationer egentligen är. Tror du inte man skulle komma till tämligen annorlunda resultat då än de undersökningar som du refererar till? 😉 Problemet är ju egentligen att vänstern inte har någon som granskar dem.

 11. 12 Johan juni 4, 2009 kl. 7:12

  @Mattias: Var och en gör naturligtvis sin egen värdering av vad man vill prioritera. Men jag anser nog att t.ex. hörnpelare i demokratin, som brevhemlighet och meddelarskydd är viktigare än exakt vilken handelspolitik som ska genomföras.

  Både brevhemlighet och meddelarskydd är i praktiken avskaffat i digitala media av dagens beslutsfattare. Om det här får fortsätta kommer grundlagen och vår demokrati vara ihålig den dagen som alla kommunikation sker digitalt. Då spelar det inte längre någon roll vilken handelspolitik som du vill rösta på, för du kanske inte ens har möjlighet att rösta längre.

  Det låter kanske som skrämselpropaganda, men snegla lite på Frankrikes HADOPI, där man efter bara varningar baserat på en intresseorganisations misstankar blir avstängd från internet. Vad händer då i ett framtidsscenario när man röstar på nätet? Vilka politiska krafter är det som styr de intresseorganisationer som utdelar dessa varningar? Har DE någon kontakt med de personer som enligt datalagringsdirektivet måste lagra all trafik till och från mobiltelefoner?

  Det låter som en deckarroman, men det är verklighet idag eller senast imorgon om vi inte gör något. Och enda sättet att göra något NU är att rösta på Piratpartiet. Handelspolitiken kan vi fundera på sen efter att vi säkrat våra demokratiska och medborgerliga rättigheter.

 12. 13 Lars juni 4, 2009 kl. 16:13

  I stället för att köra med paranoid skrämselpropaganda som saknar förankring i verkligheten om t ex FRA, borde piratpartister svara på varför de vill förvägra vår underrättelsetjänst de verktyg de behöver för att kunna skydda oss från yttre hot i en alltmer digitaliserad och globaliserad värld, och vad de har för lösningar i stället. Men det är väl antagligen att begära för mycket av enfrågepartiet… Återigen avslöjas en världsbild som borde få varje sant borgerlig (och särskilt konservativ) att rygga tillbaka och som normalt återfinns inom den marginaliserade extremvänstern (och roligt nog extremhögern, då nazister är lika mycket motståndare till sådan här lagstiftning som Piratpartiet).

 13. 14 Johan juni 4, 2009 kl. 19:13

  @Lars: Så du menar att FRA INTE har möjlighet att läsa och kopiera alla mail som vi skickar? Du menar att Ipred INTE ger privata intresseorganisationer rättigheter som tidigare varit förbehållna polisiära myndigheter?

  Att skylla på externa hot är världens äldsta ursäkt för att övervaka och inskränka sina medborgares rättigheter, och den går vi inte på längre. Om jag inte minns helt fel så var det apropå nazismen just den retoriken som Hitler använde för att anfalla Frankrike? Att Nazismen skulle varit motståndare att övervaka och censurera sina medborgare stämmer dock inte överens med de historieböcker jag fick läsa i skolan. Det var väl precis det som de gjorde?

  Men jag förstår att ”sanna borgerliga” ryggar tillbaka eftersom det är just borgarna som behandlar alla medborgare som brottslingar och genomfört grundlagsvidriga lagar som FRA och Ipred. Som Piratpartist tycker jag tvärt om att varje enskild person skall betraktas som oskyldig till motsatsen bevisas, istället för att övervaka alla som potentiella brottslingar.

 14. 15 Lars juni 4, 2009 kl. 19:49

  Som sagt. Det är lätt att komma med paranoid skrämselpropaganda om FRA-lagen, men vad har då Piratpartiet för lösningar vad gäller att utrusta vår underrättelsetjänst med de verktyg de behöver för att kunna skydda oss från yttre hot i en alltmer digitaliserad och globaliserad värld? Ett svar på det, tack, i stället för att bara säga nej. Och jag avsåg dagens nynazister. De motsätter sig ju den här lagstiftningen då de antagligen ser den som ett beställningsverk av ”ZOG”, ”frimurarna” etc.

 15. 16 Johan juni 4, 2009 kl. 20:52

  @Lars
  Ursäkta, jag är dåligt insatt i vad dagens nynazister har för åsikter i vilka frågor, jag trodde bara de ärvt de gamla frågorna men klär dem i nya ord. Men är man emot något bara för att man hellre gör det själv så är man knappast emot det på riktigt. Då är man bara emot vem som utför det.

  Och ursäkta, jag uppfattade inte att det var en fråga du hade, jag trodde bara det var den vanliga dåliga ursäkten om externa hot, som använts ända sedan stenåldern för att segregera människor från varandra och få människor att spionera på sina medmänniskor. Men vänta nu, det ÄR ju bara en dålig ursäkt om externa hot!

  Om du på allvar tror att tjuvar och banditer fortsätter använda okrypterad mail och INTE tar sig förbi FRA och Ipred lika lätt som våra vänner som fildelar, så är du nog lika dum som de nynazister som du gör pinsamma försök att sammanknippa Piratpartiet med.

  Det finns inte en chans i helvete att FRA skulle ta fast någon verklig terrorist. Inte någon som ändå inte skulle spränga sig själv av ren dumhet eller åka fast ändå genom gammalt hederligt polisarbete.

  Självklart ska polis och underrättelsetjänst få avlyssna personer i framtiden, precis som de gör idag. MEN det ska precis som idag krävas misstanke om brott för att göra det. Av samma anledning som man idag inte öppnar och läser all post, av samma anledning som posten idag inte kan klandras för vad som skickas i posten, så ska vi även i framtiden ha brevhemlighet och budbärarskydd. Av samma anledningar som vi alltid värnat våra demokratiska och medborgerliga rättigheter när det gäller analog media och kommunikation. Så ska vi idag rösta på Piratpartiet för att gammelpolitikerna inte ska ta demokratin och rättigheterna ifrån oss bara för att vi går från analogt till digitalt.

 16. 17 Flavian juni 4, 2009 kl. 21:08

  Men nu dricker vi kaffe och röstar för ett fosilfritt Europa; det vill säga ett utan ”Bondmaran”.

 17. 18 Lars juni 4, 2009 kl. 21:40

  Är de tusentals döda i New York, London och Madrid en ”dålig ursäkt om externa hot”? Det tycks snarare som om vi står inför ett högst reellt hot… För övrigt är ju snacket om ”massavlyssning av det svenska folket” bara paranoid vulgopropaganda utan någon som helst täckning i verkligheten. Det är inte vad FRA ägnar sig åt, så det är ju bra att du slår fast att polis och underrättelsetjänst ska ”få avlyssna personer i framtiden, precis som de gör idag”. Är det inte lite magstarkt av dig att helt ogrundat anklaga ”gammelpolitikerna” för att ”ta demokratin och rättigheterna ifrån oss”? Piratpartister tycks onekligen leva i sin egen lilla verklighet, men ni tror på fullt allvar att ni med ett möjligt mandat i Europaparlamentet ska kunna pressa dessa ”gammelpolitiker” till att göra helt om och göra som ni vill? Och vad gäller de nynazister som jag enligt dig gör ”pinsamma försök att sammanknippa Piratpartiet med” så är det bara ett faktum att ni råkar dela åsikt med dessa i denna fråga. Eller kan man skönja ett mönster i att extremister från olika läger tycks finna varandra i den här frågan?

 18. 19 Johan juni 4, 2009 kl. 22:04

  Mönstret man kan ”skönja” är att du bara upprepar dig. Förstår du inte skillnaden mellan att vara emot något för själva saken och för vem som utför den så ger jag upp att försöka förklara den för dig. Jag hoppas att andra eventuella personer som orkar läsa det här fattar.

  Det är naturligtvis en tragedi med alla människor som dör av terrorism. Men själva saken är att det inte GÅR att stoppa människor som är villiga att offra livet för sin tro eller en sak. Om inte hela amerikanska underrättelsetjänsten lyckades stoppa terrorister att kapa massa passagerarplan samtidigt. Och om inte engelsmännen lyckades stoppa tunnelbaneattacken trots en av världen mest utbyggda kamera övervakningar. Hur tror du att svenskarna skulle lyckas stoppa någon om de mot all förmodan för för sig att bomba något i Sverige?

  Jag önskar verkligen att det var magstarkt av mig att skriva det jag gör. Men jag önskar att FLER öppnar sina ögon för vad som håller på och hända och förstår hur det kommer bli. Jag önskar att alla skulle förstå att internet är en grundbult i infrastrukturen, och att övervaka och begränsa internet är lika allvarligt om inte allvarligare än att övervaka telefonsamtal och posten.

 19. 20 Lars juni 4, 2009 kl. 22:39

  Jag förstår mycket väl att nynazisterna och ni är emot lagstiftningen av olika orsaker, för ni tror väl inte på ”ZOG” och liknande? Faktum kvarstår dock att ni båda är emot denna lagstiftning.

  ”Men själva saken är att det inte GÅR att stoppa människor som är villiga att offra livet för sin tro eller en sak.”

  Vilken defaitistisk inställning. I USA lär den nya lagstiftningen ha varit mycket hjälpfull i att förhindra nya attacker. Lagstiftningen måste anpassas efter den nya verkligheten annars får terroristerna ett försprång. Jag känner mig för övrigt inte särskilt ”övervakad” och ”begränsad” på nätet i dag. Internet kan inte vara en plats där anarki råder. Upphovrättsbrott och annat måste kunna beivras där precis som i andra sammanhang.

 20. 21 Johan juni 5, 2009 kl. 7:46

  ”Upphovrättsbrott och annat måste kunna beivras där precis som i andra sammanhang.”

  Just det. Precis som i andra sammanhang. Men i andra sammanhang övervakas inte telefonerna av alla medborgare, i andra sammanhang har staten inte möjligheten att läsa och kopiera alla brev. I andra sammanhang gäller grundlagen, det gör den uppenbarligen inte på internet. Och om man inte röstar på Piratpartiet så kommer det bara bli värre.

 21. 22 Lars juni 5, 2009 kl. 16:39

  ”i andra sammanhang övervakas inte telefonerna av alla medborgare, i andra sammanhang har staten inte möjligheten att läsa och kopiera alla brev”

  Det där är bara skrämselpropaganda. Det finns inga belägg för dessa verklighetsfrånvända påståenden. Den lagstiftning som införts går ju ut på att man SKA kunna beivra upphovsrättsbrott och annat på nätet, precis som i andra sammanhang, och komma åt de tjänster som tillhandahåller upphovsrättsskyddat material gratis, bla då den tjänst som tillhandahålls av de skuggfigurer som din partiledare kallar ”politiska fångar”. Visste du att en av dem är en ökänd högerextremist? Det var det där med att skönja ett mönster…

 22. 23 Johan juni 5, 2009 kl. 18:46

  Nu orkar jag inte upprepa mig mer, så en sista fråga: I vilka ANDRA sammanhang har man gett privata intresseorganisation polisiära befogenheter?

  I ALLA andra sammanhang sköts det av poliser och man har rätt till en prövning i domstol. Nu är verkar visserligen domstolarna vara jäviga i de flesta fallen, men det är ändå en domstol där allmänheten har insyn och har möjlighet att göra sin egen bedömning. Sen om allmänheten tycker att domstolen gör fel, så får de rösta fram personer i allmänna val som tar bättre beslut. Och det är väl det som håller på och hända misstänker jag.

  Så en slutreplik tack. Något om att Piratpartiet är nazister eller att vi värnar terrorism förväntar jag mig som minst. För i sakfrågan fattar till och med du att du har fel, så felslut är uppenbarligen ditt enda vapen. Shoot,,,

 23. 24 Lars juni 5, 2009 kl. 19:04

  Det är väl främst upp till dig att belägga alla dina sanslösa påståenden som du kommit med här om politiker som tar ”demokratin och rättigheterna ifrån oss”, privata intresseorganisationer som getts ”polisiära befogenheter”, ”massövervakning” och annat. Förväntar du dig att folk ska köpa sådan paranoid skrämselpropaganda utan några som helst belägg? Och jag har aldrig påstått att ni är nazister eller värnar terrorism. Ni vill ju dock tydligen frånta vår underrättelsetjänst de vertyg de behöver i en alltmer digitaliserad och globaliserad värld, och den stora frågan är ju då vad ni har för lösningar i stället för t ex FRA-lagen. Att bara säga nej är ju enkelt.

 24. 25 Johan juni 5, 2009 kl. 19:50

  Okej, eftersom du inte kan göra en slutreplik så kommer mina slutsvar på dina frågor: Mina belägg är FRA, IPRED och Datalagringsdirektivet. Läs lagarna och bilda din egen uppfattning om vad de innebär för medborgarna i en allt mer digitaliserad värld!?! Om du gillar dem, rösta inte på Piratpartiet. Om inte, rösta på Piratpartiet.

  Läs gärna mer på adress http://www.piratpartiet.se/principer, på min blogg eller maila mig med vidare frågor, vi har för länge sen lämnat ämnet för det här blogginlägget.

 25. 26 Lars juni 5, 2009 kl. 20:36

  Du har kommit med en massa sanslösa påståenden om vad den här lagstiftningen innebär, ja. Påståenden som du inte på något sätt har belagt. Det är ju mycket allvarliga anklagelser du kommer med mot våra folkvalda, så då vill det till att du verkligen kan backa upp dina påståenden om du nu vill att någon ska kunna ta dig på minsta allvar.

 26. 27 Johan juni 5, 2009 kl. 20:38

  Men läs lagen människa, läs bara lagen och bilda din egen uppfattning.

 27. 28 Lars juni 5, 2009 kl. 21:17

  Visst skulle jag kunna läsa lagen men det lär knappast ge dina påståenden om att vår demokrati är hotad av våra folkvalda etc. någon större tyngd. Har det inte framgått att jag har en uppfattning när jag talar om nödvändigheten av att t ex ge vår underrättelsetjänst de verkyg de behöver i form av FRA-lagen? Det jag främst vill veta är vad ni vill ha I STÄLLET. Ingenting? Ska FRA sitta med verktyg som passade under 1900-talet men som blir alltmer verkningslösa i dag?

 28. 29 David Högberg juni 6, 2009 kl. 6:43

  @Lars: Det kan nämnas att de verktyg som FRA hade under 1900-talet och som passade då inte gav dem möjlighet att ta del av all medborgarnas privata kommunikation, utan den berörde områden där man med viss sannolikhet kunde anta att kommunikationen var av direkt underrättelseintresse. FRA-lagen ger däremot tillgång till all privat kommunikation som sker digitalt, t.ex. bankärenden, privata mail, information från alla sidor som besöks på WWW, rätt mycket telefonsamtal m.m.

  Att säga att demokratin är hotad av våra folkvalda p.g.a. de berörda lagstiftningarna håller jag med om att det är att gå för långt, men ett antal av dem (t.ex. FRA och teledatalagring) gör det extremt enkelt att snabbt inskränka medborgerliga rättigheter. Det finns ingen principiell skillnad mellan det som dessa lagar gör och att staten skulle öppna och kopiera alla fysiska brev som skickas. Även om man sedan förstörde alla de kopior som inte tedde sig intressanta så finns fortfarande ett väldigt farligt vapen där som samtidigt är integritetsinskränkande.

  Glöm sedan aldrig att demokratiska politiker och staten är experter på ändamålsglidning. På samma sätt som välfärdsstaten har kunnat växa till monstruösa proportioner genom en mängd små beslut som var för sig inte verkar så farliga, så har alla möjligheter att få ökad kontroll över medborgarna en tydlig tendens till att användas för fler och fler ändamål vilka alla ter sig som inte helt omrimliga satta för sig. Slutresultaten kan dock lätt bli något som ingen hade sagt ja till från början.

 29. 30 Lars juni 6, 2009 kl. 15:12

  Nu är det ju bara så att FRA varken har möjlighet eller intresse av att ta del av ”all privat kommunikation som sker digitalt, t.ex. bankärenden, privata mail, information från alla sidor som besöks på WWW, rätt mycket telefonsamtal m.m.”. Det skulle kräva en monstruös organisation. Det där med ”massavlyssning av det svenska folket” är bara skrämselpropaganda som extremister kör med. Men om du nu tycker att denna lag är så dålig kanske du kan ge ett svar på vad du skulle vilja se i stället. Det var ju omöjligt att få något vettigt ur den där piratpartisten.

 30. 31 Patrik M juni 6, 2009 kl. 18:59

  Om FRA-lagen och IPRED kan man ha olika uppfattning (själv är jag för FRA-lagen, och för upphovsrätt, men inte för IPRED), men endast om man är totalt ointresserad av exakt alla andra frågor torde Piratpartiet vara ett alternativ.

  Det är ju ett enfrågeparti som får t.o.m. SD och miljöpartiet att framstå som under av allsidighet. Det är ett rent lotteri hur partiet kommer att ställa sig i alla de övriga viktiga frågor som Europaparlamentet har att hantera. Går det riktigt illa kan ju en vänsterextremist som Amelia Andersdotter bli invald, och hur hon torde rösta i andra frågor kan man ju gissa sig till.

  Ändå tror jag piraterna kommer att knipa ett mandat. De kan rida på ett i många stycken välförtjänt politikerförakt, och det tycks som Europavalet av väljarna uppfattas som sådär lagom viktigt och därför lämpat att rösta på icke etablerade partier.

 31. 32 Oskar juni 14, 2009 kl. 13:33

  Vill bara påpeka att påstå att ATTAC är stenkaster är lögner då det har visat sig att de anklagelserna mot dem var fel efter undersökningar.

  De har också icke-våld skrivit i sitt program.

  Helt ärligt nu när jag tittat upp ATTAC och Ordfront verkar de faktiskt vara riktigt trevliga organisationer.

  Synd att jag inte rösta PP. Om de sätter en sådan vettig person till EU-parlamentet så är de nog ett parti som man bör stödja.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 952,930 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar