Per Månssons antiklimax

permånsson

Per Månsson - här spelad av Ingvar Andersson i filmatiseringen av Polis, polis potatismos.

Idag, lördag, är det så åter dags. Vänstern ska fira en våldsorgie genom att deras ”aktivister” ska ”demonstrera”. Nu, som så många gånger förut, är det Malmö som är drabbat.

Denna gång handlar det om ett så kallat Reclaim-arrangemang. Det är det övre medelklassområdet Västra hamnen som ska ”reclaimas”. Området hyste tidigare industrier och varv men har nu förvandlats till ett område med kontor, shopping och bostadsrätter – vilket naturligtvis inte kan gå för sig. Området måste således vandaliseras lite lagom av våldsvänstern. Enligt sydsvenskan är upprorsmakarnas mål med ”gatufesten” att ”sätta de rikas trygghet i gungning” och krossa deras ”dröm om det goda livet”. Det är således frågan om en öppen krigsförklaring från deras sida mot rättssamhället. Den enda rimliga är att rättssamhället svarar på samma sätt.

För om detta anses rymmas inom den svenska demonstrations- och yttrandefrihetsrätten borde det snart vara tid för undantagslagar. Hur man än vill lösa problemet måste det otvivelaktigt lösas. Dock inte genom kompromisser utan genom att sätta hårt mot hårt. Samhället måste följaktligen förklara krig mot gatstensvänstern på samma sätt som man gjort mot nynazisterna. Endast så kommer vi hitta en lösning på detta problem. Därtill tror jag det är en fråga som det är lätt att vinna väljarnas stöd för – kanske en valfråga för alliansen?

Varför just Malmö är hårt drabbat är svårt att sia om, men staden har i sanning problem. Upplopp, bränder och segregation. Jag drar mig till minnes karaktären Per Månsson i Maj Sjöwall och Per Wahlöös vänsteranstrukna romaner om Martin Beck. Månsson är polisen från Malmö som våndas varje gång han är tvungen att lämna sitt pittoreska och lugna Malmö för avgaser och brottslighet i Stockholm. Nu är väl snarast relationerna mellan Stockholm och Malmö de motsatta. Det är just ett snyggt skyltfönster mot kontinenten vi har.

Dag Elfström

Annonser

21 Responses to “Per Månssons antiklimax”


 1. 1 Levy juni 13, 2009 kl. 8:45

  Polisens reaktion är också typisk: ”Vi brukar ha en dialog med dem, säger [Bengt Hersler, chef för närpolisområde Malmö City].” M.a.o. kommer polisen bara att stå bredvid våldsverkarna utan ingripa för att undvika att provocera som det heter. Västra Hamnen å andra sidan kan se fram emot omfattande vandalism.

 2. 2 Michaël Lehman juni 13, 2009 kl. 11:13

  Sätt in Kungl. Livgardet och lär dräggen att veta hut!

 3. 3 Skötkonung juni 13, 2009 kl. 11:37

  Läs även om det medborgargarde (som de själva inte vill kallas) som sätts ihop, utav de boende i Västra hamnen för att ”ta strid mot demonstranterna” och värna om sin rätt att få bo där. Om jag hade läst det tidigare hade jag begett mig dit för att ansluta mig till dem. Dessa vänsterextremister är i särklass det mest avskyvärda vi har i landet Sverige år 2009.
  http://www.skd.se/article/20090612/NYHETER/700796638

  Ytterligare en fråga har dykt upp, som möjligtvis har yppats på T&F tidigare (?): Hur kommer det sig att ändelsen ”-extremister” nästan uteslutande används om den yttersta högern? Har inte Vänsterpartiet, med en kommunist som partiledare, tillräckligt med fanatism i sin påse för att få bli kallade vänsterextrema?

 4. 4 Michaël Lehman juni 13, 2009 kl. 11:42

  En annan fråga är, varföre vänstern vägrar taga ansvar för sina meningsfränder utan i stället utmålar dem som högerextremister. Nationalsocialismen är ingen högerideologi. Hitler hade mer gemensamt med vänstern än med högern. Detta har också visats i en uppsats, som skrevs för många år sedan. Den borde letas fram.

 5. 5 Populisten juni 13, 2009 kl. 11:42

  Nog för jag tycker man borde sätta in kravallpolis med sablar och ridpiskor som förr i tiden, men i stort slår kravallerna tillbaka mot de som orsakat dem. Hur tänker jag då? Jo, det är ju ingen hemlighet att dessa vänsteraktivister tämligen utslutande består av bortklemade medelklassskitungar och när de nu ska ut och vandalisera så ger de sig alltså på medelklassens boningar. De föräldrar som istället för att uppfostra sina barn till dygdiga unga vuxna lyckats curla dem genom uppväxten till att bli odugliga vandaler får nu alltså betala priset när de små hulliganerna kommer tillbaka med sin pöbel.

  Att ungdomens revolutionära drömmar egentligen är ett klassisk föräldrauppror kan inte bli tydligare.

 6. 6 TB juni 13, 2009 kl. 15:46

  Varenda en av dessa våldverkande vänsteraktivister bör gripas och ställas inför rätta. Det måste någon gång vara nog och nu kan inget annat än nolltolerans acceteras.

  Vidare bör den brottsliga vänster kartläggas in i minsta detalj. Här kan det mycklet väl vara så att det finns länkar till de som anser sig vara en ”rumsren” del av vänstern. Vänsterpartitet har exemplevis kopplingar till ”Nätverket mot Rasism” genom bl.a. Vänsterns studentförbund vid Stockholms universitet. I nämnda nätverk ingår också den våldsbenägna terroristorganisationen AFA (Anti Facistisk Aktion).

  Nu måste allt detta upp till ytan och det måste bli ett slut på daltandet men vänsterhuliganerna. Nu måste det vara kännbara straff som gäller.

 7. 7 Skötkonung juni 13, 2009 kl. 15:53

  Man borde inte använda sig av begreppet ”Curling” (ännu ett i mängden av idiotiska låneord) i samband med det här patrasket. Alla bortklemade barn blir inte terrorister. Vad ska vi i så fall kalla de barnen med Mesföräldrar som blir laglydiga, ”dygdiga” unga vuxna? -Maskrosbarn? För att de trots sin kravlösa uppfostran inte tillber Karl Marx, som vore det Den Smorde!

 8. 8 Michaël Lehman juni 13, 2009 kl. 15:55

  Här kan det mycklet väl vara så att det finns länkar till de som anser sig vara en “rumsren” del av vänstern. Vänsterpartitet har exemplevis kopplingar till “Nätverket mot Rasism” genom bl.a. Vänsterns studentförbund vid Stockholms universitet. I nämnda nätverk ingår också den våldsbenägna terroristorganisationen AFA (Anti Facistisk Aktion).

  Guilt by association är icke ett giltigt argumentum.

 9. 9 TB juni 13, 2009 kl. 19:47

  Micahël Lehman:

  Så kan du ju se det men genom att vara associerad till något kan det användas för att hävda legitimitet.

  Vänsterpartiet kan genom sin association ge ”Nätverket mot Rasism” någon form av ”rumsrenhet” trots att detta av allt att dömma bara är ännu ett gäng med våldsverkande ligister. I detta ligger en stor fara för lättledda personer.

  Sedan, om jag skall vara ärlig, är min personliga åsikt att inte heller Vänsterpartiet är demokratiskt rumsrent men det är en annan diskussion.

 10. 10 Michaël Lehman juni 13, 2009 kl. 19:56

  Nej, det är inget relativt »sätt att se det». Det är ett logiskt faktum. Och om man börjar använda ett sådant argumentum, som de facto är ogiltigt, kommer det förr eller senare slå tillbaka mot en själv. Som exempelvis att vissa sverigedemokrater tydligen har skrivit kommentarer på denna blogg. Görer det dig till sverigedemokrat?

 11. 11 TB juni 13, 2009 kl. 21:31

  Micahël Lehman:

  Nu fastnar du i dina teoretiska resonemang. Lämna teorin och se istället verkligheten som den är.

  Nog måste du väl ändå inse att det är skillnad mellan att skriva i denna blogg (…där precis alla kan skriva då denna blogg inte är censurerad som många av de fega vänsteraktivisternas dito) och att klart liera sig med och ta ställning för någon.

 12. 12 Michaël Lehman juni 13, 2009 kl. 21:51

  Nej, jag fastnar icke i teoretiska resonemanger. Jag kräver blott intellektuell hederlighet. As simple as that. Sådant är svårt för politiker och andra opinionsbildare; det vet jag. Man man kan ju åtminstone försöka. Jag vet, att många skäl talar emot både Vänsterpartiet och AFA. Framför gärna dem i stället för att komma med intellektuellt ohederligt misstänkliggörande.

 13. 13 TB juni 13, 2009 kl. 22:46

  Det jag visar på är en relationen:

  Vänsterpartiet -> Vänsterns Studentförbund -> Nätverket mot Rasism -> AFA. Vi kan inte blunda för denna koppling. Varje steg i relationen är högst konkret.

  Märk väl att vi talar om organisationer och inte enskilda personer. Vi får inte låta Vänsterpartiet, som tillsammans med socialdemokrater och miljöpartister siktar på regeringsmakten, komma undan med dessa högst odemokratiska kopplingar.

 14. 14 Michaël Lehman juni 13, 2009 kl. 23:00

  Men vad säger den relationen, som dessutom är i flera steg? Är två eller flera relaterade saker de samma? Nej! Kritisera Vänsterpartiet för dess brister och AFA för dess brister, men försök icke att framställa dem som varandras brister.

  Vänsterpartiet kan gott fällas för sin egen ideologi. Man behöver icke ägna sig åt ohederlig guilt by association för det. Men det kräver så klart litet mer av tankeverksamhet, och det är ju ansträngande…

 15. 15 TB juni 14, 2009 kl. 8:30

  Politiskt våld, för det är det som AFA uttalat ägnar sig åt, är djupt demokratiföraktligt och ytterst vidrigt. Även ”Nätverket mot Rasism” har varit iblandade i vidriga händelser, bl.a. misshandel av en folkpartistisk valarbetare i EU-valet.

  Det jag då kritiserar är att Vänsterpartiet genom Vänsterns Studentförbund, som på Vänsterpartites hemsida refereras som ”våra vänner”, har en direkt koppling till organsiationer som inte tar avstånd från våldet som politiskt medel. Detta är ytterst allvarligt och något som måste fram i dagsljuset.

  Vänsterpartiet är inte demokratiskt rumsrent vilket det finns fler exempel på. Vid partiets senaste kongress behandlades den för parti plågsamma frågan om relationen till den vidriga kommunistiska diktaturen på Kuba. Efter mycken vånda kom man fram till att Kuba är att betrakta som en diktatur. Detta hindrar dock inte partiet från att i partistyrelsen och på suppleantplats välja in Eva Björklund, tillika redaktör och ansvarig utgivare för ”Tidskriften Kuba” vilket är Castrokramarnas främsta organ i Sverige. Tala om hyckleri.

  Min poäng är att Vänsterpartiets solkiga byk nu måste fram och skärskådas. Inse att representanter för detta parti, Gud förbjude, kan sitta i regeringen efter nästa val.

 16. 16 Michaël Lehman juni 14, 2009 kl. 8:41

  Politiskt våld, för det är det som AFA uttalat ägnar sig åt, är djupt demokratiföraktligt och ytterst vidrigt. Även “Nätverket mot Rasism” har varit iblandade i vidriga händelser, bl.a. misshandel av en folkpartistisk valarbetare i EU-valet.

  Det håller jag med om (med reservationer för vissa ordval). Och den negativa kritiken är berättigad.

  Det jag då kritiserar är att Vänsterpartiet genom Vänsterns Studentförbund, som på Vänsterpartites hemsida refereras som “våra vänner”, har en direkt koppling till organsiationer som inte tar avstånd från våldet som politiskt medel. Detta är ytterst allvarligt och något som måste fram i dagsljuset.

  Nej! Man kan aldrig ställas till svar för ens vänners eller ens vänners vänners gärningar.

  Inom högern är vi några, som är mycket negativt kritiska till den utveckling, som EG har tagit — särskilt sedan EU inrättades. Jag är en av dem och jag stod sålunda på nej-sidan inför EMU-omröstningen. Mina skäl för detta var dock för min politiskt intresserade omgivning fullständigt ointressanta. Det enda jag fick höra, var att det var jag och kommunisterna… Sådan argumentation — guilt by association — är och förbliver logiskt ogilitig. Punkt.

  Vänsterpartiet är inte demokratiskt rumsrent vilket det finns fler exempel på. Vid partiets senaste kongress behandlades den för parti plågsamma frågan om relationen till den vidriga kommunistiska diktaturen på Kuba. Efter mycken vånda kom man fram till att Kuba är att betrakta som en diktatur. Detta hindrar dock inte partiet från att i partistyrelsen och på suppleantplats välja in Eva Björklund, tillika redaktör och ansvarig utgivare för “Tidskriften Kuba” vilket är Castrokramarnas främsta organ i Sverige. Tala om hyckleri.

  Återigen en berättigad negativ kritik. Så svårt var det väl icke att hålla sig till saken?

 17. 17 TB juni 14, 2009 kl. 9:41

  ”Sådan argumentation — guilt by association — är och förbliver logiskt ogilitig. Punkt.”.

  Du jämför äpplen och päron.

  Att du och jag skriver på denna blogg där även en och annan sverigedemokrat eller socialist ger uttryck för sina åsikter innebär inte att dessa är mina (…och säker heller inte dina) politiska vänner.

  På samma sätt innebär det inte heller att vänstersympatisörer som haft samma åsikt som dig i EMU-frågan med automatik kan betraktas som dina politiska vänner.

  Båda ovanstående exempel visar på okoordinerade handlingar där ingendera av parten haft något organiserat med varandra att göra.

  Dock vänner och vänskap är något man aktivt väljer, och det är här du har den viktiga skillnaden. Vänsterpartiet har aktivt valt att kalla Vänsterns Studentförbund för vänner (…vilket inte är så underligt eftersom detta är en partiet mycket närstående organisation).

 18. 18 Michaël Lehman juni 14, 2009 kl. 11:14

  Jag har varit med i Nej till EG (sedermera Nej till EU). Så jag har haft organisatorisk gemenskap med kommunister. Faktum kvarstår, huru du än försöker slingra dig: Guilt by association är ett satslogiskt ogiltigt argumentum. Må var och en bedömas efter sina egna gärningar.

 19. 19 Michaël Lehman juni 14, 2009 kl. 11:21

  Och ytterligare en kommentar.

  Dock vänner och vänskap är något man aktivt väljer, och det är här du har den viktiga skillnaden.

  Konsekvensen av det resomenaget bliver då, att du anser, att man skall välja och välja bort vänner efter åsikter och gärningar. Är det verkligen rimligt? Ser du icke vänskap som något djupare än så?

 20. 20 TB juni 14, 2009 kl. 12:13

  Politik är något mycket mer än satslogik. Gällde allt satslogik skulle det räcka med att vi ställde upp påståendena, definiera semantiken och mata in alltihop i en automat som kunde sköta resten.

  Jag vidhåller alltså att Vänsterpartiets samröre med avgrundskrafterna på vänsterkanten är både graverande och djupt oroande. Därför måste dessa fram i ljuset.

  Att du har varit med i en organisation, med en politisk agenda, där även kommunister varit med är din ensak. Själv hade jag aldrig kunnat tänka mig detta lika lite som jag skulle gå med i en organisation som på något sätt kan förknippas med främlingsfientliga avgrundskrafter.

  När det gäller frågan om vänskap uttryckte jag mig otydligt. Det jag avser är politisk vänskap, d.v.s. att delta i en ideologiskt och politiskt grundad värdegemenskap.

  Personlig vänskap är, precis som du säger något mycket mer, men märk väl även här väljer jag mina vänner dock utifrån något mycket vidare än politisk ideologi. Så visst jag har även socialdemokrater som nära vänner men faktiskt inga som befinner sig längre ut till vänster.

 21. 21 Michaël Lehman juni 14, 2009 kl. 12:17

  I rest my case. Dixi et salvavi animam meam. Om du vill fortsätta med en icke-intellektuell argumentationsteknik, lände det dig själv till vanära.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 953,126 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar