Reepalu ger sitt ok till diktaturen i Vitryssland

Alexandr Lukasjenko - Mer rumsren än Israel?

Alexandr Lukasjenko - Mer rumsren än Israel?

Ok, jag vet att jag är elak nu. Jag tror inte för ett ögonblick att Malmös starke man Ilmar Reepalu är någon stor beundrare av president Alexandr Lukasjenko och hans djupt despotiska regim, men när nu Vitryssland idag tillåts spela fotboll i Malmö så går det inte komma ifrån slutsatsen att det är ett slags indirekt godkännande av hans regim från Malmös röda politiker.

Sedan dessa politiker tog sig för att bojkotta Israel när dessa kom till Malmö för att spela tennis kommer nämligen varje idrottsevenemang som går av stapeln i Malmö att bli ett indirekt ställningstagande för eller emot regimen i olika länder. Om man bojkottar länder man tycker illa om, så måste den logiska slutsatsen bli att de länder man inte bojkottar tycker man inte illa om.

Blanda inte in politik i idrotten

Blanda inte in politik i idrotten

Med detta vill jag inte säga att Malmö borde ha bojkottat U21-matchen (särskilt med tanke på den strålande svenska insatsen, 5-1), utan att man borde ha låtit bli att lägga sig i DC-matchen mot Israel. Som det nu är vore det enda rimliga att inga internationella idrottsevenemang förläggs till Malmö förrän regimen där gjort avbön för sitt felaktiga beslut rörande Israelmatchen, eller Malmö fått en ny (borgerlig) kommunledning som inser att deras uppgift är att leda kommunen, inte föra en alternativ utrikespolitik.

Patrik Magnusson

Annonser

2 Responses to “Reepalu ger sitt ok till diktaturen i Vitryssland”


 1. 1 Staffan Andersson juni 17, 2009 kl. 22:25

  Det finns skillnader i situationen med Israel och Vitryssland. Lukasjenko plågar framför allt sin egen befolkning. Israel plågar palestinier. Sedan håller jag ändå med dig om att beslutet att spela utan publik var skandal.

  Det finns för övrigt en rolig historia om Lukasjenko:

  En dag sa Lukasjenko till en av sina medarbetare ”Jag talar tre språk”. ”Tre språk?”, replikerade medarbetaren förvånat.
  L: ”Ja, jag talar ryska, vitryska och tyska”.
  M: ”Va, talar du tyska?”
  L: ”Jo, jag kan säga ‘How do you do?'”
  M: ”Men det är ju engelska”.
  L: ”Jaha, ja men då kan jag ju fyra språk”

 2. 2 Patrik M juni 22, 2009 kl. 15:41

  Staffan,

  Jag vet ju sedan tidigare att vi har olika syn på Israel. Därför är det extra glädjande att du förstod och instämmer i huvudpoängen i mitt inlägg, nämligen att malmöpolitikerna gjort bort sig totalt, och placerat sig i en mycket knepig sits, när de försöker göra utrikespolitik av idrottsevenemang.

  En annan kommunpolitiker som i dagarna också tagit sig för att leka utrikesminister är kommunalrådet i Luleå Petersen(s), som i samband med NATO-övningen Loyal Arrow nyligen med myndig stämma förklarade att det brittiska hangarfartyget HMS Illustrious som var där uppe minsann inte skulle få tillstånd att komma in i Luleås hamn.

  Skrapar man lite på ytan på detta uttalande visar det sig dock att allt var tomt (och enligt min mening korkat) skrävel. Hangarfartyget hade aldrig för avsikt att angöra hamnen av den enkla anledningen att inloppet till Luleå är för trångt för ett så stort fartyg, så det var inte ens praktiskt möjligt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 983,254 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser