REDAKTIONENS MÅNADSBREV – juni 09

månadsbrevbild

Dag Elfström och Jakob E:son Söderbaum

REDAKTIONELLT | Juni blir snart juli, således dags för den månatliga sammanfattningen. Den gångna månanden har vi haft ovanligt många ”På djupet”-artiklar, vilket medfört ett något mindre flöde av vanliga artiklar. Vi kan också konstatera att efterkommentarerna till våra artiklar stadigt blir allt fler, vilket vi ser som något väldigt positivt.

Eftersom T&F är ett helt idéellt drivet projekt, och ingen får något betalt för någonting, är vi mycket tacksamma för att läsare med specialkunskap eller särskild förståelse ger sina ”bättre” synpunkter i kommentarsfältet. Vi ser inte detta som att vi blir skrivna på näsan, utan som ett bra komplement både för oss som skribenter framgent och för våra läsare. Tack ska ni ha, fortsätt så! Om vi är en virtuell vapensmedja så är det ni som härdar stålet!

Den gångna månadens skriverier har i övrigt, fullt naturligt, kretsat mycket kring valet till Europaparlamentet (här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här). Men även socialpolitik har fått en slev av uppmärksamhet(här, här, här, här, här), likaså utbildningssfären (här, här, här, här).

Besöksstatistiken ser ljus ut och vi är snart uppe i 150,000 besökare. På Bloggtoppen.se:s politiska kategori ligger vi nu veckovis runt plats 30-35, vilket är i nivå med bloggkändisar som Annica Tiger och Fredrik Federley. Beträffande de socialistiska kollegorna på Arvidfalk.se har de hopplöst hamnat på efterkälken (runt 140:e plats).

Vi har, som vi flaggade för i förra månadsbrevet, haft en del nyheter under juni. En trivialitet i sammanhanget är den nya kategorin ”skola & utbildningspolitik”. En desto större nyhet är att vi har börjat med gästkrönikörer, vilket betyder att vi utvecklat oss ytterligare som ”social mediapublikation” (detta nya trendbegrepp!). Även vår nya Sagittarius-sektion är vi riktigt stolta och belåtna med.

Mediagenomslaget denna månad har inte heller varit obefintligt. Jakob E:son Söderbaum har i egenskap av redaktör för T&F fått en artikel publicerat på Aftonbladet.se – Sveriges mest besökta mediasida. Metro har även noterat vår existens på nyhetsplats. Sen har även SvDs ledarblogg och det liberala magasinet Neo´s redaktionsblogg förärat oss med varsin länk.

Vi är också tacksamma för månadens blogglänkar, från: Fria Moderata Studentförbundet, Cold Lazarus, Aron Modig, Stefan Mårtensson, Michaël Lehman, Deep edition, Teoretisk mustasch 1, Teoretisk mustasch 2, Navigation i aktuella farvatten, Ja till livet!, Badlands hyena och Seved Monke).

Glöm inte att stötta oss och sprida ordet genom att gå med i T&F:s Facebook-grupp! Såväl sympatisörer som andra som intresserar sig för vad vi skriver är välkomna.

Fortsatt trevlig sommar önskar vi på T&F!

Tidigare månadsbrev:

Redaktionen

0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – juni 09”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Informationsportalen Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 1 044 389 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar