Nordkorea gratulerar USA på nationaldagen

Det var ballistiska missiler liknande denna som Nordkorea igår avfyrade

Det var ballistiska missiler liknande denna som Nordkorea igår avfyrade

Igår, den 4 juli, firade USA sin nationaldag. En alldeles speciell hälsning kom från Nordkorea i form av ännu ett missilprov. Denna gång avfyrade Nordkoreanerna sju ballistiska missiler av SCUD-typ och visade därmed att man avser fortsätta att provocera omvärlden. Under de senaste månaderna har regimen hunnit med att avfyra ett antal missiler, sprängt en atombomb och hotat grannen Sydkorea med krig. Snacka om en regim för kommunister att vara stolta över!

Patrik Magnusson

5 Responses to “Nordkorea gratulerar USA på nationaldagen”


 1. 1 Jonas juli 5, 2009 kl. 19:45

  Nordkorea,detta tok som aldrig slutar..

  Men man får också hoppas att ”frihetsivrarna” inom den neokonservativa rörelsen reagerar snart och anfaller Nordkorea likt man invaderade och ”befriade” Irak,det vore att leka med döden.

  Mvh

 2. 2 TB juli 6, 2009 kl. 10:23

  Jag tror nog att den nordkoreanska mördarregimens dagar är räknade. Tecken talar för att Kina börjar tappa tålamodet med sina tokstolliga grannar (…man ställde upp på en resolution i FN’s säkerhetsråd mot Nordkorea).

  Nyckeln till att få bort mördarna från makten i Nordkorea är således Kina och det är därför häremot som de internationella påtryckningarna måste fokuseras.

  När Kina tar bort sin hand från den nordkoreanska förtryckarregimen så är denna regims förskräckande saga över.

 3. 3 S. Van juli 6, 2009 kl. 12:10

  Utan sina kärnvapenprogram och missilprover skulle Nordkorea vara en fattig diktaturstat utan betydelse som ärkefienden USA och Japan skulle kunna ignorera. Det skulle vara det ultimata beviset för att Nordkorea har misslyckats som stat. Därför envisas Nordkoreas styrande med provokationer för att få vara med i världsamfundets dagsordning. (Inte helt olikt en mobbare på skolgården.)

  Tyvärr kommer regimen att överleva för en lång tid framåt. Vad grannländerna får hoppas på är gradvisa reformer och öppnande av landet, inte en plötslig kollaps som Östtyskland 1989. Sydkorea följde den tyska återföreningens utmaningar med stort intresse och fick kalla fötter. Kostnaden för en koreansk återförening år 2009 skulle vara ännu högre då skillnaden mellan de koreanska staterna är betydligt större än de tyska staterna.

  Nordkorea är så overkligt, så omänskligt – man får nästan ber kommunisterna om ursäkt när man kallar Nordkorea för kommunistiskt.

 4. 4 TB juli 6, 2009 kl. 17:42

  ”Nordkorea är så overkligt, så omänskligt – man får nästan ber kommunisterna om ursäkt när man kallar Nordkorea för kommunistiskt.”

  Nej vi behöver inte be kommunisterna om ursäkt. Kommunismen är omänsklig och har en förskräckande människosyn. Överallt där kommunismen dragit fram har den lett till mänskliga tragedier och katastrofer. Således är kommunismen en i sanning en avskyvärd ideologi som är värd allt förakt.

 5. 5 Patrik M juli 6, 2009 kl. 17:59

  ”Nej vi behöver inte be kommunisterna om ursäkt”

  Det är självfallet kommunisterna som behöver be om ursäkt, för sin omänskliga och grymma ideologi. Av någon anledning tror jag dock vi får vänta på den ursäkten.

  Att Nordkorea framstår som så unikt vedervärdigt beror ju främst på att de börjar vara ganska ensamma kvar av de gamla kommunistdiktaturerna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 980,044 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser