Sommarartikel på Newsmill

Idag skriver en av Tradition & Fasons redaktörer, Dag Elfström, på newsmill om vad det innebär att vara konservativ och om hur han blev konservativ.

Elfström skriver bland annat:

För att skapa det goda samhället måste således en balans, en harmoni, skapas som bygger på generationernas visdomar. I Västerlandet präglas denna kedja mellan generationerna av det kristna kulturarvet. Den insikten är ofrånkomlig. De värderingar som omfattas av begreppet ”Aten, Rom och Jerusalem” har under årtusenden vidmakthållit sin starka förpliktande betydelse som normer för mänskligt samlevnad och samhällens bestånd.

Artikeln är en del av Newsmills sommar-satsning där olika debattörer får skriva personliga betraktelser varvat med musik. Bland de tidigare skribenterna märks dokusåpastjärnan Marie Plosjö, den avskedade tjänstemannen vid migrationsverket Lennart Eriksson och piratpartisten Amelia Andersdotter.

Läs Elfströms artikel här.

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “Sommarartikel på Newsmill”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,100 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar