Revolution med förhinder

Igår kväll var det så åter dags för elitrevolutionärerna att anordna gatufest i Malmö. Under parollen ”Reclaim Rosengård” sökte de sig till den hårt prövade stadsdelen för att än en gång försöka uppvigla befolkningen till uppror. Det hela slutade dock rätt snöpligt. Befolkningen i Rosengård visade sig nämligen inte alls välkomna revolutionen. Tvärtom hindrade man fridstörarna från att komma fram och jagade dem på flykten.

Av det stolta politiska arrangemanget blev istället bara lite klassisk vandalism mot en bensinmack, vilket väl i och för sig säkerligen tillgodosåg det egentliga syftet hos många deltagare, att få ha sönder någon annans egendom. Rosengårds befolkning skall ha all heder av sitt agerande, men nog känns det fortfarande bedrövligt att de skall behöva ta saken i egna händer. Polisen borde se till att bråkmakare som dessa inte får gå lösa och ställa till med sattyg för hederligt folk, oavsett om de bor i ett välbärgat eller ett mera socialt utsatt område.

Patrik Magnusson

Annonser

5 Responses to “Revolution med förhinder”


 1. 1 TB augusti 24, 2009 kl. 17:56

  Det är verkligen glädjande att denna brottsliga vandalliga avvisades på detta sätt av kloka och hedervärda invånare i Rosengård.

  Hörde just ett inslag på radion där en feg representant för vandalligan, som inte vågade uppge sitt efternamn, försökte troliggöra att man visst hade stöd av befolkningen. Denne fegis hela argumentation föll dock platt till marken när en av invånarna i Rosengård förklarade att man inte ville veta av några ”solidaritetsyttringar” av detta förslag. Bland annat hade en sammanslutning av 17 föreningar i Rosengård undanbett sig vandalligans aktion.

 2. 2 FredrikN augusti 24, 2009 kl. 18:03

  Man kan bara glädjas åt att hederligt folk tagit situationen i sina egna händer. Det kommer alltid att vara en illusion att staten kan göra allt åt medborgarna. Fast i det här fallet kunde nog rättssamhället göra mer.

 3. 3 Populisten augusti 25, 2009 kl. 8:33

  ”Revolution med förhinder”? Knappast! Snarare kanske vi ser startskottet på den vanliga människans revolt mot både vänstervandaler och polispatrask.

  Civilsamhället har vaknat i Rosengård och tagit makten från vandaliserande medelklasskitungar, overksamma poliser och babblande politiker. Vad skulle kunna var mer revolutionärt i Sverige? Eller bättre?

 4. 4 Patrik Magnusson augusti 25, 2009 kl. 17:30

  Populisten,

  Jaja, vi kan ju leka med ord, men om jag fattar saken rätt har du inga invändningar i sak, d.v.s. du tycker som jag att det var rätt av befolkningen att sparka ut patrasket.

 5. 5 Populisten augusti 25, 2009 kl. 18:53

  Absolut!

  Min ordlek var inte illa menad. Ironi fungerade som vanligt dåligt i skrift.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 983,254 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser