Tips till Aftonbladet kultur

14251-Vemomous-And-Defensive-Green-Cobra-Snake-Preparing-To-Attack-Clipart-IllustrationDe flesta torde väl ha läst Aftonbladets ”avslöjande” om den israeliska arméns organstölder från dödade Palestinier. Det tycks dock som om tidningens vedervärdiga kulturredaktion missat en kanske ännu mer lömsk mossadkomplott för att ställa till med elände för de stackars palestinierna. Men det är aldrig för sent att publicera en smaskig konspirationsteori. Trots allt cirkulerar ju t.ex. ännu ”Sion vises protokoll” som har ett ungefärligt sekel på nacken. Jag erbjuder därför detta tips:

Palestinska Maan News vet nämligen att rapportera att israelerna nu dresserar giftiga attackormar för att terrorisera den palestinska befolkningen i närheten av staden Ariel(läs mer här och här). Misstankarna väcktes sedan en palestinsk kvinna bitits av en orm, varefter vittnen såg ormen ringlandes fly mot den israeliska staden.

Detta tolkar tidningen naturligtvis som att israelerna dresserat giftormar att attackera palestinier, för att sedan återvända till sina herrar. Och handen på hjärtat, bara att en palestinier framfört anklagelsen måste väl nästan ses som ett bevis på att det är sant. Misstankarna stärks av att liknande anklagelser tidigare framförts av palestinier. Då gällde saken anti-arabiska superråttor och grisar som judarna släppt lös mot sina fiender.

Att saken inte fått den uppmärksamhet det förtjänar i Aftonbladet kan ju måhända bero på att det framställer israelerna i allt för positiv dager. Det visar nämligen på enastående skicklighet hos Mossad att de kunnat inte bara dressera giftormar, utan också lärt dem skilja på araber och judar, så att ormarna vet vem de skall anfalla. Enligt rådande vetenskapliga rön skall detta nämligen vara omöjligt, men ändå har man lyckats.

Skulle tipset trots allt vara värt något slags honorar får Aftonbladet gärna donera den till Israeliska armén, eller om detta skulle anses för kontroversiellt, till Skansenakvariet, som kanske med något litet forskningsprojekt kan bringa klarhet i om man kan dressera rasistiska attackormar.

Patrik Magnusson

3 Responses to “Tips till Aftonbladet kultur”


 1. 1 HH september 19, 2009 kl. 9:34

  Klockrent, Patrik.
  Borde vara oemotståndligt för Aftonbladet.

  Med den press- och yttrandefrihet vi har är det ju viktigt att den här typen av frågor kan och får ställas. På så vis kanske man kan få till stånd en sedan länge efterfrågad utredning av omständigheterna kring dessa barbariska metoder. För vi lever ju trots allt i världens mest upplysta och demokratiska samhälle. Och då är det inte mer än rätt att vi också kan sätta oss till doms över andra demokratier.

 2. 2 Allianspartisten september 19, 2009 kl. 10:07

  Aftonbladet hör väl knappast till de publikationer i vårt land som kan tillskrivas första platsen när det gäller omdöme. Sämst ställt är det på kultursidan med Åsa Linderborg i spetsen.

  Såg nämnda redaktör, med ett förflutet som ombudsman i Kommunistisk Ungdom, i en TV-debatt kring den nu aktuella utställningen om Pol Pot som Forum för Levande Historia anordnat.

  Även om nämnda redaktör givevis inte gav sig in på något öppet stöd för Pol Pot invecklade hon sig i ett resonemang kring historia som var högst märkligt. Historia är enligt redaktören något väldigt komplex (vilket är sant) och har egentligen inte med händelser att göra [sic]. Underförstått, händelsen massmord i Kambodja, är egentligen inte så intressant och mellan raderna fortsatte hon sitt försåtliga resonemang i riktningen mot att det hela nog ytterst var USA’s fel.

  Alltså, i den inskränkta värld som härskar på Aftonbladets kultursdida, är det nog troligt att det är CIA och USA som ytterst står bakom de giftormar det berättas om i inlägget.

 3. 3 Allianspartisten september 21, 2009 kl. 21:18

  Gjorde en ytterst begränsad ”research” runt kulturredaktör Lindeborg. Resulatet var förskräckande:

  http://allianspartisten.blogspot.com/2009/09/forum-for-levande-historia-och-pol-pot.html


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Informationsportalen Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 1 048 279 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar