Den selektiva rapporteringen kring prolife-rörelsen

Svensk media och abort är ett ämne för sig. Igår gjorde exempelvis Aftonbladet en stor sak av att en kvinna i USA, som genomgått 15 aborter och stoltserar om saken i en bok, lever under hot.  Missförstå mig inte, det är klart att det är hemskt att en människa lever under hotelser. Men något problematiserande kring att kvinnan i fråga säger sig ”vara beroende av aborter”, kunde man faktiskt förvänta sig – till och med från Aftonbladet. Detta är alltså en nyhet, ja, det kan kanske vara motiverat att rapportera om. Men att aftonbladets artikel helt uppenbart syftar till att ställa de abortkritiska krafterna i USA i dålig dager förefaller rätt uppenbart.

Däremot tiger svensk media som en mur kring mordet på den prolife-aktivist i USA som blev mördad för någon månad sedan. Det var ett politiskt mord så till vida att mördare, som är gripen, utförde dådet för att han ogillade nämnde prolife-aktivistens åsikter i abortfrågan. Läs mer hos Världen Idag och hos Ja Till Livet.

Ensidigheten är slående.  Motståndare till aborter är elaka. Abortförespråkarna är goda. Allt som bryter den bilden filtreras bort av det svenska mediaetablissemanget.

Dag Elfström

Annonser

3 Responses to “Den selektiva rapporteringen kring prolife-rörelsen”


 1. 1 Anton S september 23, 2009 kl. 15:22

  Media verkar uppenbarligen ha missat att abort alltid har varit tänkt som en nödåtgärd, något som flickor i tonåren eller offer för våldtäkter kan ta till som sista åtgärd. Man borde inte försvara en människa som utan synbar anledning hindrat 15 människor från att komma till livet.

 2. 2 Mattias september 23, 2009 kl. 18:34

  Apropå det väl uppmärksammade rånet som skedde i Stockholmsområdet i morse så hoppas jag att det kommer en fin artikel som belyser problemen med vårat rättsväsende och försvar. Vi kan inte längre blunda, om vi blir så pass ställda under ett rån, hur blir det då under en terrorattack?

 3. 3 Stoller oktober 11, 2009 kl. 22:57

  Anton: Inte hindrat från att komma till livet – tagit livet av. Det är lagligt att ta livet av foster i början av det mänskliga livet och jag är inte emot detta i princip – Men vi behöver inte förfalla till förskönande omskrivningar.

  Mattias: Off topic?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 952,918 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar