MP och V om småföretagarna får välja

Lars Ohly (v) - småföretagens bästa vän?

Lars Ohly (v) - småföretagens bästa vän?

Det kanske kan låta märkligt, men småföretagarna har i en undersökning rankat förslag från dessa partier som de två bästa för företagsklimatet. Miljöpartiet föreslår sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag, medan vänsterpartiet vill befria dem från sjuklöneansvaret. Förts på tredje plats kommer ett alliansförslag, nämligen centerns om slopade turordningsregler för småföretag.

Nu skall man naturligtvis ta denna typ av undersökningar med en nypa salt. Det är enskilda förslag som betygsätts, inte partiernas samlade politik. Väger man in de skattehöjningar och regleringer av allehanda slag som torde följa i kölvattnet på en vänsterregering torde de båda vänsterflankspartierna ha betydligt svårare att flörta med företagarna.

Inte desto mindre är det pinsamt att alliansen inte har 11 av de 10 bästa förslagen för ett bra småföretagsklimat. Därför tänker jag nu ge regeringen ett av de märkligaste råd jag någonsin utdelat. Lyssna på v och mp! Om de har ett bra förslag, och det verkar dessa faktiskt vara, ska man naturligtvis ta dem till vara. Ett gott klimat för småföretagande torde vara ett av de viktigaste reformerna på det ekonomiska området, både för att det är i nya och växande småföretag vi kan få fler arbetstillfällen, och för att det helt enkelt är sunt för ekonomin med många företagare som kan stå på egna ben.

Patrik Magnusson

10 Responses to “MP och V om småföretagarna får välja”


 1. 1 Allianspartisten oktober 14, 2009 kl. 21:29

  Nu är det väl ändå så att förslagen måste ses i sin helhet och då också utifrån sannolikheten att de skulle kunna förverkligas.

  Just miljöpartiets förslag om sänkning av arbetsgivaravgifterna är nog något som får Lars Ohly att se mer rött än vanligt. Att miljöpartiet skulle få igenom detta i en förhandling, där Ohly måste blidkas för att något begränsa skattehöjningarna (…hans skattehöjningsförslag överstiga vida både socialdemokraternas och miljöparites) är helt osannolikt.

  I denna fråga, som i många andra, framstår den rödgröna rörans splittring tydlig, ja mycket tydlig.

 2. 2 Antikommunisten oktober 14, 2009 kl. 21:36

  Det anstår inte denna blogg att visa bilder på leende kommunistledare. Ohly står för kommunismens ideologi,som är människoföraktets ideologi.

  Kommunismen är avskyvärd, så och dess företrädare.

 3. 3 G.G.M. oktober 15, 2009 kl. 2:00

  ”Just miljöpartiets förslag om sänkning av arbetsgivaravgifterna är nog något som får Lars Ohly att se mer rött än vanligt.”

  LOL! Det var skrattretande roligt skrivet! 😀

 4. 4 G.G.M. oktober 15, 2009 kl. 2:06

  PS: Att befria småföretagare från sjuklöneansvaret låter vettigt.

  Jag förstår dock inte hur förslaget att sänka arbetsgivaravgifter skulle funktionera i praktiken.

  Hälsningar,

  Giulia 🙂

 5. 5 G.G.M. oktober 15, 2009 kl. 2:09

  PPS: ”Det anstår inte denna blogg att visa bilder på leende kommunistledare.”

  När jag först såg bilden tänkte jag: ”Vilken trevlig äldre dam!” 🙂

 6. 6 Rune oktober 16, 2009 kl. 19:33

  Kommunister kan väl ingen vettig människa ta på allvar när de lovar guld och gröna skogar?
  Man får ju komma ihåg att sovjet hade mycket förmånliga erbjudanden till den baltiska befolkningen strax innan ockupationen 1939.
  Sedan blev det givetvis annat av.

 7. 7 Patrik Magnusson oktober 16, 2009 kl. 22:06

  Allianspartisten & Rune:

  Nej, jag håller med er om att herr Ohlys trovärdighet lämnar en del att önska, och att det med en vänsterregering kommer att bli mycket sämre för småföretagarna, även om nu ett eller ett par av de refererade förslagen skulle bli verklighet.

  Däremot ser jag inget hinder för att alliansen skulle kunna ta upp och genomföra dessa förslag, eftersom förslagen i sig är bra, och uppenbarligen något företagarna själva tror på.

  Antikommunisten: ”Kommunismen är avskyvärd, så och dess företrädare.”

  Absolut. Där är vi helt överens. Men även avskyvärda människor kan le, om så bara när de tänker på något illdåd de begått, eller planerar att begå. Kanske är det bara för att jag vet vem Ohly är, och vad han står för, men när jag ser honom le går en kall kår längs min ryggrad.

 8. 8 Antikommunisten oktober 16, 2009 kl. 22:41

  Bäste Peter Magnusson,
  Visst går det kalla kårar när den avskyvärde hårdföre kommunisten Ohly ler. Och var också så säker på att han planerar illdåd. Bland de illdåden finns bland annat konfiskation som han med sin giriga så kallade skattepolitik försöker få med sig de grundlurade och naiva rödgröna vännerna på.

  Att Ohly tillhör ett parti som i historien mutats av massmördare är något vi aldrig får glömma. Det är en gåta att någon som vill kalla sig demokratisk överhuvud taget vill tala med och samarbeta med denne avskyvärde kommunist.

 9. 9 Michaël Lehman oktober 18, 2009 kl. 13:56

  Jag är medveten om att jag kan framstå som ett rött skynke i många företagares ögon. Många tycker att jag ifrågasätter deras rätt att bestämma över deras pengar och deras företag. Det är riktigt, det gör jag.
  — Lars Ohly, i Finanstidningen någon gång i slutet av 1990-talet (en dålig källhänvisning för visso, men bättre än ingen alls — den giver ju åtminstone möjlighet att söka upp källan)

 10. 10 Basil november 3, 2009 kl. 16:32

  Jag kan inte annat än att hålla med, miljöpartiet och kommunisternas förlag är bäst. Nu tror jag inte för en sekund att Ohly skulle välja sida med småföretagare mot anställda. Miljöpartiet däremot skulle kunna göra det, småföretagande är trots allt grönt.

  Alliansen har varit en besvikelse för småföretagare. De tar tydligt parti för större företag med att prioritera sänkningar av arbetsgivaravgifterna. Det är inte bara vänsterradikala som sjunger ”vem i hela världen kan man lita på”.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 980,044 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser