REDAKTIONENS MÅNADSBREV – oktober 09

Jakob E:son Söderbaum och Dag Elfström

REDAKTIONELLT | Ännu en månad har förflutit för Tradition & Fason, den 13:e i ordningen. Oturstalet till trots får vi ändå vidgå att vi är nöjda med den gångna månaden. Den har inte minst dominerats av partipolitisk inrikespolitik (här, här, här, här), vilket är fullt naturligt eftersom riksdagens sommarslummer nu tagit sitt definitiva slut med ökad inrikesdebatt som följd. Vi har även kommenterat, och kritiserat, Sverigedemokraterna i samband med deras utspel om Islam (här, här, här).

Den gångna månaden har vi även publicerat två stycken artiklar till vår Sagittarius-sektion(här, här). Mest högkvalitativt bland den gångna månadens skriverier får vi nog också säga är den gästkrönika vi publicerade av Claes G. Ryn – med kriktik av neokonservatismen som huvudtema. Nämnda krönika har vi fått mycket respons på, inte oväntat både positiv och negativ. Eftersom det är vår ambition att vara en plattform för en bred och varierande konservatism kommer vi inom den närmaste tiden också bereda plats åt en neokonservativ gästkrönika från någon lämplig debattör.

Oktober månad har också bjudit på en del extern uppmärksamhet. Inte minst radiointervjun med Dag Elfström. Utöver det har SNS:s bokförlag länkat till Jakob E:son Söderbaums recension av Carl Johan Ljungbergs bok om Edmund Burke.

Sedan är vi som vanligt tacksamma över den månatliga skörden av privata bloggare som uppmärksammat oss: Mats Reimbertsson 1, Mats Reimbertsson 2, Robsten, Michaël Lehman 1, Michaël Lehman 2, Waldemar Ingdahl.

Kom ihåg att gå med i vår Facebook-grupp om du inte gjort det ännu!

Tidigare månadsbrev:

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – oktober 09”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,009 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar