Sossarna i Hultsfred sänker skattepengar i svart hål

Vem skall betala deras nöje - De själva eller skattebetalarna?

En av de få kvarvarande ideologiska skillnaderna mellan Sveriges partier rör skatterna. Vänstern vill ha en stor offentlig sektor, Högern en något mindre. Inte sällan utmålas de borgerliga från socialdemokratiskt håll som oansvariga för att deras skattesänkningar skulle hota den ekonomiska balansen, eller som ett hot mot viktiga välfärdssystem som vård, skola och omsorg.

Tittar man dock lite närmare på vad sossarna använder de skattepengar man avtvingat medborgarna till så ser man dock att skillnaden mot de borgerliga inte alls behöver vara att sossarna är mer frikostiga med välfärdens kärna. Nej, vad det handlar om är en frisk vilja att sänka skattepengar ner i ekonomiska svarta hål, i verksamhet där offentliga medel överhuvudtaget inte har att göra.

Nu har vänsterstyret i Hultsfred beslutat att följa upp en dålig investering i ett festivalbolag som inte klarar att gå runt, med ytterligare investeringar i sagda bolag. Kommunen som redan äger 49% av festivalbolaget, satsar nu ytterligare sju miljoner kronor för att hålla vid liv en festival som uppenbarligen inte är så efterfrågad som politikerna skulle önska.

För dessa sju miljoner kunde man istället ha klarat driften för en mindre grundskola eller sänkt skatten med en 20-öring eller så. Och detta är ju bara ett exempel från ett ställe där Socialdemokraterna styr. Över hela landet sitter kommunpolitiker som ständigt letar nya behjärtansvärda projekt att pumpa in skattepengar i, och drömmer om att få leka företagare med skattemedel, ofta med grundmurad inkompetens i allt vad företagande heter som adelsmärke. Säkerligen är detta ett i sammanhanget ganska blygsamt exempel, men inte desto mindre principiellt förkastligt.

Patrik Magnusson

Annonser

6 Responses to “Sossarna i Hultsfred sänker skattepengar i svart hål”


 1. 1 Konservativa perspektiv november 30, 2009 kl. 22:35

  Deras beteende är skamligt, minst sagt.

 2. 2 Uggla december 1, 2009 kl. 12:52

  Håller av princip med, men Hultsfredsfestivalen bidrar till mycket reklam och intäkter för kommunen. Om 7 miljoner kan få igång karusellen igen så är det samtidigt välinvesterade pengar.

 3. 3 Andreas december 1, 2009 kl. 14:28

  Du vet uppenbarligen inte hur betydelsefull festivalen är för Hultsfred.

 4. 4 Stoller december 3, 2009 kl. 23:12

  Uggla och Andreas:
  Tiden är förbi. Sju miljoner är inte i närheten av att räcka för att locka dit publiken igen. Festivalen stagnerade på grund av dålig ledning som drabbats av hybris. Tyvärr.

 5. 5 Patrik Magnusson juni 30, 2010 kl. 9:01

  Så fick vi till sist facit för hur väl sossarna investerat Hultsfreds skattebetalares pengar. Trots kommunala miljonsatsningar så tvingas arrangörerna ställa in festivalen då publiken sviker, och med omedelbar verkan söka sig i konkurs. Att de aldrig lär sig.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hultsfredsfestivalen-stalls-in_4931169.svd

 6. 6 Allianspartisten juni 30, 2010 kl. 20:01

  Socialdemokratiska kommunalpampar som leker investerare i kommersiell nöjesverksamhet är förmodligen bland det mest förödande en kommunkassa kan råka ut för.

  Även om jag är en stor anhängare av kommunalt självstyre är frågan är om inte kommunallagen borde tittas igenom för att skydda skattebetalarna från denna typ av uppenbar misshushållning.

  Sedan är det ju bara att hoppas att väljarna i Hultsfred om någon månad befriar dessa (s)-märkat kommunalpampar från det ansvar de bevisligen är oförmögna att inneha.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 983,136 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser