REDAKTIONENS MÅNADSBREV – december 09

Gott Nytt år önskar Tradition & Fason!

REDAKTIONELLT | Ett nytt år står inför dörren, så även för Tradition & Fason! Första delen av december månad var publiceringsfrekvensen relativt låg men tog sedan fart igen i lagom tid till julledigheten.

Skriverierna har täckt in både smått och gott. Som vanligt en hög frekvens av partipolitiken (här, här, här, här) såväl som socialpolitiska frågor(här, här, här, här). De internationella frågorna har fått betydligt större utrymme än vanligt (här, här, här, här, här, här, här ). Två stycken artiklar till vår Sagittarius-sektion har även publicerats (här, här).

Mest omdebatterat har ändå Dick Erixons gästkrönika varit. Efter över ett år tyckte vi att vi för debattens skull kunde publicera ett utomstående försvar för den s.k. neokonservatismen. Det satt långt inne, men från redaktionens sida resonerade vi som så att för att bli tagna på allvar i vår ambition att ge utrymme åt en bred konservativ opinion måste vi rimligtvis även täcka in det perspektivet, som ju ändå är en betydelsefull del av den borgerliga debatten i 2000-talet och därmed för den moderna konservatismens positioner. Tidigare har vi även berett en del utrymme åt en av de mest profilerade kritikerna av neokonservatismen, Claes G. Ryn.

Den externa publiciteten har under den gångna månaden bestått av Svenska Jägareförbundet som på sin hemsida uppmärksammat Jakob E:son Söderbaums inlägg om viltjakt. Per Dahl har också uppmärksammat T&F och vår Sagittarius-sektion i en artikel i Svensk Tidskrift.

I övrigt är vi som vanligt tacksamma för den månatliga länkskörden från bloggvärlden: Obehindrade tankar, Samuel Bothen, Ulf Erlingsson, Markus Wiechel och Johannes Almborg.

Vi kan också notera att det blir allt fler som kommer till Tradition & Fason via länkar på Facebook. Det är naturligtvis jätteroligt! Och när vi ändå är inne på ämnet Facebook vill vi, som alltid, påminna om vår Facebook-grupp som man hittar här.

År 2010 är alltså här. Redaktionen vill rikta ett stort tack till våra läsare, och ni ska veta att era kommentarer betyder mycket både för vår skrivarglädje och för inspiration om bra ämnen att ta upp! I år är det valår, och det båtar för extra spännande analyser och kommentarer på T&F. Vi ser lika mycket fram emot detta år som ni!

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – december 09”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 952,930 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar