Rimlig KU-anmälning av Olofsson

Socialdemokraten Peter Hultqvist har anmält näringsminister Maud Olofsson till Konstitutionsutskottet (Expressen, NSD, Politikerbloggen).  Anledningen är att Tillväxtverket i en radioreklam uppmanar till kvinnligt företagande i Maud Olofssons namn.

Jag är heligt trött på statlig reklam över huvud taget. Inte minst myndigheter som tror det ligger inom ramen för deras uppdrag att bedriva propaganda för den egna existensen eller för utökad lagstiftning inom det egna kompetensområdet. Den vansinniga kampanjen från Systembolaget som pågår för tillfället är bara ett av oändligt många exempel. Nu är ju förvisso Systembolaget inte är en myndighet, men det är ett bolag som är helägt av staten och som illegitim bisyssla idkar politisk propaganda.

Statlig reklam är som sagt alltid upprörande men när det sker på uppdrag av ett departement, som i det här fallet, är det om möjligt ännu värre. Aspekten att det är slöseri med skattebetalarnas pengar är viktig. Men ännu viktigare är naturligtvis aspekten att det är staten som ska förändras av medborgarna – inte tvärt om. Att det är hyckleri av stora mått att en socialdemokrat lämnar in en KU-anmälan för statlig reklam kan ju noteras, men det frångår inte det faktum att staten och regeringen båda behöver en ordentlig knäpp på näsan.

Dag Elfström

Annonser

4 Responses to “Rimlig KU-anmälning av Olofsson”


 1. 1 Allianspartisten januari 5, 2010 kl. 10:59

  ”Att det är hyckleri av stora mått att en socialdemokrat lämnar in en KU-anmälan för statlig reklam kan ju noteras…”

  I det faktum att detta är fullt i linje med socialdemokraternas, – hycklarna parti framför andra -, ”tradition” är bara att instämma.

  Viss logik finns det nog ändå i hyckleriet. Denna gång avser propagandan nyföretagande och entreprenörskap, något som socialdemokraterna alltid föraktat (…även om man patetiskt nog kallar sig det nya småföretagarpartiet). I det fall propagandan hade varit relaterad till den sociala ingenjörkonstens politiska korrekthet hade samma socialdemokratet sett det som högsta samhällsnytta.

  Man tar sig för pannan för dessa hycklande socialdemokrater…

 2. 2 Allianspartisten januari 5, 2010 kl. 11:48

  Ett exempel av annat slag på vad hycklarnas parti har för sig finns beskriver på http://allianspartisten.blogspot.com/ .

 3. 3 Patrik Magnusson januari 5, 2010 kl. 21:59

  Verkar som ett rätt tillfälle att lägga långtgående och blocköverskridande förslag om förbud för myndigheter att bedriva opinionsbildning för skattemedel. Uppenbarligen är ju sossarna med på den linjen numera, så det är ju bara att smida medan järnet är varmt.

  Förvisso var det en väldigt fin T-shirt med texten ”pappaledig” jag fick av försäkringskassan, men nog hade jag hellre sett att pengarna till denna, och annan propaganda försäkringskassan bedriver rörande fördelning av föräldraledighet kunde användas till att skapa utrymme för föräldrar att var hemma längre med sina barn istället.

 4. 4 Stoller januari 6, 2010 kl. 15:17

  Pappaledig? Mammaledig? Man är väl för helvete BARNLEDIG och man är väl detta för sina barns bästa, inte för att nå något godtyckligt och meningslöst ideologiskt mål. Kan man anmäla även försäkringskassan för deras resursslöseri och odemokratiska propaganda? Någon jurist?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 953,009 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar