Schyman i Let’s dance? Tillåt mig raljera!

Igår kväll ägde säsongspremiären av Let’s dance rum på TV 4. Att Gudrun Schyman är en av deltagarna får väl ändå betraktas som ett illa dolt sätt att idka smygpropaganda inför valrörelsen. Lyckas man göra en av den svenska vänsterns frontfigurer folkkär så lär det naturligtvis vara till stor glädje vid valurnorna för vänsterblocket framåt september.

Å andra sidan finns det ju en del hyckleri i detta, tycker ni inte? Gudrun Schyman i dansprogram får i alla fall mig att osökt tänka på det här med könsroller som hon hatar så mycket. Är det någonting som kännetecknas av utpräglade könsroller så är det väl just dans? Och i regel är det mannen som för… Existerar det överhuvudtaget någon form av jämlik pardans – den sortens dans som kommersialiseras i programmet Let’s dance? Ser man med klara ögon på saken är ju dans dessutom en alltigenom social konstruktion – bara en så’n sak!

Håller sålunda en av den evigt kulturföraktande vänsterns främsta svenska frontfigurer på att bli kulturell? Och legitimerar inte Schyman könsroller genom att delta i Let’s dance? För att inte tala om att hon legitimerar reklam-TV, som den svenska vänstern har skytt som pesten i alla tider.

Att se politiska perspektiv i allt är i och för sig vänsterns signum sedan länge. Ta därför detta som en läxa. Kulturen – de goda, identitetsskapande sederna vilka utgör det sociala kitt som skapar samhörighet och livsmening – borde alltid tillåtas överordnas politiken. Kanske har t.o.m. Gudrun Schyman nu prövat en nätt balett-tå in i en sådan mera konservativ grundsyn. För inte gör hon väl detta enbart för profiten?

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

2 Responses to “Schyman i Let’s dance? Tillåt mig raljera!”


  1. 1 Högerman januari 10, 2010 kl. 9:57

    Jamen det är väl utmärkt. Låt Schyman dansa med sina ”toyboys” och bli sådär lite lagom poppis. Det gör väl inget om Feministiskt Initativ (…som kanske skulle byta namn till Toyboy-tanterna) tar några procent i valet så länge bara tanterna håller sig under 4 procent. En lagom nivå är 3.99 procent.

  2. 2 Stoller januari 12, 2010 kl. 22:46

    Nja Högerman. Jag blev faktiskt lite besviken över att FI inte kunde ta sig in i riksdagen när det begav sig. Om tokfeminismen hade tagit sig in så hade den fått en dödsstöt. Journalister hade varit tvugna att bevaka galenskaperna och radikal-, queer-, likhets-, socialistisk-, mm., mm., feminism hade exponerats i all sin galenskap för hela svenska folket. Hade de kommit in hade tokfeminismen snabbt blivit politiskt död, dödare än vad ”Ny Demokrati” är idag. Som det är nu kan tokfeministerna istället härska bakom kulisserna med regeringens (oberoende av färg) och den tredje statsmaktens goda minne, helt utan att granskas på allvar. Man är ju ”god” om man är feminist, eller…?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 983,138 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser