REDAKTIONENS MÅNADSBREV – januari 2010

månadsbrevbild

Dag Elfström och Jakob E:son Söderbaum

REDAKTIONELLT | Årets första månad får räknas som en framgångsrik sådan. Många artiklar vi är riktigt nöjda med har publicerats. Den ”borgfred” som existerat under det svenska EU-ordförandeskapet upphörde i och med årsskiftet, vilket fått till följd en nytändning i den inrikespolitiska debatten. Detta har även avspeglats på T&F – där de inrikespolitiska frågorna varit dominerande under januari (här, här, här, här, här, här, här, här).

Patrik Magnusson har också publicerat två artiklar på temat ”Den glömda politiska dimensionen” (här, här), som varit mycket uppskattade. Noterbart är även Dag Elfströms porträtt av den gamle högerledaren Gösta Bagge och Jakob E:son Söderbaums artikel om skillnader och likheter mellan amerikansk och europeisk höger. Den sedvanliga dosen av Gunnar Unger har utöver två artiklar till Sagittarius-serien(här, här) bestått av en artikel där Carl Johan Ljungberg beskriver sin nysläppta biografi om Unger (här).

Den externa publiciteten har även i januari varit förevarande. Dag Elfström fick i egenskap av T&F-redaktör en artikel, som bland annat tar upp den svenska tidningsvärldens paradoxala inställning till monarkin, publicerad på Newsmill.

Och som alltid är vi tacksamma för månadens skörd av inkommande blogglänkar: Markus Wiechel, Peter Soilander, Michaël Lehman, Mental Solipsism, Claes Krantz 1, Claes Krantz 2, Claes Krantz 3, Robsten, Anna Svensson, Charlie Weimers och Christian Carlsson.

Om Du uppskattar T&F, och inte redan anslutit dig till vår Facebook-grupp, så tycker vi att Du ska göra det!

På återseende!

Redaktionen

4 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – januari 2010”


 1. 1 etvisvitae februari 1, 2010 kl. 16:36

  […] Och som alltid är vi tacksamma för månadens skörd av inkommande blogglänkar: Markus Wiechel, Peter Soilander, Michaël Lehman, Mental Solipsism, Claes Krantz 1, Claes Krantz 2, Claes Krantz 3, Robsten, Anna Svensson, Charlie Weimers, Christian Carlsson och Et vis vitae. […]

  Varför togs mitt omnämnande bort???

 2. 2 Dag Elfström februari 1, 2010 kl. 16:38

  Et vis vitae:

  Vi fick en pinback från din blogg, men när vi gick in och tittade på inlägget hittade vi inte någon länk. Så vi tog bort länken. Menar du att det finns en länk i inlägget i fråga?

 3. 3 etvisvitae februari 1, 2010 kl. 18:36

  Okej, du får ursäkta jag är ny på det här. Jag har endast lagt till en trackback till T&F’s inlägg ”Förnuftets sista bastion…” men utan en direkt länk tillbaka till T&F..

  Tack för ett kvickt svar Dag!

 4. 4 Olof februari 2, 2010 kl. 3:47

  En nyhet som jag hoppas att ni kommer att kommentera under den kommande månaden är turerna kring den våldtäktsmisstänkte f.d. länspolismästaren i Uppsala. Jag läste nyss den här kvicka och välskrivna analysen:

  http://henrik.motpol.nu/?p=169

  Det skall bli intressant att se hur det här utvecklas. De ganska märkliga omständigheterna för i vissa delar tankarna till Kejne- och Haijbyaffärerna på 50-talet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Informationsportalen Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 1 045 439 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar