Söderbaum börjar blogga för Världen Idag

Undertecknad har fr.o.m. denna onsdag börjat skriva blogginlägg en gång i månaden för den kristna dagstidningen Världen Idag. Varje onsdag publiceras sådana blogginlägg både på Världen Idags webbavdelning ”Bloggat” och i pappersupplagan på ledarsidan. De övriga tre bloggarna i sammanhanget är Marcus Birro, Dick Erixon och Maggie Thauersköld Crusell.

Omfånget på dessa inlägg ska vara 1500 tecken, d.v.s. mindre än hälften mot vad jag jobbade med på Nya Wermlands-Tidningen – och det var i sig ett format som jag kände var lite snävt. Men det är skillnad på vanliga artiklar, på ledare och för den delen på blogginlägg. Det får mig att fundera lite närmare över bloggandet som sådant. Det är klart att korta, snärtiga inlägg har potential att locka fler läsare. Jag ställer gärna upp på det när det på detta vis också ger mig lite tillbaka. Men efter som jag egentligen föredrar ett längre format är det ju inte heller svårare än att jag parallellt skriver en längre och fylligare version för T&F. Så vet ni det! Denna gång resulterade det i T&F-artikeln ”Det saknade vuxna perspektivet i samhället” som är uppskattningsvis fyra gånger längre än det planerade blogginlägget – som dock, plikttroget och självklart, håller sig till en kort och koncis huvudpoäng.

Nåväl, det är ju inte för inte som vi kallar T&F för ett e-magasin. Texterna vi skriver här är både längre och mer kvalificerade än gemene uppfattning om ett ”blogginlägg”. Den uppmärksamme läsaren har kanske också noterat att vi för vår del istället har ett minimikrav på både längd och innehåll – just för att vi är en social mediepublikation snarare än en blogg med flera skribenter. Vem vet, med finansiering kanske vi någon gång också kan övergå till att bli en papperstidskrift. Fram tills ett sådant tillfälle inträffar i en drömd framtid, är vi dock glada åt att uppmärksamheten och intresset för oss fortfarande ökar konstant, ett drygt år efter starten.

Det ska bli mig en glädje att komplettera mitt redaktionsjobb och artikelskrivande på T&F med detta sidojobb för Världen Idag.

Jakob E:son Söderbaum

2 Responses to “Söderbaum börjar blogga för Världen Idag”


 1. 1 Thomas Johansson februari 4, 2010 kl. 2:48

  Lycka till med denna spännande utmaning, bäste Jakob!

  Mvh,
  Thomas

 2. 2 Karin M februari 4, 2010 kl. 10:44

  Vad roligt Jakob, detta ser jag fram emot att läsa! Lycka till! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Informationsportalen Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 1 045 439 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar