Baylan (s) utlovar höjda skatter

Ibrahim Baylan (s) talar med kluven tunga

I en debattartikel i SvD går Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan till angrepp på det han kallar ”Pensionärsskatten”. Den skall bort om sossarna får tillbaka makten. Vad är då ”Pensionärsskatten”? Är det någon ny extra skatt som alliansregeringen lagt på de stackars pensionärerna?

Nej, vad de handlar om är jobbskatteavdraget, som ju endast tillfaller de som arbetar. Arbetslösa, sjukskrivna, och pensionärer som inte arbetar får alltså inte del av denna skattesänkning. I realiteten har de flesta pensionärer fått sänkt skatt under innevarande mandatperiod, bara inte lika mycket som de som arbetar.

När Baylan så lovar att dessa skillnader i skattenivå skall bort finns, åtminstone teoretiskt, två möjliga tolkningar. Antingen avser han sänka skatterna för pensionärer, eller så tänker han höja dem för de som arbetar. Med tanke på Socialdemokraternas tidigare facit i denna fråga, och deras politiska bundenhet till än mer vänstervridna politiker är det inte svårt att gissa vad som kommer att ske.

Vad Baylan egentligen säger är att Socialdemokraterna lovar att höja skatterna för dem som arbetar. Men det låter kanske inte så lockande för alla de låg- och medelinkomsttagare som får betala notan för hans politik. Bättre då att lova att avskaffa ”Pensionärsskatten”. Det låter mycket bättre.

Patrik Magnusson

Annonser

2 Responses to “Baylan (s) utlovar höjda skatter”


  1. 1 Allianspartisten mars 10, 2010 kl. 22:16

    I Orwells 1984 är parollerna för det statsbärande partiet bl.a. ”Krig är fred” och ”Okunnighet är styrka”.

    Kamraten Baylan är uppenbarligen djupt påverkad av detta statsbärande partis filosofi då han nu lanserar parollen ”Skattesänkning är skatthöjning”.

  2. 2 Populisten mars 11, 2010 kl. 11:25

    Visst är det ohederligt, men jag kan inte undgå att påpeka att Alliansen bäddat för taktiken. Jobbskatteavdraget må vara hur teoretiskt rätt som helst, men ännu en märklig specialkonstruktion var det sista skattesystemet behövde. Nu slår det tillbaka genom att sossarna kan blanda bort korten och kalla höjningar för sänkningar utan att gemene man klarar av att syna det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 989,073 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser