REDAKTIONENS MÅNADSBREV – mars 2010

Dag Elfström och Jakob E:son Söderbaum.

REDAKTIONELLT | Den gångna månaden har vi passerat 300,000 hits sedan starten, vilket känns otroligt roligt! Vi ligger också relativt stabilt omkring plats 25-30 på bloggtoppens rankning av de mest lästa politiska bloggarna.

Månadens skriverier har präglats av parti- och inrikespolitik (här, här, här, här, här, här, här, här och här) och olika former av sociala frågor (här, här, här, här, här och här). Men också – inte minst – av den konservatismdebatt som blossade upp efter Erik Wallrups inlägg i SvD i slutet av förra månaden (här, här, här, här). Två gästkrönikor, av Hans Wallmark och Anna Sophia Bonde har publicerats, liksom två nya fina artiklar till vår Sagittarius-sektion (här, här).

Extern uppmärksamhet har T&F fått bland annat genom att Jakob E:son Söderbaum, i egenskap av T&F-redaktör, vid två olika MUF-stämmor hållit föredrag om socialdemokratin utifrån sin bok Betongväldet. Rent medialt har även T&F omnämnts och citerats i sveriges radios kulturprogram ”Nya Vågen”, lyssna på det inslaget här!

Och som vanligt är vi glada och tacksamma för månadens inkommande blogglänkar: Martin Edgélius, Basses Corner, Basses Corner 2, Axess redaktionsblogg, Dick Erixon, Frihetspropaganda, Café Exposé, Michaël Lehman och Kvarnholmsmoderaten.

Även i skribentskaran har det rört på sig i mars. Efter ett väldigt kort gästspel har Torbjörn Kvist hoppat av som skribent med anledning av tidsbrist. Vi tycker det är väldigt tråkigt, men hoppas naturligtvis se Kvist i andra sammanhang. Vi välkomnar samtidigt Per Lagerqvist som ny skribent, och gratulerar till att första inlägget – som anknyter till den konservatismdebatt som pågått i svensk media under februari och mars – är ett av de mest kommenterade någonsin på T&F!

Avslutningsvis vill vi, i sedvanlig ordning, påminna om T&Fs Facebook-grupp – som ni hittar här. Vem som helst är givetvis välkommen att gå med, både sympatisörer och andra som finner värde i vad vi skriver.

Glad Påsk! Önskar…

Redaktionen

Annonser

1 Response to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – mars 2010”


  1. 1 Basse april 2, 2010 kl. 21:04

    Jag tackar för omnämnandet! Det är ett nöje att läsa vad ni skriver. Jag håller väl inte med om precis allting, men jag kan inte minnas att jag tyckt något ni skrivit varit helt fel. Så ja, jag uppskattar ert arbete väldigt mycket. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,100 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar