T&F publicerar sin första småskrift !

Det är med stor glädje vi nu presenterar Tradition & Fasons första småskrift: Konservatism & kapitalism. En antologi där T&F-skribenter från nu och förr ger sina perspektiv på denna delvis komplicerade relation. Den är gratis att ladda ner och kommer att ligga ute här på sidan i högerkolumnen tills nästa småskrift är klar. Vi uppmuntrar till spridning av den både i elektronisk och i utskriven form (läs vidare om förutsättningarna för detta på publikationens sida 2).

Antologin är skriven som en helhet, och balanserar väl mellan mer liberalt inriktade perspektiv och mer icke-liberala. Därmed täcker vi in både de konservativa som är skeptiska till ekonomisk liberalism och de som är entydigt för, på ett sätt som gör att så många konservativa som möjligt kan känna sig hemma i någon av argumentationslinjerna samtidigt som icke-konservativa kan få perspektiv på hur konservativa resonerar kring dessa frågor.

En dylik skrift passar förstås mycket väl i tiden, både i debatten i finanskrisens kölvatten och givet det faktum att svensk media märkbart börjat få upp ögonen för konservatismen.

Bland de 7 st medverkande märks särskilt den liberalkonservative författaren Carl Johan Ljungberg och den socialkonservative riksdagsledamoten Rolf K. Nilsson (M). Redaktör är Jakob E:son Söderbaum.

Ladda ner Konservatism & kapitalism här!

Redaktionen

Annonser

2 Responses to “T&F publicerar sin första småskrift !”


 1. 1 Christian Skov april 5, 2010 kl. 15:27

  Det er et fremragende initiativ. jeg skal gøre reklame for den, hvor jeg kommer frem.

  mvh.

  Christian Skov
  /Critique: Årsskrift for borgerlig idedebat og kulturkamp

 2. 2 Dag Elfström april 5, 2010 kl. 16:48

  Christian:

  Mange tak. Og held og lykke med Critique.

  Venlig hilsen,

  Dag Elfström


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 952,930 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar