Moderat feminism får intern kritik

Det finns fortfarande moderater som förtjänar att kallas borgerliga, om än de är sorgligt marginaliserade. En av dessa är Maria Abrahamsson, som här sågar nya moderaternas jämställdhetspolitik. Moderaterna har bara tagit över vänsterns problembeskrivning och lösningar, menar hon. Abrahamsson efterlyser istället ett borgerligt alternativ till vänsterns kvoteringar och regleringar. Hon har givetvis alldeles rätt.

Patrik Magnusson

Annonser

4 Responses to “Moderat feminism får intern kritik”


 1. 1 Alex Birch april 23, 2010 kl. 13:40

  Visst har hon det, och lösningen är enkel: vill kvinnor öka sin lön och sin sociala status i samhället, måste de organisera sig ideellt och förespråka positiv förändring för individuella kvinnor. Först då kan vi ta feminism på allvar.

 2. 2 Populisten april 23, 2010 kl. 19:19

  Frågan är dock om hon klarar av att påverka partiet i rätt riktning? Jag är skeptisk och ser moderaterna som avfallet från borgerligheten för överskådlig tid.

 3. 3 Patrik Magnusson april 23, 2010 kl. 19:50

  Populisten:

  Jag tror dessvärre att du har rätt. Vägen tillbaka till ett borgerligt moderaterna verkar mycket lång. Men hon skall ha all heder av att hon försöker.

 4. 4 Populisten april 24, 2010 kl. 14:06

  Patrik Magnusson,

  Visst ska hon ha all heder av att stå upp för en borgerlig politik. Men frågan är om det är bra eller dåligt? Risken finns att hon därmed lockar kvar väljare som därmed kommer stödja en ickeborgerlig politik.

  På sätt och vis tror jag att hon gjorde större nytta som ledarskribent.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 986,273 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser